Kootussa Ravissa

26. joulukuuta 2013

Elämä alkaa voittaa.

Nyt tuntuu että alan olemaan hammassäryn saralla jo voiton puolella. Aattona sain jonkun järkyttävän särkykohtauksen joka kesti seuraavaan aamu kuuten asti. Ei siinä sitten paljo nukuttu! Pystyin kyllä vähän syömään, mutta kipu oli ihan jäätävä. Koko oikean puolen leuka oli kuin sähköiskun jäljiltä. Nyt kuitenkin on jo aika hyvä fiilis ja uskaltauduin tänään takaisin selkään. Joskin aina kun syke nousee, alkaa jomottaa leukaa, mutta se ei sentään menoa haittaa kun ei satu. 
En vaan ymmärrä miksi kaikki sanoo Herttaa rumaksi!
Nyt päätän kunnostautua mun blogini kuvien suhteen! Tykkään että aina olisi hyviä kuvia laittaa tänne, vähintään edes kännykällä otettuja. Mulla kuitenkin on aina ollut Canonin EOS 400D kamera, ja tässä aloin miettimään miksi ihmeessä kuvaan kännykällä kun mulla on oikea järkkärikin. Aion siis raahata kameraa enemmän mukanani ja toivotaan että saisin napattua joskus edes hyviä kuvia. Katsotaan alkaako kuvien laatu paranemaan kun opin kuvaamaan... :D
Toki ratsastuskuvia en voi itsestäni ottaa, mutta toivotaan että saan vinguttua useammin kavereita tallille mukaan kameran toiseen päähän. Laitoin muutamia tämän päivän otoksia. Tästä se lähtee.

Kävin ensin aamulla pitämässä hieman estetuntia kaverilleni Anna-Riikalle. Vaikka pidänkin pääpiirteittäin vain koulutunteja, niin Anna-Riikka tahtoi hypätä. Teetin sitten sellaisia tehtäviä, jossa on pakko hyödyntää kouluratsastusta. Tänään siis kahdeksikolla esteitä ja hirveästi kääntämistä, hallintaa ja kontrollia. Treenattiin myös laukanvaihtoja esteiden välissä, jotta ne helpottuisivat radalla. En niinkään painota itse esteitä, vaan kaikkea mitä siellä välissä tehdään. Hyvin hyppäsi Ansku ja Brego!
Ansku ja Brego.  www.kuningasbrego.blogspot.fi
Harmittaa kun oli näin synkkä päivä. Kuvien laatu kärsii aikalailla, enkä vielä osaa oikein säädellä asetuksia.

Tämän jälkeen painelin sitten Herttaa moikkaamaan. Mokoma oli taas portilla tyrkyllä ja häätämässä kavereita pois. "MINÄMINÄMINÄ" se sanoo ja hörisee taas niin että naapuripitäjä kuulee. Yritin mennä tarhaan kuvailemaan, mutta eihän siitä tule yhtään mitään kun Hertta on nenä kiinni naamassa kokoajan! Läheisriippuvainen? :D

Naapuritallin suomenhevosratsukko, joka käy meidän tallin kentällä treenaamassa, kertoi mulle yks päivä Hertan käyttäytymisestä tarhassa kun se näkee mun auton saapuvan tietä pitkin. Se kuulemma aloitti hirveän hörinän ja juoksi portille vaikka olin vielä ajamassa tallitiellä. Kaverit se komensi pois portilta ja valtasi alueen. Silmä kovana se kuulemma tuijotti tallia kohden ja höhötti välillä "miksei se jo tuu?". Sitten kun tulen tallin ovista niin hirveä hörinä alkaa.Voi että kuinka söpö otus! Raukka luulee saavansa herkkuja, mutta joutuukin aina töihin... Hertta on optimisti! Hyvin olen sen lahjonut leivällä ja porkkanoilla.
Portinvartija

"Tuu jo hakee!"
Hertan lapsenlapsi. Kaikki Hertan sukulaiset hyökkää kimppuun kun kameran kanssa menee tarhaan. Ei onnistu muutakuin lähikuvat turpakarvoista... :P
Tänään laitoin gramaanit taas pitkästä aikaa. Valmentaja vinkkasi että nyt olisi hyvä treenata Hertan niskaa alemmas ja selkää rennommaksi ja ylös. Apuna voisi käyttää esim. gramaneja. Ihan vain perusjumppaa mutta keskityn että niska pysyy alhaalla. Hertta tosiaan tuppaa tarjoamaan niskaa aivan liian korkealle. Tarkoituksena on kuitenkin vahvistaa selkää ja ylälinjaa, jolloin kaivataan hieman matalempaa muotoa. Kisamuodossa ei koskaan saa ratsastaa koko ajan!

