Kootussa Ravissa

13. heinäkuuta 2015

Ups and downs

No jo nyt.
Lauantaina hehkutin kuinka H oli niin oudon rento ja tyytyväinen radalla, sitten sunnuntaina se oli todella jännittynyt ja tyytymätön. Aivan päinvastoin!

Tässä muutamia Sallan ottamia kuvia.
Pakollinen juoruamistauko Noorien kesken verryttelyssä! :D 
Kyllä Hertan selässä naurattaa! Useimmiten ainakin... ;)
Ostin hienon kisakellon jotta voin seurata aikaa! Lidlistä 3 euroa ja 3 vuoden takuulla! Vesitiiviskin on ;)
Lauantain Pyhä Yrjön piruettia. Lauantaina Tyytyväinen ja helppo hevonen, sunnuntaina oli herne mennyt jonnekkin...
Tyytyväisiä oltiin lauantaina radan jälkeenkin, niinkuin ilmeistä näkee... :D Sunnuntaina sitten vähän ristiriitaiset fiilikset.
Sunnuntain Small Tour luokasta olen vähän kahden vaiheilla fiiliksistä. Omalla tavallaan olen tyytyväinen radan esittämiseen ja sujuvuuteen, mutta silti joku kaivertaa sillä Hertta ei ollut normaali.

Saimme kuitenkin küristä 64,5% ja itse ohjelma onnistui varsin hyvin. Paransin paljon Finnderbyn katastrofi ohjelmasta. Pysyin musiikin mukana ja se osui juuri hyvin tahtiin. Kür jakoi jälleen mielipiteitä, sain siitä taiteellisia pisteitä 63%:sta aina 70%. Tuomareilla oli myös mielipide-eroja, sijasta 3 sijalle 14.
Tuomarit kuitenkin olivat yksimielisiä siitä, että laukkaohjelma sujui hyvin, mutta raviohjelma oli varsin surkea. Siellä on numeroita 5 ympärillä, kun taas laukkaohjelmasta saimme numeroita jopa 7,5, useimmiten 7!

Miten voi nyt yhtäkkiä olla että laukkaohjelma onkin sujuvampi kuin ravi? Ollaan kyllä tosiaan treenattu sitä laukkaa, ilmeisesti tulosta on tullut, mutta mihin se ravi jäi?
Tämä nyt on jossittelua, mutta jos raviohjelma olisi sujunut normaaliin tapaan ja laukkaohjelma olisi ollut näinkin jees, pisteet olisivat nousseet aika paljon ja samaten sijaluvut. Tiukkaa meinaan oli.

On hassua kuinka voi vaihdella päivät noin rajusti. Lauantaina hevonen on tyytyväinen ja suorittaa tasaisesti, sunnuntaina sitä selkeästi ahdisti joku. Se oli niin jännittynyt areenalla. Mua häiritse se jatkuva hännän huiskaaminen ravissa. Hertta kyllä laittoi koko raviohjelman vastaan. Se jäi vain kellumaan paikalleen ravissa niska korkealla ja kun yritin patistella eteenpäin, vastauksena oli vain hännän huisketta ja lisää jarrua. Tämä ei todellakaan ole Hertalle normaalia. Liekö jostain jumissa?
Sulkutaivutukset on aikalailla meidän bravuuria ravissa, mutta nyt Hertta jäi jäkittämään niin paljon, etten edes päässyt kuin puoleenväliin sulkutaivutuksissa siitä mihin piti mennä. Musiikki ei kuitenkaan odota. Onneksi sain kuitenkin sulkua esitettyä sen vaaditun määrän.
ohjelmassa ei tullut oikeastaan varsinaisia rikkeitä, mutta vaikka ohjelma oli nyt ehjä ja puhdas, mua häiritsee se hevosen tyytymättömyys.Alkutervehryksessä. Hertta pälyilee jo jonnekkin.


Avotaivutus ei onnistunut ollenkaan, ei oikein vasemmalle...
.. eikä oikealle.
Vaihdot sujuivat ja saimmekin niistä hyviä numeroita. Niihin on tullut jo ilmaa todella paljon, sekä ne ovat suorat ja symmetriset.
kohti lopputervehdystä lisätyssäravissa. Sekään ei sujunut niinkuin normaalisti.
Kun Hertta on jännittynyt olosuhteista kisoissa, se yleensä haipattaa menemään. Nyt se oli jännittynyt mutta jarrut päällä. Se on uutta ja outoa. Kotona sitten hieroin vähän selkää ja oli mielestäni kyllä aika pinkeänä. Tallityöntekijäkin vähän moitti kun Hertta oli ollut ilman loimea yön yli ja oli aika viileää. Kuitenkin kisaviikonloppu niin olisi ehkä ollut fiksumpaa laittaa jokin yöpaita päälle suoritusten välissä. Hieroin kriittiset alueet linimentillä läpi ja laitettiin ohut loimi niskaan yön yli. Tänään Hertta sai sitten vapaapäivän, ja huomenna aijon hieroa sitä lisää läpi ja ratsastan sen jumppaamalla. Ajattelin nyt treenata sitä ravia ravipuomeilla ja kavaleteilla. En tahdo alkaa "hätyyttelemään" sitä ravissa ajatuksella "eteen siitä!". Mieluummin annan maapuomien hoitaa tehtävän. Selkä ylös ja eteen!

En nyt tietenkään voi heti kutsua ambulanssia ja FBI;tä paikalle kun Hertta oli yhtenä päivänä outo radalla. Tammat on toki tammoja, ja niilläkin on huonompia ja parempia päiviä (Who knows).
Kun tultiin kotitallille, Hertalla oli varmaan 5 minuutin pissatauko karsinassa... :D Itse en ainakaan kykene kupla otsassa punnertamaan...
Hertan kengätkin ovat myös niin vanhat ja kaviot ei missään parhaassa kunnossa. Kengitys on onneksi perjantaina, niin päästään Lappeenrantaan sitten uudet ballerinat jalassa.

Ei tässä auta kuin jatkaa treenejä ja tunnustella miltä hepo tuntuu.

Laittelen tähän kuvia, mitä sain monilta eri ihmisiltä, kiitos niistä! Toivottavasti copyt menee oikein. :D

Tässä Nean ottamat kuvat:

Lopputervehdyksen lisäys
Yllättävän hyvä kuva ravista, mutta jotenkin näkyy tuo pinkeys ja Hertan kireys. 
Avotaivutus oikealle oli työn ja tuskan takana. Ei sitten millään taipumista...
Mun yksi suosikkikuva! Sulkutaivutusta.
Tarun kuvat:

Alkutervehdys. Kuoleman vakavaa. ;)
Sarjavaihdoista, jotka on alkaneet sujua
Ella Paloheimolle kiitos näistä kuvista, taitavat olla lauantain PSG:tä mutta ei se mitään!Mutta nyt jumpataan huolella! Lappeenrannan kisoihin on vielä kaksi viikkoa aikaa! :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!