Kootussa Ravissa

24. heinäkuuta 2015

Pikapäivitys Lappeen perjantaista


Huhhuh kun mä olen poikki.. En millään jaksaisi kirjoittaa, mutta luonto ei anna periksi postata sekasin ja jälkikäteen päivän tapahtumista! :D Kamalaa säätämistä koko päivä... Meinaan myöhästyä verkasta, hotellin parkkihallista en löydy paikkaa vaikka 30 minuuttia etsin... huoh!
Postaustakin koristaa vain pari kämäistä kännykkäkuvaa, sillä en yksin saanut ratsastusmateriaalia. Ei hyvin mene. ;) Toivottavasti löydän kuvia netistä!

Iltakävelyltä. Käytiin tutkimassa ihan lähietäisyydeltä sitä nurmipohjaa ja todettiin yhteistuumin että ihan kelpo nurmi on ;)
Olen siis yksin nyt reissussa. Kaverin piti tulla tänään illalla, mutta töissä vierähti pidemmän aikaa joten hän saapuukin vasta huomenna. On yllättävän rankkaa tehdä kaikki yksin täällä! Askeleita on kertynyt 15 000 kun olen talsinut pitkin ravirataa etsien purua, vettä, kamoja... kaikkea. Välimatkat on täällä kauheen pitkiä, pitäisi olla polkupyörä. Iltaa kohti kylmän viileästi ajoin auton jaban eteen, minähän en jaksa enää kävellä! ;) Helpotti kummasti kamojen roudaamista.

Noh, tapani mukaan olin hieman myöhässä aikatauluista. Sinäällään matkan osasin ajoittaa oikein, mutta en yhtään osannut aavistaa kuinka paljon menee aikaa kun yksin laittaa kaiken valmiiksi. Ehdin juuri ja juuri verryttelemään sen minimi 30 minuuttia ennen starttia, mikä on Hertalle se optimaalisin. Alle sen se on yleensä vähän keskeneräisen tuntuinen.
Hertta oli hiukan hermostuneen oloinen kun otin sen trailerista. Se oli suoraan sanottuna p*skonut hirveän määrän trailerin täyteen. Jabassa sillä sitten jo oli maha sekaisin ja seinät ovat sen näköiset...

Verkassa jo huomasin että se tuntui kiukkuiselta. Häntä huiskasi vaikka yritin olla koskematta siihen. Muutoin Hertta tuntui ihan hyvältä. Toisaalta, sitten kun vaikka yritin vähänkään korjata, niin vaihtosarjoissa se mm. teki lehmänpotkun sivulle mitä se ei ole pitkiin aikoihin tehnyt. Noh, radalle tuli jo kutsuhuuto ja lähdin kiertämään rataa.
Päätin etten paineista Herttaa ja teemme tämän PSG:n vain verryttelynä. Enhän ole päässyt ratsastamaan Hertalla kunnolla koko viikkona, paitsi torstaina sen kengitysepisodin takia, ja sen kyllä huomasi. Rata sujui ihan tasaiseen, mutta jotenkin en saanut sitä otetta hevosesta. Toisaalta annoin sen vähän valua ihan tieten tahtoen. Olen jotenkin ylivaroivainen kun tiesin että viime viikko meni harakoille, niin jotenkin en uskalla vaatia heti kaikkea...

Neloset menivät rikki kun Hertta alkoi pärskimään, se veti päätä alas ja sitten kun yritin samalla laskea askelia ja tehdä sarjaa, niin rikkihän se meni ja ilmeisesti vielä jälleen potkaisten yksi vaihto kun tasapaino meni. Tietty pitää ruveta pärskimään juuri sarjojen aikana... Hieman lisää haastetta kun siinä juuri pitäisi eniten keskittyä. :D
Kolmoset sujui sitten mallikkaasti kun ei nenää kutittanut ;) Niistä saatiinkin jälleen seiskaa numeroksi. Vasen piruetti oli myös tosi hyvä, sieltäkin tuli seiskaa. Oikeassa tapahtui joku harhasivuaskel, joten se ei ollut niin hyvä.