Aluksi H oli taas ihmeissään kun ei saanut jäkittää niska linkussa vaan houkuttelin sitä alemmas. Treenin edetessä se kuitenkin alkoi hiffaamaan idean ja alkoi antaa periksi selästään ja niskastaan. Loppujenlopuksi sai gramaanin päästää täysin löysäksi ja H pysyi mielellään alempana, vaikka tehtiin hieman kokoaviakin juttuja, esim. piruettilaukkaa. Näissä kokoavissa H helposti jännittyy ja nostaa niskaa ylös, jolloin muoto on varsinainen virkkuukoukku, mutta nyt sain sitä lyhentymään takaa, ja pysymään edestä matalana. Jes!
Tein myös paljon avoja ravissa ja laukassa, sekä myös sulkuja. Nämä tuli oikein kivasti. Muutamia vaihtoja tein yksittäisena diagonaalilla sekä sarjoissa pitkillä sivuilla joka kolmannella. Vaihdot tuntui tosi kivoilta! Isoja ja pyöreitä. 2 vaihtoa meni jostain kumman syystä ristilaukalle? En kyllä osaa yhtään sanoa miksi, mutta saatiin ne kuitenkin korjattua.
Sinne hävisi saavillinen lesevettä! Mulla on aina tapana juottaa Herttaa ennen tai jälkeen ratsastuksen. En halua että se saa jonkun ummetusähkyn. 
Pelastetaan viimeiset leseet huulilta. :)
Hertan dromedaarikyttyrä-säkä. En paljoa tykkää mennä ilman satulaa... :D
Mä oon niin onneni kukkuloilla, kun kelit on niin ihania nyt! Vähän jos sataisi vähemmän vettä, niin olisi just priima. Meillä kenttä on tosi hyvä, pystyy menee aivan täyspainotteisesti. :) Toivottavasti nää kelit jatkuu vielä pitkään, ja jos se lumi meinaa tulla, niin tulee sitten kerralla ja sopivasti. Sitten on hyvä.

Ensi postaukseen koitan saada uunituoreita ridakuvia! Kanget päässä pitäisi taas vetää treenit tässä jokukerta, sillä pitkään oon mennyt taas nivelillä vaan.

Kertokaahan lukijat!
Mitä mieltä olette kuvista blogissa? Pitäisikö niitä olla enemmän/vähemmän? Riittääkö kännykkäkuvat vai pitäisikö olla "oikeita" kuvia? Kiinnostaako vain ratsastuskuvat, vai saako olla myös ns. tallikuvia/muuta?
Sana on vapaa!
 Haluan jatkossa panostaa enemmän blogin laatuun, ja siinä mielestäni iso osa on teidän mielipiteillänne. Kuvat ovat ainakin omasta mielestäni olennainen osa laatua.
 Vaikuttakaa!

18 kommenttia

 1. Kuvien määrä on ihan hyvä,joskus voisi olla enemmänkin. Kännykälläkin otetut kelpaa hyvin,kunhan ne ei ole ihan mössöä. Muitakin kuin ratsastuskuvia saa olla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vastauksesta. :) Kännykkä onneksi on yleensä aina saatavilla niin on sitten edes joku hätävara!
   Yritän panostaa kuvien määrään jatkossa. :)

   Poista
 2. Sopivasti ollut omaan silmään (itse oon kuvien suhteen superlaiska omassa blogissa) ja tykkään myös katsoa muitakin kuin pelkkiä ratsastuskuvia, vaihtelua :) Ja välineillä väliä, pääasia että pointti tulee selväksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selevä! :)
   Kieltämättä mäkin olin joskus tosi laiska kuvien suhteen, mutta kyllä se omaakin silmää miellyttää enemmän kun ei ole vain 5 sivua raakaa tekstiä :D

   Poista
 3. Onpa ruma tuo Hertan lapsenlapsi! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän ne 1 vuotiaat varsat tuppaa yleensä olemaan. :P En vielä yhtäkään kaunista 1-2 vuotiasta ole tavannut :D Rumia ankanpoikasia..?

