Kootussa Ravissa

7. helmikuuta 2015

Aivan liian helppoa!

Kaikki kuvat c Taru Arola

c Taru Arola
Niin siis, näin kuului minulle suotu palaute.. :D

Esitin ensin Wellun kürtreeneissä ja tuomio oli heti että "aivan liian helppo". Olin sitten vetänyt oikein varman päälle siinä ajatuksessa että teen helpon ohjelman kun niin on käsketty ja nyt se kostautui. Videolta kun katsoin niin sehän on suorastaan tylsä! Wellu on kuitenkin kokenut hevonen ja aikamoinen temppukone joten mun täytyy uskaltaa esittää sitä.
Wellu ei ollut ihan tarpeeksi läpi koko ohjelman ajan, mutta silti sieltä tulee aika kellontarkkaa kaikki mitä pyytää, joten rohkeasti vain vaikeutta ohjelmaan. Tuomari olisi tahtonut antaa mulle ohjelmasta 7, mutta ei voinut koska se oli niin helppo, joten koreografia oli vain 6. Itse ohjelman tekninen puoli oli kuitenkin aika hyvillä pisteillä, pelkkää 6,5-7,5 numerona, vain piruetit tuli 5 (ne sössittiin sitten kunnolla). Kun tekniseltä puolelta kerta tälläin ensimmäistä kertaa radalla tulee Inter tason ohjelmasta noinkin kivat pisteet, niin prosentit saisi helposti ylemmäs paremmalla koreografialla. Periaatteessa 70% rajan ylittäminen Inter kürissä ei ole ollenkaan mahdottomuus Wellulla!

c Taru Arola
Wellu oli hieman raskas, sillä pohja oli juuri lanattu ja se oli TOSI upottava aluksi. Wellu kuitenkin parani paljon kun lämpesi, mutta sillä hetkellä kun piti aloittaa ohjelma, Herra huomasi olevansa yksin maneesissa niin huuto alkoi. Äkkiä sen kyllä saa takaisin ruotuun mutta vähän tuntui keskittyminen hävinneen. Siltikin sain puhtaan radan, mutta tarvitaan enemmän Inter kokoamista, ei enää VaB-tason kokoaminen riitä. No mutta treeniä vaan! Olikohan tämä peräti kahdestoista kerta Wellulla ratsastamista, joten ei huono aloitus näillä treenimäärillä ollenkaan.
Tuomari sanoi, että vielä tietenkin näkee että emme ole tehneet yhteistyötä kauaa, mutta tässä on kyllä hyvää aikaa vielä hinkuttaa ennen kunnon kesän kisoja! "Sulla on tossa niin osaava hevonen, että anti mennä vaan! Turhaan kotiin jäädä nysväämään ja treenaamaan niin kauan kun hevonen on jo liian vanha tai rikki, se on hyvä että on tekemisen meininki!"
 Onneksi Wellu on niin selväpäinen ja mukava, joten uskon että pääsen siihen vielä paremmin käsiksi, sillä nyt jo tulee tosi kivoja pätkiä. :) Aivan mieletön hevonen!

Sovittiin että hiihtolomaviikolla (niinkuin mulla mitään lomaa olisi...) lähdetään uudelleen Vihtiin treenaamaan kürejä koko "Wellu-köörin" kanssa poneineen päivineen. Hinkataan kaikilta ne ohjelmat kunnolla kuntoon.Vaihtoihin vähän hillitympää menoa.. ;)
Edelleen jaksan hämmentyä Wellun kyvystä kipristää takajalat alle kaikessa mitä tekee. Tässä laukanvaihto. 

Komia! <3

Takana Wellu, edessä Hertta. Verryteltiin yhtäaikaa kun vuorossa oli Kiia Wellulla ja minä Hertalla. On se Wemppu pieni Hertta-Matamin vierellä!

