Kootussa Ravissa

25. heinäkuuta 2015

Pohjanoteeraus...

No huhheijjakkaa kun meni vaikeeks! Mitenkähän alottaisin?

Verkassa yritin taputella Herttaa vähän joka välissä, jotta mieli kohenisi. Ei oikein toiminut tällä erää :P
c: Riikka Kaijansinkko
Aamulla ratsastin Hertan ja se oli vähän löysä ja väsyneen tuntuinen. Tein kuitenkin vain noin 20 minuuttia lähinnä rentoa ravailua nivelet päässä ja lopuksi vähän kevyessä istunnassa laukkaa eteen. Pohja tuli tässä vaiheessa jo tutuksi ja totesin että ei se lipsu mihinkään vaikka vähän päästeli reipasti laukkaa, joten uskallan sitten ratsastaa enemmän tänään kuin eilen.

Todettiin että kun H on vähän väsynyt niin tehdään lyhyt verkka mutta tehokas.
Noh, verkassa H oli joo hieman löysä, mutta kyllä se ihan kivasti reagoi. Kuitenkin se helposti tarjosi vain sitä "pohkeen takana passagea". Ihan tosissaan sai kyllä tarjota sitä eteen eteen eteen vaihtoehtoa, mutta Hertta pingotti. Kaiken se tarjoaa nyt vain ylös, ei eteen. Tein ratkaisun viime hetkellä ja kokeilin mennä vain harjoitusravia ja olla yhtään paineistamatta sitä. Harjoitusravin ajattelui sujui paremmin ja siinä Hertta lopetti kellumisen. Yhtään jos näköjään yritän sitä koota, niin Hertta heittää "all in" ja jää killimään passageen selkä alhaalla, mikä ei tosiaan ole kokoamista nähnytkään. Se on nyt vähän niinkuin "ota tai jätä", eli joko tavallinen harjoitusravi tai sitten kuviokellunta...
Laukka sujui jälleen hyvin, siinä pääsin ratsastamaan enemmän eteen.

c Ella Paloheimo
c Ella Paloheimo
Radalla aloitus oli ihan ok. Annoin sen mennä sellaista ravia mitä se itse halusi. Tosin tämä näkyi sitten huojumisena taivutuksissa ja suunnan muutoksissa, eli se ei ollut tarpeeksi koottu. Lisäykset kyllä sujui. Laukkaohjelma oli muutoin ihan ok, mutta oikea piruetti meni kyllä taas sillä hilkulla ettei Hertta sinkaissut jo siinä... Tosi vaikeaa oli. Sarjat sujui kuitenkin ja vaihdot ylipäätään. Loppua kohden alkoi ihmeellinen pään ravistelu ja jälleen se alkoi pärskimään kesken laukkaohjelman! Tällä kertaa pirueteissa. Joku kyllä nyt kutitti/kiusasi jossain! Jätin vielä tarkoituksella korvahupun talliin kun ajattelin että on niin kuuma, ettei se hiosta. Huomenna kyllä laitan korvahupun jälleen, paljon vähemmän on päänravistelua sen kanssa. Noh, ohjelma jatkuu...

Sitten kun lopussa tulee viimeinen raviin siirtyminen ja lisättyravi ennen lopputervehdystä niin peto oli jälleen irti.. :D Siinä vaiheessa kaikki meni läskiksi. Hertta pelästyi juuri kulmassa takaa kuuluvaa napsahdusta. Mä itsekin kuulin sen ja sitten läks. Noh, sain Hertan kiinni ja sain esitettyä hyvän lisätyn ravin! Sitten kun tullaan kohti lopputervehdystä kulmasta kaartaen, niin Hertta lähti uudestaan... Nyt en kyllä itse kuullut ja nähnyt yhtään mitään, mutta kerran kun tuolla tammalla menee hermo ja se jännittyy niin sitten on tosiaan peto irti.. :P
Sain sen kuitenkin kiinni nopeaan ja lopputervehdys itsessään oli hyvä... Tälläiset törttöilyt kuitenkin syö pisteitä, vaikka saisin sen nopeasti kiinni ja matka jatkuu. Se on jo kerran esitetty, ei sitä pois sieltä saa vaikka kuinka korjailisi.

