Kootussa Ravissa

20. tammikuuta 2015

Vapaaohjelman suunnittelua...

Historiallinen päivä!
Ensin olin töissä normaaliin virka-aikaan, mutta sitten minulla oli VAPAAILTA! Kiitos Riikan, Hertan "alivuokralaisen" joka hoito tänään Hertan liikutuksen.
Tein siis normaalin ihmisen juttuja. Kävin töissä, tulin kotiin, luin tenttiin, käväisin kaupassa ja apteekissa. Jotenkin outoa kun ei tarvinnut kiertää talleja! :D Hevoseton päivä!

Kun aikaa oli ylimääräistä ja tenttiinkin ehdin lukea jo tovin, iskin hampaani kiinni kürien tekoon.
Hertalle tosiaan jo aloitin kürin tekemisen viikonloppuna. Tekaisin äkkiä liian vaikean vapaaohjelman, ja sainkin Riikan kuvaamaan sitä kellottamista varten. Noh, tuloksena oli se, että se oli ajallisesti liian pitkä, joten muokkaukseen joutuu. Sivutuotoksena tästä kokeilusta tulikin sitten edellisen postauksen suosittu "sulkujen vertailu"-video. Ei siis turha kuvailureissu!
Tänään ehdin sitten muokkaaman tuota meidän ylipitkää küriä Hertan kanssa. Lopputuloksena koko kür meni uusiksi! Piti vain vähän muokata...
 Uskoisin että tämä uusi on lyhyempi. Se selviää sitten kun pääsen uudestaan kokeilemaan sitä.

Kun olin saanut Hertan kürversio-2.0 valmiiksi, tuli mieleeni että tarvitsen Wellulle kürin myös pian, joten pakko sitäkin on suunnitella! Wellulla en pääse harjoittelemaan sitä oikeastaan ollenkaan, mutta ei se haittaa. Wellun porukat ovat menossa treenaamaan kürejä Vihdin Dressage Centeriin 7.2, joten Wellu on siellä jo valmiiksi, joten päätin että nappaan vielä Hertan mukaan samaan paikkaan! Ilmoitin sitten molemmat hevoset kürharjoituksiin samalle päivälle.
Siellä esitetään tuomarille oma ohjelma, jonka jälkeen saadaan ihan suullista palautetta ja kehitysideoita näin tuomarin näkökulmasta. Toki valmentajan kanssa tätä vielä haluan katsoa, mutta ei ole pahitteeksi ottaa jotain täysin "vierasta" ihmistä myös arvostelemaan.

Vaikka Wellulla en pääse vapaaohjelmaa treenaamaan yhtä paljon kuin Hertalla, voin hätätapauksessa mennä Wellun ohjelman Hertalla ja kuvata sen, jolloin pääsen tekemään musiikkia ja kellottamaan. Sitten tuolloin harjoitustilanteessa voinkin samantien korkata sen. Kyseessä ei kuitenkaan ole kisatilanne, vaan harjoitus.

Nyt on siis tilanne, että molemmille hevosille on omat ohjelmansa raakaversiona suunniteltu. Wellulle ehkä hieman yksinkertaisempi, koska se on mulle vieras hevonen vielä. En kyllä kovin vaikeaa ohjelmaa Hertallekkaan voi tehdä, sillä emme ole küriä ennen menneet. Ei saa kuulemma ahnehtia ja tehdä liian vaikeaa!
Nyt vain kellottamaan molempia ohjelmia, jonka jälkeen musiikkia muokkaamaan.
Molemmille olen löytänyt sopivat musiikit "kuin nyrkillä silmään", mutta musiikit paljastuu vasta myöhemmin kun on sen aika.

Aikaa on vielä paljon ennen kürin esittämistä kisoissa, mutta nyt kun kerran mulla on mahdollisuus treenata olosuhteista huolimatta, niin aloitetaan ajoissa. Ihan keltanokkahan mä näissä myös olen, sillä en ole ikinä mennyt kür-ohjelmaa... Luvassa voi olla tiesmitä sillisalaattia sitten kesän kisoissa ;)

Loppuun vielä poseerauskuvat fiksuista ja filmaattisista ensikesän kisakavereista!
Kaksi niin erinäköistä, kokoista ja erilaista hevosta, joten erilaiset kürit kummallekkin ;)18 kommenttia

 1. Täytyykö küreja esittäessä musiikkeihin olla luvat Teostosta? Siis jos esittää kisoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea googlailu tuottaa tulosta!

   Milloin pitää hankkia lupa musiikin käyttöön?

   Lupa musiikin käyttöön tarvitaan aina, kun musiikkia esitetään julkisesti. Kun musiikkia käytetään muualla kuin yksityisessä perhe- ja ystäväpiirissä, on lähes aina kyse musiikin julkisesta esittämisestä.

   Julkista käyttöä on musiikin soittaminen esimerkiksi radiossa, TV:ssä, tansseissa, konserteissa, ravintoloissa, myymälöissä, liikuntakeskuksissa, julkisissa liikennevälineissä tai kun musiikkia laitetaan tarjolle internetiin.

