Kootussa Ravissa

9. helmikuuta 2015

Hertan kauneudenhoitovälineet


Blogitallin seuraavassa haasteessa kurkistetaan harjapakkien sisälle. Itse en ole Hertan pakkiin pahemmin panostanut, sillä pärjätään melko vähällä!
Hertalla on niin siisti ja lyhyt karva, sekä harja ja häntäkin ovat niin ohuet ja hienoa jouhta, ettei niiden selvittelyyn tarvita kunnon sotavälineitä.
Oma haastepostaukseni on pakostakin tylsä. Meillä ei oikein ole mitään spesiaalia ajatusta harjapakille!

Omaa harjakoria mulla ei ole, sillä ne tulevat tallin puolesta.
Harjakorin sisältö kokonaisuudessaan näyttää tältä:Periaatteessa paljon harjoja, mutta todellisuudessa en käytä niistä kuin yhtä! Ihan turhaan siis säästelen harjoja ("mutta kun jos niitä joskus tarvii..."). Suurinosa noistakin on entisen hoitohevosen harjoja, eli siis vuodesta 2003 asti. Muistan kuinka nuorena silloin 13 vuotiaana ostin harjoja, ja äiti sanoi "mihin sä niitä tarviit kun ei sulla ole omaa hevosta?". Tomerana vastasin "Aloitan jo nyt keräämään tavaroita tulevalle omalle hevoselle!".
Noh, vieläkään mulla ei ole omaa hevosta, mutta harjoille on kyllä löytynyt käyttöä. Kun olen jo nuoresta asti aloittanut tavaroiden keräämisen omaa hevosta varten, ei mun tarvitse enää kuluttaa rahaa muutakuin siihen hevosen ostoon! (Ai mitenniin pitkäaikainen haave saada oma hevonen...)
Terveisiä vaan äidille, odottelen edelleen hevosta... ;)

Takaisin harjoihin. Tosiaan, on sitä tullut ostettua nuorempana kaikki harjat sävysävyyn ajatuksena, että tulevan hevosen värimaailma on sitten ruskea. Vaikka harjoja tuli hankittua jos jonkinlaista, käytän niistä vain muutamaa. Loput sitten koristaa vain harjapakkia (lue, -vie tilaa sieltä-...)
Käytänkö pääharjaa? En. Harjaan pölärillä.
Käytänkö juuriharjaa? En. Harjaan pölärillä.
Käytänkö muita kuin pöläriä? En oikeastaan. Nykyään rapsutan Herttaa kyllä tuolla Magic Brushilla.

Tärkeimmät välineet ovatkin siis:

1. Pöläri (tällä harjaan aina)

2. Kuumemittari (erittäin tärkeä, pakko olla lähettyvillä)

3. Magic Brush (huopien puhdistaminen irtokarvoista, käy myös koko hevosen harjaamiseen)

4. Bepanthen

5. Sakset ( ja nimenomaan Fiskarsit!)

Näillä sitä oikeastaan hengissä selvitään

Muuta en oikeastaan tarvitsekaan! Täytyyhän sitä näön vuoksi olla harjapakissa muutakin kuin yksi harja ja kuumemittari... ;)
Jos Hertta olisi karvaturrikka, niin tottakai täytyisi taisteluun karvoja vastaan varustautua paremmin. Hertan kanssa pärjätään vähällä!

Käykää toteuttamassa oma haasteenne!

21 kommenttia

 1. Bepanthen auttaa kaikkeen. Jos hepalta katkee jalka niin eiku vuan bepantheenia ja jalka kasvaa takasin. En ole kattonu Jope showta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Nimenomaan! Bepanthen on meijän menestyksen salaisuus! ;D

   Poista
 2. Hahah toi on niin totta! Harjoja ei oikeasti tarvitse kuin pari-kolme. Kun musta joskus tulee hevosenomistaja tuun olemaan tosi askeettinen, mun harjapakista ei sitten löydy kaviokoukun ja kumisuan lisäksi kuin hyvä pöläri, pehmeämpi harja ja juuriharja. :D Oi niitä aikoja kun osti kymmenen eri harjaa sävy sävyyn ekalle hoitsulleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja sekin vielä, että sillonkun oli nuori niin oli varaa ostella söpöjä harjoja. Nyt ne rahat taitaa mennä sellaisiin outoihin asioihin kuin kengitykset, valmennukset,tallivuokra, kisat, varusteet... Hmm... Niin mitkä harjat? Mistä niitä saa? :D

