Kootussa Ravissa

6. helmikuuta 2015

Aikainen aamu huomenna

Huomenna täytyykin jo klo 7 olla aamulla tallilla hakemassa traileria ja vetoautoa lainaan, sillä jo klo 8 jälkeen täytyy hevosineen startata Erkylästä kohti Vihtiä! Noh, onneksi on sitten loppupäivä vapaata kun pääsee ajoissa lähtemään poiskin. :)

Ratsastan ensin Wellun kanssa ilman musiikkia klo 10. Wellulla en ole päässyt sen kummemmin treenaamaan olosuhteiden pakosta kürjuttuja, paitsi viime keskiviikkona pikaisesti maneesilla. Testailin vähän mahdollisia piruettilinjoja ja menin kaikki temput lävitse. Molempien hevosten kanssa teen todella yksinkertaiset ohjelmat, varsinkin Wellun kanssa, koska se on mulle vieraampi hevonen vielä. Tosin se on aikamoinen temppukone, joten uskon että sitten kun tutustutaan vielä lisää ja pääsen hevoseen käsiksi, voimme kesällä vaikka vaikeuttaa ohjelmaa jos siltä tuntuu.
Wellulle pläräsin hetki sitten mieleisen ohjelman, jonka korkaan huomenna ekaa kertaa. En siis tiedä kuinka pitkä/lyhyt se on jne, mutta uskoisin että se on suhteellisen varma. Ehdin myöhemminkin sitten miettimään siihen musiikkia ja kellottaa sitä.
Huomenna saan sitten arviointia koreografiasta ja yleisilmeestä.

Herttaan vaihdan sitten lennosta, sillä sen kanssa täytyy olla jo verkkaamassa about klo 10.30. Itse arvostelu on sitten noin klo 11. Hertan kürin esitän muusikilla (tosin sekään ei ole vielä ihan valmis, mutta sitä voi sitten korjailla myöhemmin). Olen mielestäni löytänyt musiikin jokaiselle askellajille, enää vain sitten pitää siirtymiä pehmentää/korostaa ja niinpäin pois. Hertan kürin olen jo valmentajalle näyttänyt paperilla, ja hän sanoi sen olevan ok. "Sopivan helppo, valitse musiikki joka ei ole sillisalaattia".
 Hertan kanssa tiedän sen vahvuudet/heikkoudet joten voin kokeilla hallittua riskinottoa sen kanssa joissain kohtaa. Tässä vaiheessa kuitenkin mennään senkin kanssa suhteellisen helpolla ohjelmalla.
Toivottavasti saan huomenna paljon vinkkejä mun ohjelmiin.

Tänne Etelä-Suomeen on nyt tullut kunnolla lunta, joten haaveilisin että pääsisin hankilaukkailemaan. En vain koskaan pääse tallille valoisan aikaan, ja pimeällä en lähde, sillä tuolla periferiassa ei ole edes katulamppuja, joten siellä ei pimeän tullen näe kyllä yhtään mitään keskellä metsää. Sudetkin varmaan hyökkäävät kimppuun... :D
Viikonloppukin menee nyt kürtreeneissä ja sunnuntaina menee vuokraaja. Noh, jos tätä talvea on vielä hetki jäljellä niin päästään Hertankin kanssa treenaamaan vähän habaneroa hankeen (tosin Hertta saa pinkoa siellä, minä en). Kohta on seuraava kengityskin, niin voi turvallisin mielin kylvää kenkiä pellolle...

Pari viikkoa sitten päästiin kuitenkin kentällä käymään vähän irrottelemassa. Vanhamamma meni taas vaihteeksi niiin lujaa!

Koitan saada jotain videomatskua/kuvia huomiselta jos vain onnistuu! Olisi sitten taas vähän enemmän kerrottavaa tännekkin. :)

11 kommenttia

 1. Käytätkö alaturpista koskaan suitsissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis Hertalla en käytä. Aluksi mulla oli noissa kuvissa näkyvissä suitsissa mukana alaturpis, koska en vain ottanut sitä pois, vaikka Hertta ei tarvitse sitä. Pidän muutenkin aina todella löydällä turpahihnoja Hertan kanssa. Se toimii hyvin löysällä turpiksella. Otin sitten alaturpiksenkin pois kun mietin että ihan turhaa pitää sitä vain koristeena.

   Wellulla muistaakseni on alaturpis suitsissa. Se toimii ihan hyvin niillä, joskin sillekkin tykkään jättää varsinkin alaturpiksen löysälle.

   Henk.koht en pidä siitä että turpahihnoja (oli niitä sitten kaksi tai yksi) käytetään niin että kiristetään mahdollisimman kireälle.
   Jätän itse Hertalle turpahihnan väliin tilaa niin että sinne mahtuu vähintään kokonainen kämmen.
   Itse alaturpista vastaan mulla ei ole mitään ,mutta ei sitäkään saa kireällä käyttää.

   Poista
 2. Vähän postauksen aiheen vierestä. Lueskelin sinun vanhempia postauksia lisätyistä ja keskiaskellajeista. Tähän liittyen olisi tosi kiva joku videopätkä, josta näkyisi nämä kaikki. "Pitkin ohjin käynti, keskikäynti, lisätty käynti..." Näin olisi kiva päästä vertailemaan näitä :)

  Super ihana blogi sinulla kuitenkin ja innolla odotan kür ohjelmianne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Pitää yrittää toteuttaa kun ehtii :) saa itselleenkin vertailupphjaa.

   Poista
 3. Hihi, ihana Hertta! :D Niin mainio tuo alin kuva! Mä pääsin tänään harrastamaan hankikahlailua Akun kanssa. Tosin laukkailut jäi aika vähäiseksi, koska tallin viereisellä pellolla oli lunta lähes Aksun mahaan asti (tosin se roikkuukin edelleen vähän liian alhaalla ;)). Pelkästään käynti oli jo niin raskasta, etten viitsinyt toista ihan hapoille vetää.
  Tsemppiä huomiseen molempien hepsujen kanssa! Minäkin kieli pitkällä odotan teijän kürin julkaisua. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onko lunta liikaa vai mahaa liikaa? :DD kyllähän hankitreeni on jo käynnissä todella raskasta, ettei paljoa parane heti mennä treenaamatta tuntikausiksi hillumaan sinne :) hangessa voi huoletta päästellä vähän kovempaakin kun ei muksahtaminen alas tunnu missään ;D

   Poista
  2. Hih, Aku varmasti sanoisi, että lunta on liikaa mutta mä taas kallistuisin ehkä sen jälkimmäisen puolelle. ;)

   Poista
 4. Toivottavasti tulee videota ohjelmista! Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 5. Onko kürissa jotain tiettyjä liikkeitä mitä siinä pitää olla? Esteratsastaja ei oo niin perillä näistä, mutta kiinnostais kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nimenomaan on :) Joka tasolla on pakolliset liikkeet jotka täytyy esittää, mutta nehän saa esittää just niinkuin haluaa. Esim Inter tason kürissä pitää olla mm. kokonaiset piruetit, sulut ravissa ja laukassa, avot ravissa, lisätyt askellajit, ja tietty alku ja lopputervehdykset.

   Vaikeusastetta saa sitten itse lisätä periaatteessa miten vain, esim suoraan lisätystä laukasta piruettiin jne. :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!