Kootussa Ravissa

8. maaliskuuta 2013

Huomenna kauden ekat kisat

Mennään siis huomenna H:n kanssa availemaan kisakautta, tosin mennään vain mukavasti harjoituskisat lähitallilla. Ohjelmaksi valitsin Va B:6. Tarkoituksella "oikean" kisakauden avaamista tänä vuonna hieman lykätään, huhtikuun puolella olisi tarkoitus stratata jotain alue/kansallista luokkaa. Meillä ulkokenttä on nyt peilijäässä, joten treenit on tosi varovaisia tällä hetkellä ja maneesiin pyritään matkustamaan noin kerta viikkoon nyt huonoilla keleillä. Tämän ja Hertan pitkän syksyisen sairasloman ansiosta ei kiirehditä kisojen kanssa. viime vuonna mentiin jo Mikkelin kansallisiin maaliskuun puolessa välissä, tuloksena oli tyhjin käsin kotiin sen takia, ettei treenaamaan päästy ennen kisoja, ja meno oli kanssa sen mukaista. Ihan turha lähteä kisoihin, jos kotona et pääse edes ratsastamaan rataa läpi! Odotellaan nyt sitä kevättä ja Hertan kisakunnon saavuttamista. :)

Eilen oli H:lla kengitys ja sillä on välillä tapana reagoida kynsien leikkuuseen. Jäisellä kentällä tänään kuitenkin oli pakko mennä, ja aluksi esiintyi pientä arkomista, tikitti menemään kuin mikäkin shetlanninponi. Viiden minuutin jälkeen se yhtäkkiä rupesi ravaamaan normaalisti. Ilmeisesti luotti että pito on hokkien ansiosta, eikä ne kaviot tunnukkaan sen aremmilta. Liikkui siis kivasti, vaikka alusta oli jäinen. En päässyt tosiaan rataa edes ratsastamaan läpi, mutta tein muutamia nostoja laukkaan ja siirtymisiä ravissa tahdin osalta. Myös hieman loivaa avotaivutusta ja sulkuväistöä tein käynnissä ja ravissa, jottei huomenna radalla ole yllätyksenä mennä vähän taivutuksia... =) Sitä kun tuppaa täällä surkeassa säässä ja ulkokentällä välillä unohtamaan, ratsastaa vain askellajit läpi ja lähtee pois.

Hyvillä mielin käydään kurkkaamassa miten se Herbamaare jaksaa käyttäytyä radalla pitkän tauon jälkeen. Eniten kiinnostaa tietää miten  liikkuu, sillä se on kaikenkaikkiaan satulanvaihdoksien yms hoitojen jälkeen tullut niin paljon joustavammaksi ja elastisemmaksi, että haluan tietää, onko tunne radalla samanlainen kuin treeneissä tällä hetkellä. Hertalla tosiaan on tapana jännittyä radalla ja jää pohkeen taakse, jolloin se on tosi raskas ja lennoton liikkumaan. Katsotaan miten se pistää huomenna pötkimään. :)

Siellähän me viimeinä muttei vähäisinpänä!


3 kommenttia

  1. Kämpa på! Toivottavasti rentous ja harmonia säilyy radalla ja että tuomari osaa pisteyttää muutakin kuin iänikuista kuutosta (ainakin omalta osaltani) jos tulee hyviä pätkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Tosi monet laittaa aina sen "turvakutosen"! Ihan kuin tuomarit ei uskaltais käyttää parempia numeroita, vaikka joku sen ansaitsikin, ja toisaalta, ei uskalla rokottaa jos menee päin honkia. Katsotaan kuinka käy! =)

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!