   Poista
 3. Mullakin käytössä aika monta sellaista harjaa, jotka olen ostanut ensimmäiselle hoitohevoselleni v. -96 :D Olenkohan yhden luonnonharjaksisen superpehmoharjan ostanut näin aikuisiällä, muut on kulkeutunut mukana ammoisilta ajoilta. Ehkä heittäännyn hurjaksi ja toivonkin ensi jouluna lahjaksi uudet harjat?

  VastaaPoista
 4. Päätin nyt laittaa tän tähänkin postaukseen, ku tää on uusin. Edellisen postaukseen samanlaiseen kommenttiin ei tarvi vastata :)
  Wau..... tosi hienoja kuvia. Wellulle ja Hertalle terkkuja ;) Oot tosi hyvä ratsastaa, ihan kateeks käy....
  Oisko sulla mitään vinkkejä, kun aina kun ravaan, niin mun jalat "heiluu"? :/
  Ja miten saisin ylläpidettyy laukan? :/
  Toivon, että vastaat mahdollisimman pian :)
  Oon siis ratsastanu reilut 2 vuotta ja tällä hetkellä käyn ratsastamassa ratsastuskoululla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että jalkasi lopettaa heilumisen kun saat lisää tasapainoa ja kehityt :) uleensä kun istunta vakaantuu ja pystyt mukautumaan hevosen liikkeisiin niin jalat lopettavat automaattisesti heilumisen. :) malttia! Kyllä se siltä tulee. Koita olla puristamatta polvilla, ja keskity oman alapohkeen käyttöön. "Tunne hevosen kyljet" alapohkeella, polvi irti :)

   Onko hevonen laiska jos laukka ei säily? Kun laukka nousee niin koita jäädä istumaan ja nauti kyydistä. Yleensä laukkakin pyörii kun ratsastaja ei jää puristamaan tai häiritsemään laukkaa. Jalka täytyy tässäkin muistaa pitää kiinni hevosen kyljissä jotta voit mahdollisimman nopeasti muistuttaa hevosta pitämään laukan jos se meinaa hyytyä :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No hertan kuonokopassa ovessa niin saa helpommin sieltä. Daa ;)) tervetuloa ansku putsailemaan kavioita :D

   Poista
 6. Tosi kivasti kirjoittetu postaus.:) ja sulla on tosi hieno blogi, josta saa oikeasti vinkkejä omaan ratsastukseen.:)

  VastaaPoista
 7. millai hepalta mitataan kuume???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan suoraan hevosen takapuolesta! Anonyymi jo valaisikin tätä tuolla alempana :p sieltä saa tarkimman arvon

   Poista
 8. :D Mulla melkeen sama, eli pölärillä mennään !! :D

  VastaaPoista
 9. Meillä kahden hepan "seinäkori" on täynnä harjoja! :DD siis sellanen teline karsinan ovessa. Tosi kätevä. Kaikkee löytyy kahtena. Ja pöläreitäkin pari-kolme. :D ja niistä ite tykkään tasan yhdestä. :D joten tuota joo, pärjäis sitä varmaan jos molemmille hevosille olisi vain se muutama maks 5 harjaa... :D nyt kun harjoja löytyy joka lähtöön ja muille jakaa. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selainen olisi paras. Hertan onistajan tallissa on kanssa tälläinen hoitopaikalla ja se on näppärin :D

   Poista
  2. Se on kyllä kätevä. :D ei aina tarvii olla raahaamassa jotain koria tai pakkia karsinan/hoitopaikan luo! :D mutta siihen tulee tungettua kaikki hanskat ja puhelin ja kaikki ylimääräinen joka ei siihen kuulu :D ja sen puhdistus on sitten vähän pidempi operaatio jos haluaa kaiki pölyt ja hiekat pois niistä taskuista kun pitää raahata koko homma pois paikaltaan... :P

   Poista
 10. Hevosen kuume mitataan hevosen takapuolesta..

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!