Kootussa Ravissa

17. joulukuuta 2013

Valmennuksessa

Ei mennyt ihan niin kivasti kuin viime kerralla. Hertta ei kyllä huono ollut, mutta vähän se yritti makaa kädellä ja vetää mua mukaansa eteen. Oli paljon vaikeampi harjoitella tätä kevyttä kättä kun hevonen olisi halunnut makaa kädellä. Tällöin menee helposti vetokilpailuksi, vaikkei se takaisin vetäminen auta mitään. Päin vastoin, vetämiseen tarvitaan aina kaksi.

Yksi syy voi olla se, etten tosiaan ole viikkoon päässyt edes laukkaamaan olosuhteiden takia. Ensin rokotus ja sen jälkeen jääkausi. Silti siihen nähden H olisi voinut olla kamalampikin ratsastaa. Laukka sillä oli tänään erityisen hyvä, parempi kuin normaalisti heti ensimmäisillä askeleilla. Tätä opettajakin ihmetteli että mites se laukka on heti suht hyvää. En sitten tiedä auttoiko kun eilen hieroin Herttaa oikein linimentin kera selästä ja takaosasta?

Tämän liikkumattomuuden takia otetiin vähän rauhallisemmin. Ensin käynnissä ympyrällä vastataivutuksia. Hertan täytyisi saada aina ulkokylki kantamaan, eikä se saa kaatua sisälle. "Apupyörät polkupyöristä pois" eli hevonen menee itse "kahdella pyörällä suoraan" eikä nojaa/tukeudu apupyöriin.
Harmittaa kun Herttaa en saanut tänään niin hyvin kantamaan ja etuosaa ylös. Vähän oli sellainen riittämättömyyden tunne, kun viimeksi sai niin paljon ahaa-elämyksiä.

Tosi hyvä harjoitus oli laukkapohkeenväistö, josta suoristus ja laukanvaihto. Olen ollut tosi tyhmä kun en tätä ole aiemmin harrastanut vaikka ensimmäisessä treenivinkki postauksessa kehun maasta taivaisiin laukannoston apuna tehtyä pohkeenväistöä! Jos kerta pohkeenväistö ravissa saa aikaan hyvän laukannoston, niin totta hemmetissä pohkeenväistö laukassa saa hyvän laukanvaihdon aikaan! Laukanvaihtohan on laukannosto laukasta! ;) Eli nostetaan uusi laukka suuntaa vaihtaessa lennosta.
Ei saa siis tehdä niinkuin minä teen, vaan niinkuin sanon! :D
Eli ensin pitkän sivun alusta lähdetään pohkeenväistöä laukassa kohti keskilinjaa. Keskilinjalla suoristus ja vaihto! 1. Valmistele 2. Avut 3. Vaihto. Eli suoristukseen kolme laukka askelta joista kolmannella vaihto!

Videomateriaalia tästä harjoitteesta löytyy, eikä mitään kännykkälaatua vaan ihan videokameralla! En vain saa sitä tällä hetkellä ulos kamerasta, joten lupaan tehdä pienen koosteen tästä tunnista myöhemmin ja lisään  sen tänne. Varsinkin tuo laukkapohkeenväistö-laukanvaihto harjoite on hyvä nähdä videolta, niin selkeyttää asioita. :)

Tässä nyt pikainen päivitys tän päiväisestä tunnista, ilman kuvia valitettavasti... Ens kerralla sitten taas terästäydyn ja teen kunnon postauksen :P


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!