Kootussa Ravissa

17. maaliskuuta 2013

Luuliikako?

Jo nyt on kumma! Mainitsin tuosta H:n oikean etujalan pienenpienestä mustelmasta sääriluussa jota koristaa pienen pieni haava. Se on ollut vähän aristeleva sen suhteen, muttei ole ontunut. Nyt sitten kun luulin että on jo toipunut (kävin jo valmennuksessa yms) niin se on yhhtäkkiä hieman lämmennyt mustelman kohdalta ja hieman turvonnut ja nyt voin jo sanoa, että ontui jopa sitä hieman? Miten voi tulla tälläi melkeen viikon jälkeen pahemmaksi, kun aluksi näytti tosi pieneltä?
Ei se nyttenkään ole mikään suuri ruhje, sellainen ruhje vain. Epäiltiin että alkaa kehittämään siihen luuliikaa, kun kerta nyt on mennyt lämpimäksi jalka siitä mustelman kohdalta. Voi perhana. Kauankohan tälläisessäkin menee, ennenkuin se lakkaa vaivaamasta?

Kerrankin sain kuvaajan mukaan tallille mutta eihän sitten ratsastuksesta tullut mitään, kun toinen kulkee ihan poikittain ja välttelee kipeän jalan käyttöä. Perhana, kyllä nyt on kaikki mua vastaan. Onneksi tämä on sentään sellainen vamma, että tiedetään mistä johtuu. Ei tarvitse arvuutella. Mutta nämä kaikenmaailman haavat ja ruhjeet ovat silti turhia jarrutuksia treeneihin.

Laittelinpa sitten huvikseen kuvia tänne vuosien takaa. Pointtina siis, että kuvien otosta on yli vuosi vähintään aikaa. Eipä ole muutakaan laitettavaa.

TRS kansallinen 2011, c Mirella Ruotsalainen www.hertjekker.net

Ypäjä kansallinen 2011

TRS kansallinen 2011, c Mirella Ruotsalainen www.hertjekker.net

Talvi 2011-2012, Hertta irrottelee tarhassa

Kotona 2012 tammikuussa, sillä oli virtaa

2 kommenttia

 1. Meillä ärtyi vanha luuliika kolhusta ja alkoi kasvaa uudelleen. Vähän lämmin muttei juuri turvoksissa. Röntgenissä näkyi, dmso-dexa-kuurilla (ts kortisoniliuosta valeltuna päälle) rauhottui reilussa viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oireet ihan samalta. Vähän lämmin muttei turvoksissa koko jalka, lähinnä vaan vähän siinä kolhun ympärillä.

   Tässä tapauksessa ei vaan ole vanhaa luuliikaa, vaan "terve" koipi, johon nyt tuli osuma näköjään tosi napakasti. Eli oiskohan tässä nyt siis alkava luuliika kolhun seurauksena?

   Toivotaan että menee siis ohi viikon kuluessa. :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!