Kootussa Ravissa

24. syyskuuta 2016

Chia de Gracian uutuuskirja

Oletko jo tutustunut tähän uuteen kirjaan?

Kanervasta karpaloon: hevosen superfood löytyy luonnosta on uuni tuore pieni kirja, jossa esitellään kaikista yleisimmät hevosen ruokinnassa käytetyt yrtit ja samalla se toimii oppaana luonnonmukaisempaan ruokintaan. Olen selaillut kirjaa läpi, ja etsinyt tietoja niistä yrteistä jotka kiinnostaa/koen tarvitsevani Hertalle.

Kirjassa on hyvin selkeästi jaoteltu eri yrtit käyttötarkoitusten mukaan. Toisaalta, voit etsiä myös yrtti kerrallaan tietoa.
Tämä ei ole mikään paksu raamattu, vaan näppärä pokkarityylinen tietoisku kirjanen. Kirjasta löytyy kattavasti tietoa yrttien käytöstä, joten jos jokin mietityttää niin täältä löytyy kyllä vastaus. Vaikka Google toimii hyvänä kaverina tietoa etsiessä, tästä kirjasta ainakin itse saan riittävästi tarvittavaa tietoa käsiini jos harkitsen jotain yrttiä. Ja mikä parasta, selvällä suomen kielellä.
Kirjan kuvitus miellyttää ainakin omaa silmääni paljon.

Tästä puheenollen, Hertalle on jo nyt alkusyksystä ennaltaehkäisevästi alettu syöttämään Chia de Gracian piparminttua ja timjamia. Timjamia olen syöttänyt ennenkin Hertalle sen pahimpina yskäaikoina hyvällä menestyksellä, mutta nyt päätimme yhdistää sen piparminttuun.
Hertalla on siis aikanaan ollut tosi rajujakin yskäoireita keväisin/syksyisin, mutta nykyään oireet ovat hävinneet hyvän heinän ja talli-ilman ansiosta. Syötän kuitenkin varuiksi ennaltaehkäisevästi kuurin näitä, ja katsotaan onko niistä apua talveen mennessä.
Teen näistä postauksen sitten kun näen vaikutukset!

Kirjalla on hintaa vaivaiset 14,90 ja sen saa tilattua verkkokaupasta osoitteesta www.chiadegracia.fi6 kommenttia

 1. Tylsä mainos muuten niin kivassa blogissa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan vinkkinä jos jotain sattuu kiinnostaa. :) Tätä kirjaa myydään käytännössä vain painokustannusten hinnalla tietoutta lisäämään, ei voitto mielessä. kuten tekstissä sanoin, myöhemmin tulossa timjamin ja piparmintun käytöstä kokemuksia kunhan kuurit on syötetty loppuun. En toki pakota lukemaan, vaan kantsii lukea ne mitkä kiinnostaa! :)

   Poista
 2. Toi on kiva vinkki monelle!! Koska mä ainakaa jaksa ettii netistä joka yrtistä yms erikseen! Ite en ois tosta tienny ja voisin vaikka ostaakkin! Ehkä oon vanhannaikainen et ois kivempi ku on paperilla tietoa. Netistä ku etit ni sit hävität ja joudut taas ettii uudelleen koska kaikkee ei muista kuitenkaa ja aina välillä voi kaivaa asiat uudellee et mites se menkikään ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon kans vanhanaikainen että tykkään tehä muistiinpanoja ja kirjanmerkkejä kirjan välii että löydän taas sen tiedon heti. Tää ei oo raskasta luettavaa vaan todella kevyt mutta kattava. Voi tosiaan etsiä tietoa vaivan mukaan tai ihan yrtin mukaan.

   Poista
 3. En ole aiemmin tämmöiseen kirjaan törmännyt, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta, että voisin melkein itsellekin tilata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on ihan uuden uutukainen, ei oo kauaa ollu julkisena! Mulla on tää hyllyssä nyt ja aina helppo palata katsomaan mikä yrtti kuului mihinkin vaivaan :D ei kuitenkaan tule sellaista ituhippi tunnetta, eli "kaikki teollinen ruoka tappaa", vaan tää on puhdasta yrttitietoutta, ei tuputusta :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!