   Poista
  2. SRL on huolehtinut Teosto-maksuista

   Poista
  3. Niin, siis siksi minä juuri kysyin, kun ajattelin, että onkohan SRL jotenkin etukäteen huolehtinut asiasta. ;) Tiesin kyllä ennestäänkin, että julkiseen esittämiseen pitää olla lupa. Kiitos siis anonyymille vastauksesta. Olisinhan toki itsekin voinut etsiä vastauksen (en Googlesta, vaan SRL:n sivuilta), mutta kun postauksesi kuitenkin koskis kürin tekoa, niin jotenkin ajattelin, ettet pahastuisi ja sanoisi mitään "kvg". Mutta sori nyt tyhmästä kysymyksestä.

   Poista
  4. Hääääh? En kyllä tosiaan ajatellut asiaa noin :D nyt ymmärsit väärin! Googletin koska en itse tosiaan tiennyt/ollut varma jä itse käsitin että SRL maksaa, ja ymmärsin että kysyit nimenomaan että onko yksittäisellä ratsastajalla oltava luvat, tätä en tiennyt. Varmistin asiaa myöhemmin että srl maksaa, mutta anonyymi olikin jo asian tarkentanut ennen mua :)

   Ei kysymyksesi ollut tyhmä, vaan nimenomaa hyvä, sillä en itsekkään ollut satasella varma asiasta, nyt tuli siihenkin selko :) minä olin tyhmä kun ymmärsin väärin ja itse menin googlettamaan että tulisi varmempi vastaus! :D

   Poista
 2. Mä ainakin olen ihan amatööri näissä jutuissa, ja lukijoiden joukossa on varmaan aika monta muutakin samanlaista. Olisi tosi kiva lukea jotain tarkempaa postausta siitä, miten ylipäätään lähdet kuria (kännykällä ei saa kaksoispisteitä :D) tekemään, mitä silloin kannattaa pitää mielessä, millaiset musiikit kannattaa valita, miten saat musiikit leikattua ja sovitettua ohjelmaan yms. ihan perusjuttua! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vielä vähän huono vastaamaan kun ei tosiaan kokemusta ole. :) voin kyllä väsätä jotain kunhan pääsen enemmän tähän käsiksi.

   Ja mäkin kirjoitan nyt kännykällä, üüü :D
   Sen kaksoispisteen saa (ainakin samsungin puhelimissa) kun pitää u:ta pohjassa hetkel niin aukeaa erikoisempien merkkien valikko u kirjaimelle :)

   Poista
 3. Tuo Wellu on kyl niin ruunanrupsukan näköinen kuin ikinä :D Onko Wellulla hypätty ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinon! Ehkä vähän tuhmakin, mutta sitten sillä on aina niin viaton ilme.. :D itseasiassa en ole ihan varma onko sillä hypätty. Käsittääkseni sillä ei ole hypätty sen kummemmin, mutta kyllä sille esteitä on näytetty. Uusi omistaja on kyllä sillä kait kerran hypännyt ja ei kuulemma ole kovin lahjakas. :D

   Poista
  2. Wellulla ei todellakaan ole hypätty - se ei ymmärrä siitä yhtään mitään :-D Puomeja sekä kaveletteja joo, mutta estetä nähdessään se kuumuu ihan täydellisesti ja vetää herneet nenäänsä "Mä en osaa - mä haluu!!" Maassa oleva puomikin on ihan järkyttävä ...
   Kavalettien ylityskin on enemmän pituushyppyä kuin korkeutta ;-)

   Poista
  3. Jotain tälläistä arvelinkin... :D

   Poista
 4. Tulee iha mielee, et Hertta sanois:" Minä olen upea kouluratsu!"
  Ja Wellu sanois:" Mä oon söpö! Mä oon söpö! Mä oon söpö!" :''D
  Molemmat tosi ihanan näköisiä!
  Mikä on küri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tarkoittaa siis kouluratsastuksessa olevaa vapaaohjelmaa! Eli musiikintahtiin tehdään omat ohjelmat mitä esitetään :)

   Molemmat on komeita! Mutta tosiaan niiin erilaisia ja näköisiä! :D

   Poista
  2. Aa! Kiitos vastauksestasi!

   Poista
 5. Wellulla on kyllä hypätty, nuorempana enemmänkin, vanhempana vaihtelun vuoksi vain pienehköjä esteitä, kavaletteja ja puomiharjoituksia. Ei se siinä mikään hyvä ole mutta ainakin ennen tykkäsi siitä hommasta, oli mukavaa vaihtelua. Ei se esteitä erityisesti pelkää tai suutu niistä, mutta koska estejutut on varmaan aina ollut sille "harvinaista herkkua", niin alkuun on aika ihmeissään, tohkeissaan ja kömpelö... :D terveisin entinen omistaja, joka välillä käy lueskelemassa kuulumisia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin että olisin voinut kysyä sulta ja varmistaa asian! :D hyvä kun selvensit ja kiva jos jaksat lueskella kuulumisia. :)

   Eipä se Herttakaan mikääm tykki ole esteillä, tosin näin vanhemmiten kun sillä on hypätty enemmän niin kyllä se on kehittynyt siinä! Harmi vaan että Hertan äiti oli GPestetamma, miksei H perinyt mitään... :)

   Poista
  2. Eipä tuo mittään :) Ei Wellu tosiaan mikään hyppääjä ole, tyyli on vapaa sen mielestä!! :D Pääasia että on hauskaa... :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!