   Poista
  2. Varsoilla ei ole vielä niin selkeitä piirteitä, mitä on esim.5vuotiaalla. Tallillamme on 3varsaa, kaksi puoliveristä ja yksi shire. Yhes vaijees oli connemara ja toinen pv. Ennen varsakarvan vaihtumista ne on tosi söpöjä, mutta kyllä se 2v shire on kaikkein kaunein, liekö koko, vai mikä, mutta todella kaunis varsaksi!

   Poista
  3. Jep. Yleensä pikkuvarsat ovat ihania ja nättejä, sitten kun tulee kasvuvaihe, ne muuttuvat niin rajusti että voivat oikeasti muuttua ties minkä näkösiksi. Jos nyt välttämättä haluaa jotain hevosta rumaksi haukkua, niin sitten kun se on täysikasvuinen, sen voi ehkä jo tehdä persutellusti. :P

   Poista
  4. Mitä rumempi varsa (vieroituksen jälkeen), sen kauniimpi aikuinen. ;) Näin meille on opetettu. Hevonen ei ensimmäisen kesänsä ja neljännen kesänsä välissä yleensä koskaan ole kovin kummoisen näköinen.

   Poista
 4. Ihana blogi ! :) Mil tallil käyt? Taisiis mil tallil niiku Hertta asustelee? :D Et onks se yksäri, pidetääks siell mtn valmennustuntei yms. ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta asustaa omistajansa omassa kotipihassa, jossa on siis oma kotitalli. :) Talli on yksityinen, ja siellä on vain omistajan omat hevoset. :)
   Valmennuksia pidetään sen verran, mitä minä itse sinne pyydän jonkun mua valmentamaan.

   Poista
 5. Sopivasti kuvia mielestäni eikä ole väliä onko kännykkä kuvia vai järkkärillä otettuja, kuva ku kuva se piristää silmää. :)
  Mielestäni tekstin laatu ratkasee, vaikka kuvia ois monta ja teksti ihan kakkaa ni ei sitö jaksa lukea :)! Ja sun postauksissa teksti on laadukasta, niihin pääsee itse mukaan ja syventymään!:)

  VastaaPoista
 6. Heippa Noora! Kuvia voisi joskus olla reilummin, mieluusti just tallikuviakin :) Hertta on niin kaunis, että kuvia on ihana katsoa. Minäkään en ymmärrä, miten jotkut sitä rumaksi haukkuvat! Ja tuo lapsenlapsihan on tosi suloinen! Raukan ei anneta edes rauhassa kasvaa, kun jo haukutaan.. Minusta ihmisten pitäisi niiden "rumienkin" kohdalla katsoa itse hevosta, ei vain sen ulkonäköä. Kirjoitat hyvin, tekstiä on mukava lukea :) Videoita kaipailisin lisää! :) T: Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vastauksestasi!
   Kuvia pyrin lisäämään/olemaan aktiivisempi kameran/kännykän kanssa tallilla.:)
   Videoita mäkin tykkäisin tehdä lisää, sillä niitä on kiva itsekin katsoa vuosien päästä ja verrata kehitystä. Tällä hetkellä mulla ei vain ole konetta, jolla pystyisi esim tekemään koostevideoita Movie Makerilla, joten aikalailla videoiden suhteen oon riippuvainen kavereista ja siitä kuinka paljo ne niitä jaksaa tehdä :( Katsotaan josko saan senkin asian korjattua!

   Se on kyllä totta, että heti ollaan sanomassa rumaksi vaikka ei edes tietäisi ko. hevosesta mitään, varsinkin jos se on varsa. Kaikki hepat ei ole kiiltokuvahevosia. Tuo varsakin oli pienenä tosi nätti ja hieno! Nyt vain on meneillään sellainen kasvuvaihe, ettei se ihan edukseen ole, mutta eiköhän sieltä joskus jotain kuoriudu!

   Paras kommentti oli aikoinaan minkä sain kaveriltani: "Hertta on niin ruma hevonen, että miten sä viitsit sillä edes ratsastaa. Mä en ainakaan menisi". Siinä vaiheessa oli pakkoa sanoa, että ratsastan vaikka aasilla jos se on kiva ratsastaa!

   Poista
  2. Mun hevosesta on sanottu, että se olisi kaunis muuten, mutta pää on kuulemma hirveä. Suositeltiin ottamaan kuvat sellaisesta kulmasta, ettei päätä näy. :D

   Poista
  3. Höh :D ei kaikki hepat toki ole kedon kauneimpia kukkasia, mutta kyllä nyt hienoja kuvia jokaisesta saa! :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!