Sitten Hertan vuoro koitti, ja voi vitsit että olen tyytyväinen tammaan!
Tämä oli nyt ensimmäinen "rata" tälle kaudelle ja se oli tasoltaan Inter I ja koko suorittaminen tuntui niin helpolta! Vielä syksyllä Inter oli meille vähän vielä sellainen "jäiks". Nyt mm. ravisulut olivat molemmat arvoltaan 7 ja jopa laukanvaihdoista joka toisella askeleella tuli niistäkin puhdas 7 numeroksi! Hertan vaihdot ovat nykyään paljon suorempia ja tasapainoisempia ja koko hevonen suorittaa nyt enemmän Inter tasolla! Kokoamisaste on lisääntynyt selvästi. Ei ollut mitään äheltämistä radalla, paitsi piruetit eivät olleet tänään kovin hyvät. Valmennussuunnitelmassa on kuitenkin piruettitreenien aloittaminen, joten alamme treenaamaan niitä kohta paremmiksi.
Yleensä mulla on radalla tunne "haluan pois täältä", mutta nyt tuli tunne "kattokaa tätä!". Näin sen pitääkin mennä. Oikeasti tämä treenitalvi maneesilla säännöllisesti valmentajan silmien alla on tuottanut tulosta! En ole rahojani hukkaan heittänyt. ;)
Toki vielä enemmän tahdon (ja tuomarikin sanoi) enemmän painoa takaosalle ja selkää ylös. Tämä on Hertan kanssa ikuisuusprojekti jo sen rakenteen takia, ja tämä on sille todella haastavaa suorittaa tällä tasolla. Mutta sen ratsastettavuus on täysi 10 ja se haluaa  suorittaa, joten sittenhän se suorittaa ja taistelee tuolla huippusukuisten valioyksilöiden seassa itseasiassa aika hyvin.  Enää en saa ajatella Hertan kanssa olevani altavastaajana, vaan ihan saisin ylpeänä mennä ja esittää sitä. Mitäs sitä häpeemään!
Paljon on vielä tekemistä treeneissä, mutta kyllä tämä tästä.

Itse Hertan kür-ohjelma oli parempi kuin Wellun, sillä tein siihen viime hetken vaikeutukset. Hertalla tämä on toki helpompaa koska se on niin tuttu hevonen mulle. Mähän menen sen kanssa kotona sarjavaihtoja ympyrällä, miksi siis en esittäisi samaa vaikeutta ohjelmaan kisoissa?!
Hertan ohjelma oli oikeastaan sen verta ok, että ei suurempia muutoksia siihen tulla tekemään. Vähän muokkaan vielä raviohjelman sulkutaivutusosiota, muuten se on oikeastaan siinä. Esitän nyt kaikki sulkutaivutukset poispäin tuomarista, joten olisi vielä parempi että esittäisin edes raviohjelman sulut kohti tuomaria. Sain oikeastaan jo hyvän vinkin millainen tie olisi hyvä, aion käyttää sitä.
Hertan ohjelmaan mulla olisi ollut musiikki valmiina, mutta kiitos Anskun CD:n, eli siis DVD:n, sitä ei voinut pyörittää millään koneella. ;)
Otin USB tikunkin mukaan, mutta sekään ei auttanut. Sanoin että koneella olisi Youtubessa musa, mutta ei ollut nettiäkään, joten jouduin esittämään koko ohjelman ilman musiikkia, eli en saanut siitäkään tietoon taiteellisuudesta kaikkia pisteitä. Vanhat vehkeet tallissa, joten ei tämä nykyteknologia toimi! ;)Käytiin pihalla kävelemässä, tosin Hertta otti hatkat ja alkoi hillumaan, joten tehtiin sitten hommia... :D

mun suosikki!Eli käytännössä Wellun ohjelma menee aikalailla remonttiin sekä musiikit päälle ja Hertan ohjelmaan ihan pientä viilausta ja musiikkia täytyy myös miettiä. Näillä sitten mennään jatkossa.

Tähän loppuun laitan toiveista esille tälläiset pienet videonpätkät molemmista hevosista. Nämä videot eivät siis ole itse kür-ohjelmaa. Mitäs olette mieltä?
Mulla ainakin oli hauskaa kun tein näitä! Tää on ihan kivaa suunnitella... :)


Kotimatkalla!

23 kommenttia

 1. Sulla on kuule niin hienot hevoset tällä hetkellä käytössä, että kateeksi käy :)! Varsinkin Hertta näyttää olevan elämänsä kunnossa. Terkut H:lle Weeltä tuolta ylhäältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen tähän tilanteeseen! En olisi ikinä uskonut pääseväni edes Inter tasolle, ja nyt mulla on hetken vieläpä kaksi hevosta käytössä sinne! Täytyy treenata ahkeraan ja ottaa kaikki ilo irti. :)
   Hertankin kanssa tuntuu että nappulat alkaa löytymään (heh, johan sitä on tassa 7 vuoden aikana odotettu...)