Mutta... Tämän päivän vaikein asia olikin voltit! Ne meni ihan metsään, varsinkin ensimmäinen eli vasen. Tasapaino hävisi kokonaan. En oikein uskalla kääntää kun inhottaa ajatus hokeista jotka vääntää nivelet ja jänteet kurttuun. Tämä on kyllä vain mun korvien välissä, sillä kun kävin itse katsomassa nurmea illalla Hertan kanssa maastakäsin niin siinä on kyllä aika hyvä ja joustava pohja. Huomenna en sitten hissuttele!
Toisaalta olen kyllä ihan tyytyväinen. Pisteet oli tiukassa, ja sija 6 prosentein 61.9 oli ihan fine. En niinkään tuijota prosentteja, vaan sitä yleisilmettä radasta. Siellä oli 4 isoa rikettä (neloset, toinen takaosakäännös ja käynti ja voltit) jotka verotti pisteitä paljon mutta niinhän se pitääkin. Ehjällä radalla olisi prosentit ollut jo paljon korkeammat. En tosiaan päässyt Hertalla ratsastamaan viikkoon, niin en yhtään ihmettele jos oli vähän keskeneräisen oloista menoa. Molemmilla jäänyt ajatukset lomailuun. Heh. ;)

Illalla Hertan mahakin oli jo tervehtynyt jos näin voisi sanoa, ja ilme oli paljon rennompi. Matka on tietenkin pitkä Lappeenrantaan, ja se voi olla stressaavaa. Nyt näyttää neiti asettuneen taloksi ja ruoka maittaa.
Huomiselle laitan sitten vähän enemmän panoksia peliin. Tämä eka päivä olikin suunnitelmien mukaan vain sellainen "totuttelupäivä", enkä asettanut mitään tavotteita PSG;lle. Nyt Hertta on saanut rauhassa totutella pohjaan ja voin todeta että hyvin se siellä liikkuu, joten huomenna en ole niin yli varovainen, ratsastan huolellisemmin ja kokoan enemmän. Ölin tänään myös liian höveli, mitä olen aina kun Hertta on ollut poissa pelistä jonkun aikaa. Jotenkin ajattelen "no enhän mä voi siltä vaatia mitään". Huomenna onneksi saan apukäsiä tänne niin voi keskittyä itse enemmän suoritukseen. :)

Näkymä tällä hetkellä hotellilta. Päivitän pikaisesti blogia Hercule Poirot seurana. ;D Lapsena tykkäsin tosta sarjasta paljon... Outoa.. :D
Aamulla käyn nopsaan ratsastamassa noin 20 minuuttia nivelillä ihan vain jumppa mielessä. Sitten iltapäivällä on vuorossa Small Tourin osakilpailu, joka käydään nyt tavallisen Intermediate ohjelman parissa! Toivottavasti saan ehjän suorituksen ja keskittyneen hevosen.

11 kommenttia

 1. Hercule poirot on paras vieläki! (itseasiassa nyt ymmärtää paljon ennemmän kuin hyvän alkutunnarin verran) Oon kattonu kaikki netflixistä.

  Kai ny vähä kiukuttaa ku maha on kuralla :(

  t. Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinki että pitäskö alkaa nykyää vanhemmiten kattomaan jos ymmärtäis jonkun muunki hyvän asian niistä kun vaan alkutunnarin ;)

   Poista
 2. Voi kun kivasti kerroit! :) ja hyvin meni, huomenna menee paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Laitoin kaikki viimeiset mehut mitä irtosi illalla tähän postaukseen, sitten sammuin! :D

   Poista
 3. Mie olin tuolla kattomas ja sivusilmäl seurasin teije verkkaamista ja radankin, mikä näytti ainaki katsojan silmään ihan kivalta, jokseenkin ehkä hieman jännittyneeltä. :) Oon tulossa sunnuntaina ja ehkä nyt lauantainakin katsomaan myös, niin voisin ottaa kameran mukaa ja räpsii kuvia tai videota teistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oot ihan oikeassa! Se oli ihan kiva nutta jotenki jännittyny/kiukkunen. Uskoisin että sitä oikeesti häiritsi se maha, oli meinaan ku ilmapallo! Josko se nyt rauhottuisi kun on saanut oleskella rauhassa ilman kiirettä :)

   Jos tuut niin olis tosi kiva jos saat kuvia/videoo! Mulla on vaan videokamera mukana mutta kuviakin ois kiva saada :)

   Poista
  2. Nyt miul ois jonkuu ver näitä kuvia siusta ja hertasta, nii laitanko s-postii tulemaan? :)

   Poista
  3. Laita ihmees! noora.peltola@helsinki.fi tai karonkka@hotmail.com :)

   Poista
  4. Miul tuli ongelmia oman sähköpostin kans, ni laitoin siulle fb:s viestiä että mistä ne kuvat löytyy =)

   Poista
 4. Poirot on paras ja hyvä alku olosuhteet huomioiden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mä olen ihan tyytyväinen olosuhteisiin nähden. Vanhus jota ei ole liikutettu koko viime vkona ja koki parantumisen juuri ennen kisoja, niin ei tässä 100 lasissa voi mennä :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!