Kootussa Ravissa

15. maaliskuuta 2013

Lisäoppia

Monien mutkien jälkeen päästiin kuin päästiinkin taas hakemaan lisäoppia. Ei ole nyt maaliskuussa oikein onni ollut myötä. Hevonen on sentään suurinpiirtein pysynyt kuosissa, mutta on ollut ongelmia kuljetuskalustoon liittyen, ja hetken jo näytti siltä, ettei oikein maaliskuussa päästäisi valmentautumaan. Mieli tekisi käydä edes kerta viikkoon valmennuksissa, mutta melko hankalaa niidenkin järjestäminen on. Täytyy siis ottaa kaikki hyöty irti silloinkun on mahdollisuus lähteä. Tällä kertaa vetoautolla on ollut katsastusongelmia, eipä mennyt läpi, vaikka huollettukkin juuri oli. "Ajokieltoa" uhmaten päästiin kuitenkin lähtemään ja hyvä että mentiin.

Tunnilla Hertan mustelma/ruhjejalka ei vaivannut epäpuhtaudella, mutta oli se selkeesti jäykempi oikealle, eli varoi oikeeta etujalkaa jännittämällä vastaan oikealta. Taipui huonommin ja otti epätasaisia askelluksia pohkeenväistöissä ja volteilla jännittämällä ja lyhentämällä niskaansa. En meinannut millään saada oikeata pohjetta läpi. Normaalisti Hertalle on vasen kierros vaikeampi ja siinä se kantaa huonommin, mutta nyt oli selkeästi tuo oikea kierros hankalempaa. Hyvin poni kuitenkin yritti ja jumppailun ansiosta ravissa tuli paremmin läpi. Laukassa hakeutui takaosalla oikeassa kierroksessa sisään, eli mielellään olisi taas varonut sitä oikeata etujalkaa. Suoristaminen onnistui ajoittain, välillä se vaihtoi vastalaukalle suoristaessa.

Hiukan oli kankeaa, mutta kyllä taas oli hyvä että mentiin. Tuli taas paljon ahaa elämyksiä ja taas jotain rotia tähän mun ratsastukseen.Hirveästi tehtiin siis pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa. Myös avoa ja sulkuväistöä ravissa. Aloitettiin tekemällä pitkillä sivuilla siksak kuviolla pohkeenväistöä. Niin monta väistöä per pitkäsivu kuin mahdollista. Aktivoitiin takaosaa ja reaktiota. Myös takaosan väistöä ulos ympyrällä ravissa, tämä oli tosi vaikeeta siihen oikeaan jäykkään kylkeen. Sitten mentiin volttien saattelemana väistöä uralta keskihalkaisijalle. Tätäkin hinkattiin pitkään. Myöhemmin vielä avotaivutusta pitkällä sivulla ja sitten uudella pitkältä sivulta sulkuväistöllä keskilinjalle. Laukassa tehtiin siirtymisiä suoralla uralla keskilaukkaan ja takaisin + voltit kulmissa. Eli paljon siirtymisiä askellajin sisällä. Muutamat laukanvaihdot vielä lopuksi, ja tarkkana, että hevonen on suorana, jotta tulee hyvä vaihto.

Tosi hyviä harjotteita ja mukavaa päästä taas maneesille vähän liikkumaan kunnolla eteen, kun jääkentällä mennään aika varovaisesti tällähetkellä. Ravissa ja käynnissä otan kyllä kotikentälläkin nuo väistöt mukaan, jotta saa sitä pohkeelle reaktiokykyä kasvatettua.


Vähän tuli yliyrittämisen makua meijän menoon, ja siitä pienet tahtirikot väistöjen aikana. Hertta tarjoaa aina törky isoa ravia, mutta eihän sitä ravia voi hallita väistöissä sun muissa, jos se ei kanna tarpeeksi takaa. Tällöin tulee meidän menoon huojuntaa. Parempi siis ratsastaa hieman ravia pienemmäksi, jotta saadaan kunnon väistö ja takaosan työskentely. Sitten kun se oppii kantamaan lisää, onnistuu väistöt sun muut isommastakin ravista.

Sain hyviä videomateriaaleja tunnin alkupätkästä, raviosuuksista varsinkin. Kyllä huomaa että oma istunta on pitkän Hertan sairastelun ja muutenkin lomailun ansiosta päässyt vähän "löystymään". Pitää alkaa oikeasti kiinnittää vielä enemmän huomiota että istun "halaten" sitä hevosta, enkä killi sen päällä. Haluan treenit kunnolla käyntiin jo! Sulaisi jo se prkleen kenttä!

Ja taas, en saanut omalla koneella noita videonpätkiä tallennettua. Pystyin vain esikatselemaan, joten surkeita kuvia vain tänne sain ladattua. :/

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!