Kootussa Ravissa

6. elokuuta 2016

Huomenna Laaksolle!

Pahoittelen postaushiljaisuutta. Mulla on ollut yksinkertaisesti nyt niin kiireinen viikko etten ole avannut ollenkaan konetta. Postausideoita olisi ollut vaikka kuinka paljon: mennyt Emman valmennus, kotivalmennus, Hertan kraniohoito... Totean kuitenkin ykskantaan etten rupea jälkikäteen väsäämään postauksia, sillä vaikea on pitää ajatukset kasassa järkevänä kokonaisuutena! :D
Lyhykäisesti voin sanoa, että Emman valmennuksesta sain tällä kertaa mm. ykkösiin ja sarjoihin ylipäätään kikka kolmosia Hertan hätiköintiin ja ennakointiin liittyen. Hertta kun helposti lähtee itse tekemään ykkösiä, ja jatkaa niitä välillä liian pitkään enkä saa sitä lopettamaan... Se vähänkuin karkaa ykkösiin "hähää et pääse vaikuttamaan!" . Yksinkertainen vinkki Emmalta oli, että tein pitkälle sivulle neljä ykköstä, jonka jälkeen HETI käänsin voltille. Voltilta palasin takaisin pitkälle sivulle ja jatkoin jälleen neljä ykköstä. Tässä pääsen heti katkaisemaan sen sarjan kun minä haluan, ja kun käännän heti voltin, ei Hertta yksinkertaisesti pysty jatkamaan laukanvaihtoja. Näin ollen pääsen luonnonlakeja hyödyntäen käsiksi Herttaan, eikä mun tartte "komentaa" sitä lopettamaan.

Hertta oli tosiaan viime viikon lomalla. Ei se kokonaan seissyt, vaan vähintään liikutin sitä liinassa ja käytiin maastossa. Pari kertaa suoritin myös kevyen ja nopean läpiratsastuksen todella matalassa muodossa, mitä ollaan nyt reenattukkin, että se rentoutuisi vielä lisää ja olisi rehellisesti pyöreämpi, mikä sille on aina ollut hankalaa. Ilokseni olen voinut todeta, että H on itsekin alkanut enemmän hakea matalemmalle kaulalle! Iso asia, sillä se tosiaan on aina ollut hevonen joka tarjoaa niskaa liian ylös. Ehkä sekin on huomannut kuinka mukavaa se on vähän rentoutua ;)

Tällä viikolla ollaan sitten palattu normaaliin treeniin takaisin, sillä kisat jatkuvat heti sunnuntaina, eli huomenna Laaksolla. Menemme meille tutun ja turvallisen Inter I radan. Ei ole onneksi paineita. Tämä on sinäällään vanhaa tuttua, ja voin keskittyä ratsastamaan täysillä, kun ei tarvitse huolehtia "uusista" ja vaikeista tempuista. Ehkä eniten tällä uudella tasolla on huolettanut aina se temppujen onnistuminen, mikä on toisaalta osoittautunut toistaiseksi turhaksi huoleksi. Nyt vain haetaan huomiselle pehmeää rataa, ja toivon että saamme kaikki liikkeet esitettyä rikkeittä ja rauhassa. Hertta on ollut loman jäljiltä jotenkin löysä. Kaikki on ihan kivaa kun mennään siinä matalassa muodossa, mutta nyt jälleen se kisamuodon virittäminen onkin yhtäkkiä vähän hitaampaa. En ota tästä nyt paineita. Me mennään huomenna sillä tasolla millä me nyt ollaan. Olkoonkin havaittavissa vähän loman jälkeistä löysyyttä, mutta kaikki on hyvin kunhan ei H ole liian raskas ratsastaa. Silloin se on mulle vähän haastavaa, jos se on liian tahmea. :)

Tässä on nyt oppinut arvostamaan jokaista aikaa mitä Hertan kanssa vielä saa viettää, joten meni miten meni, mä vaan nautin! Fakta on, että viimeisiä kisavuosia tässä viedään, joten ei paineita! :)


Kuva Taru Arola
Hertta Lappeenrannassa heinäkuussa Inter A radalla.

Lupaan tehdä suht nopeaan postauksen Laakson kisoista, enkä venytä sitä viikkoa pidempään! :D

1 kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!