Kootussa Ravissa

9. maaliskuuta 2013

Kisakauden avaus

 ... voitto kotiin! :)

Herbamaare liikkui kivasti, vähän sitä jännitti, mutta vaikka jännittyi niin liikkui silti elastisesti! Aiemmin jos se on jännittynyt, niin se jää pohkeen taa ja alkaa painaa kädelle, eikä reagoi mihinkään. Nyt kun sillä on "uusi elämä" uusine satuloineen ja on kyllä koko syksy hoidettu, niin kyllä sen huomaa ratsastettavuudessa ja liikkumisessa!
Nyt kun se jännittyy, se on ehkä turhan korkeassa muodossa paikoitellen, mutta pysyy silti kevyenä ja reagoi. Vähän oli jäykkä taipumaan, mutta toisaalta, ne taipumistyöskentelyt on ollut heikolla viime aikoina kun muutenkin liikutus on ollut täysin kentän kunnon mukaan. Tämä siis näkyi avoissa ja suluissa ja pikkuvolteilla. Toisesta avosta tuli kuitenkin 6,5 ja toisesta sulusta 7, että ei se ihan jäykkä pökkelö ollut, vähän vain taivutus saattoi vaihdella, siitä miinuksia.
Alkutervehdys meni sitten laukanvaihtojen kautta, joten siinä tosi lupaava alku... :D Tätä tarkoitan sillä kun Hertta jännittyy, niin laukassa meillä on isoimmat ongelmat. Silloin se "ei anna koskea", joten reagoi pienimmästäkin avusta omin päin. Radalla kyllä sitten alkukämmin jälkeen tyrkin pohkeet kiinni ja totesin vain, että "halusit tai et, mä käytän kyllä pohjetta". Kyllä se sitten asettui ja loppu rata sujui hyvin. Neljästä laukanvaihdosta 2 meni puihin, yksi oli tasan takaa ja toisessa potkaisi (juurikin tätä "älä koske mun kylkiin" tappelua...). Mielestäni on tärkeää, että vaikka olisi kuinka "herkkä" hevonen, niin kyllä niillä pohkeilla on pakko ratsastaa. Ei siitä tule mitään jos ratsastaa niitä ilman ja sanoo "en voi käyttää pohkeita kun hevonen on niin herkkä". Justjust, mitäs sä siellä sitten teet? Milläs sä sitten kokoat sitä ja ratsastat? Tämä on yksi niistä miljoonista asioista mitä itse olen valmentajan avusta oppinut.
Kaksi muuta laukanvaihtoa olivat puhtaita ja niistä räpsähti 7 ja 7,5. Jes! Keskiravista tuli 7,5, ja keskilaukasta 8 ja lopputervehdyksestä 8. Muut numerot pyörivät 6-7 välillä aika tasaseen.
Voitto irtosi 67,2% ja risat! Uusi ennätys. :) Voitin Pikeurin lippiksen ja Hertalle Full kokoisen riimun. Epäilen kyllä että se ei mahdu.

Todistusaineisto


Tämä päivä oli siitä myös erikoinen, sillä tämä oli eka kerta kun itse BE-kortin haltijana vedin traikulla Hertan kisoihin. Historiallista! :D

Videota on pikkupätkiä, lähinnä verkasta. Myös radan alkupää saatiin kuvattua mutta sitten loppui kännykästä tallennustila. Justnäin. Noh, mutta jotain todistusaineistoa on.

Kerrankin kun taas maneesille päästiin, niin käytin tilaisuuden hyödyksi ja ratsastin kunnolla. Hirveesti avoa ja sulkua, sekä vähän piruettia kokeilin hyvällä pohjalla. Ja kivasti se liikkui vaikka välillä vähän jännittyneesti. Videolta näkee pätkiä, tältä meno siis tällä hetkellä suurinpiirtein näyttää. Kohta saa kunnolla treenit käyntiin kun kevät tulee! Jeejee!

Ps. Mullahan ei ole kotona tällähetkellä langatonta nettiä, joten pelkällä 3G verkolla lataaminen ei onnistu näiden isompien videoiden osalta. Sain vain tämän yhden pienen ravipätkän ilman nettiä ladattua. Laittelen myöhemmin lisää videoita kun pääsen WiFi verkon piiriin. :) Tällä videon pätkällä ei mitään tee, eipä siinä oikein mitään nää, muutama askel passagen tynkää vain. Mutta lisää tulee lähiaikoina.


2 kommenttia

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!