   Hertta lähettää Wenlalle kaurapusuja takaisin ylös! <3

   Poista
 2. Kivaa nähdä, että olette hyvässä vauhdissa molempien kanssa! Mulla ei vaan pidä pokka kun kuuntelen tuota Wellun muumimusaa, tulee väkisin erinäisiä kohtauksia Muumeista mieleen =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama ongelma... :D Silmissä vilisee möröt ja haisulit.. :D

   Poista
 3. Huippu musiikki Wellulla :D Tuli muuten mieleen, että mikä mahtaa olla musiikki tässä "Riitan tunti 19.1" -videolla? ( https://www.youtube.com/watch?v=JXRAYRMFH3c ) Hienosti kulkee molemmat hepat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se biisi taisi olla ihan youtuben oma minkä vain laitoin videon päälle :)

   Poista
 4. Oletko koskaan kokeillut perinteistä tanssimusiikkia? Olen itse huomannut, että sauvakävellessä kun itsellä on sillai ikään kuin neljä jalkaa, tango tahdittaa kävelyä tosi hyvin kun sen rytmi on reipas 4/4 ja valssi on 3/4 eli sopii laukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, mutta ei yhtään huono idea! pitää miettiä. Nää musat on ihan avoinna vielä :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää!

  mutta https://www.youtube.com/watch?v=b62IJm9iH7o ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He,h enpä yllättyny yhtään että jollain muullakin on ollut sama mielessä. Oikeastaan huvittaa kun katson vaikka kisoissa tai youtubessa kürejä, niin ihan samat musiikit pyörii kokoajan. Esim Cold play on tosi suosittu. Nooh tässä pitää vielä miettiä, mulla on oikeastaan ideat tosi vähisssä ja tuntuu ettei mikään kelpaa! :D

   Poista
 6. Wellun videopätkä on huikee, musiikki ja hevosen liike rytmittyy tosi hyvin :D Ihan varteenotettavat musiikit, vaikka et olisikaan suunnitellu just noita viralliseen küriin (?). Mut sun työskentelyä molempien hevosten kanssa on niin ilo katsella, lisää vaan videoita tänne! Tykkäään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan toi Wellulle ihm varteenotettava musiikki! sopii sille kuin nyrkki silmään. :) pitää vain olla tosiaan tarkka että siitä tekee ihan oman näköisen sille, kun ilmeisesti toi muumi musa on aika suosittu. :) Hertalle en oo vielä ihan keksiny.

   Poista
 7. Oi, tämä Wellu muistuttaa ihan yhtä edesmennyttä vuokrahevostani Masaa! <3 Upea tyyppi. Masa oli myös todella hieno ja taitava kouluhevonen.

  VastaaPoista
 8. En muuten tiedä ootko tutustunut Lindsey Stirlingin musiikkiin (viulu + discomusaa), mutta mä oon monesti miettinyt että sillä olis niin upeasti Küriin sopivia biisejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut! Täytyypä perehtyä... haluaisin just jotain viulua... :)

   Poista
 9. Wau..... tosi hienoja kuvia. Wellulle ja Hertalle terkkuja ;) Oot tosi hyvä ratsastaa, ihan kateeks käy....
  Oisko sulla mitään vinkkejä, kun aina kun ravaan, niin mun jalat "heiluu"? :/
  Ja miten saisin ylläpidettyy laukan? :/
  Toivon, että vastaat mahdollisimman pian :)
  Oon siis ratsastanu reilut 2 vuotta ja tällä hetkellä käyn ratsastamassa ratsastuskoululla.

  VastaaPoista
 10. Röyksoppilla on monia instrumentaalikappaleita, jos sattuu sen tyyppisestä pilityksestä tykkäämään. Tässä yks mun suosikki: http://youtu.be/nM_txL43iFM

  VastaaPoista
 11. Ihan älyttömästi on mennyt Hertta eteenpäin :) Voiman lisääntyminen näkyy tosi selkeästi ja Wellukin on aika näpsä tyyppi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tuntuu! Se ei enää väshähdä Inter jutuissa ja saan paljon paremmin sen pysymään takaosallaan, eikä niin etä se heti tippuu lavoille kun alkaa suorittamaan ohjrlmaa. Vielä se vähän nuupahtelee ajoittain mutta korjaantuu :)

   Wellu on kyllä nimenomaan näpsä. Sille on kaikki luonnostaan niin helppoa, toisinkuin Hertalle. Kyse on vain enemmänkin siitä viitsiikö Wellu tehdä ja millä intensiteetillä ;)

   Poista
 12. Kyllä on upeet hevoset! Ja taitava ratsastajakin. :) kuolaan eniten kuitenkin Wellun kankia :P pyöristetyt ja valkonen pehmuste, ehkä vielä joskus :)

  catherinescardena.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en nyt ihan väärin muista, niin Wellulla on Otto Schumaherin kanget, mutta turpahihna on erikseen ostettu Wahlstenilts. :) ne ovat eriparia, mutta menevät ihan hyvin yksiin ,eikä välttis huomaa ettei ne ole samaa sarjaa :)

   Noita Hertan suitsia saa myös valkoreunuksisella turpiksella. Noissakin on pyöristetyt remmit ja anatominen muotoilu :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!