Kootussa Ravissa

26. helmikuuta 2015

Blogivinkki!


Kiinnostaako lukea vähän erilaista hevosblogia?Erilainen siksi, että tässä blogissa kerrotaan elämästä Australian laukkatalleilta! 
Puolituttuni pakkasi kamansa ja lähti laukkatallille töihin toiselle puolelle maapalloa. Sain vähän aikaa sitten itsekin kuulla että hän on alkanut pitämään blogia, ja itseäni ainakin hirveästi kiinnostaa hevoselämä ulkomailla. Voi kun itsekin pääsisin! 

Mielenkiintoisia juttuja on ilmennyt. Esimerkiksi Australian laukkahevosia hoidetaan ihan eritavalla kuin meillä hevosia täällä Suomessa, mikä nyt ei siis ole yllätys. Ne syövät käytännössä pelkkää väkirehua, eivät heinää juuri lainkaan. Meillä taas tunnutaan vannovan pelkän vapaan heinän nimeen ja väkirehut ovat myrkkyä. Tuolla taas meidän suomalaiset naurettaisiin pihalle hevosenpitotavoilla, ja me vierastamme heidän tapojaan! Jänniä nämä kulttuurierot.  Treenit ja olosuhteetkin ovat ihan erilaiset. Itselleni tämä on ainakin ihan vieras maailma.

Jos kiinnostaa niin alkakaahan seuraamaan; salomekallio.blogspot.fi

10 kommenttia

 1. Ei nyt liity postauksen aiheeseen mitenkään, mutta onko nuo Dyonin kankisuitset olleet hyvät? Minkälaista nahkaa ne on? Suosittelisitko, onko hintansa arvoiset? Alkaa omat kankisuitset olla aika räjähtäneet niin yritän selvittää eri vaihtoehtoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on vielä aika uudet joten vielä nahka on aika kovan tuntuista, mutta selvästi alkavat pehmenemään ja muuttuvat paremmiksi :) Muotoilu on tosi jees. Tykkään kun niskaosa näissä suitsissa on ihankuin normaalissa nivelsuitsisss! Eli ei kaikkea kasattu niskan päälle niinkuin normaali kangissa. Eli ovat kankisuitsiks tosi kevyet ja hevoselle mahdollisimman miellyttävät. Ei tule "ahdasta" missään kohtaa :D

   Olen itse tykännyt, nahka on aluksi aika kovaa mutta tosi laadukkaan oloista. Pikkuhiljaa pehmenee eikä esim lohkeile. kyllä mä suosittelen :)

   Poista
  2. Toiset mitä aina kuolannu niin Otto Schumacherin kanget ovat myös tosi laadukkaat mutta aivan törky kalliita. Niisä kuitenkin kasataan niskaan kaikki, eli jokaisdn remelin kiinnitys jabsäärö kojta on pakattu niskaan. Hienot ja laadukkaat nekin mutta suitsiin ei tekisi mieli laittaa 700 euroa... :D

   Poista
  3. Pahoittelen typoja... ei nakkisormet taivu kännykkään näköjään :p

   Poista
  4. Kiitos kattavasta vastauksesta! Just sellasia oon etsinytkin joissa toi niskaosa olisi mahdollisimman hevosystävällinen. Se on toisaalta hyvä, että nahka ei oo liian pehmeää, pitävät toivottavasti pitempään muotonsa eivätkä venähtää/katkea. Ja mullakaan ei kyllä ole intoa pistää 700e suitsiin :D (mutta ovat kyllä nätit nekin!). Ja typoja sattuu kaikille ;)
   T. Eka ano

   Poista
  5. Eipä mittään! :)
   Dyoniin on myös helppo tilata sitten varaosia jos jokin menee rikki.. :)

   Poista
 2. Hahah! Hetken mietin, että miksi Salome mainostaa omaa blogiaan kolmannessa persoonassa, koska vilkasin vaan kuvaa kunnes tajusin, että tämä olikin sun blogi ja me molemmat tunnetaan Salome! :D Itsekin mielenkiinnolla ja suurella kunnioituksella Salomen rohkeutta kohtaan luen hänen blogiaan.

  Itse olen vasta vähän aikaa lukenut blogiasi, mutta kehuttava on, että mielenkiinnolla luen jokaisen postauksesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh voi ei! :D juu minä se olin joka mainosti! Ihan omasta tahdosta ;)

   En tunne Salomea niin hyvin, mutta hänen hevosensa oli jonkun aikaa tallilla jossa käyn usein pitämässä valmennuksia ja hieromassa, joten siellä näin häntä. :)
   Aikamoinen likka kun lähtee toiselle puolen maapalloa! :D

   Poista
 3. sonja-downunder.blogspot.com

  Yllä on osote mun blogiin, jossa myös juttuja täältä Ausseista laukkahevosten parista jos kiinnostaa. Paljon samoja juttuja Salomen kanssa, mutta toki vähän eri näkökulmista! :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!