Lisäykset olivat ihan ok tänään, mutta eivät kuitenkaan sillä tasolla mitä mun mielestä voivat olla. Se ei vain ole tarpeeksi läpi ja draivia eteen!
C Ella Paloheimo
Laukkalisäykseen lähteminen. c Ella Paloheimo

Prosentit kauden huonoimmat 62,4 ja ihan häntäpäähän luokkaa, mutta ei mikään ihme tuollaisilla rökälesinkoiluilla.  Ei todellakaan suoriteta nyt omalla tasolla. Ei näytä toimivan "seiso Hertta viikko ja lähetään sitten kisoihin". Oli tuossa radassa hyviäkin pätkiä, mutta kyllä muutoin oli tunne mulla (ja varmasti yleisöstäkin monella) että nyt on vaikeaa... Niinhän se vain menee, etten voi pakottaakaan hevosta ottamaan sitä kuolaintukea ja työntämään itseään eteen kun se killii jossain korkeuksissa. Joko täysiä tai takana... Siis lyhyesti ja ytimekkäästi, se ei ollut tänään läpi kuin paikoitellen. Liikaa tasapainoilua ja rytmin etsimistä!
Musta tuntuu että nyt oikeasti tarttisi kunnon läpiratsastusta ja ihan perusasioihin palaamista. Ihan sinne nolla tasolla ja sieltä taas ylös. Ollaan koko kevät tehty niin paljon kokoavaa treeniä ja hinkattu sitä laukkaohjelmaa piruetteineen ja sarjoineen. Nyt kyllä pitää miettiä yhdessä valmentajan kanssa että otetaan ihan oikeasti vain ja ainostaan vaikka koko tunti pelkkää harjoitusravia, mutta senhän täytyy ravata oikein! Ei mitään tehtäviä tai temppuja, vain aja ainoastaan perushommaa. Koko talvi tehtiinkin perushommia, mutta nyt kevään tullessa ja kisojen alkaessa ehkä liikaa on keskitytty nyt ratatreeniin?
Äh, en tiedä, eikä se ole nyt tämän hetken juttu. Mulla on huomenna vielä kür ja pitää miettiä miten sitä ratsastan. Onneksi kür on omatekoinen ja "just niin helppo" kuin haluan. Tykkään esittää sitä ja se tuntuu kivalta, joten katsotaan josko se menee paremmin.
Mutta nyt on kyllä itseään häpäisty ihan tarpeeksi taas tältä erää, painun häpeämään peiton alle :P

Mähän en luovuta.

14 kommenttia

 1. Harmi, ettei teillä mennyt tänään aivan putkeen! :/ mutta tsemppiä huomiselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt oli kyllä hullut päivät taas! Herta tuntui jotenki aluksi nii väsyneeltä, ja sitten lopuksi taisi mennä hermo kuin pikkulapsella kun väsyttää. Tänään aamulla se oli jo kivemman oloinen liinan päässä jne, joten katsotaan josko tänään pysyy hermot kasassa :) mutta näitä sattuu, ei voi mitään!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivotaan että saataisin täältä Lappeenrannasta edes yksi onnistunut rata kotiin viemisiksi :)

   Poista
 3. Kuulostaa tosi tutulta noi "pohkeen takana passagea" ja "ylöspäin mut ei eteenpäin", meillä painitaan näiden kanssa kun hevonen vaan kokoaisi ylöspäin mikä sille on helppoa mutta ei etene ja saa kunnon draivia raviin. Mutta tsemppiä tosi paljon tän päiväiseen kisaan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja se jos mikä on hankalaa! Vaikka kuinka yrittää pohkeella eteen niin reaktiona saat vain ylöspäin karkaamista lisää. Mutta ei kaikkeen vastaus olekkaan "lisää pohjetta". Nyt vain metsästämään sitä kadonnutta draivia! Meillä on nyt hertan kanssa jou kommunikaatio katkos. Kaikkeen Hertta tarjoaa joko piruettia tai piffipaffia tai vastaavasti "ryöstäen" lisäykseen. Ei mitää siltä väliltä. :P

   Ei muuta kuin muusikista tänään draivia peliin!

   Poista
 4. Ikävää, että sähellykset tuli mukaan radalle, mutta hei haloo- interin radasta 62,4% isoilla rikkeillä ja nainen suree huonoa rataa. Mietipä, mihin te oikasti voitte yltäö hyvänä päivänä, menee reilusti yli 65 kun häiriötekijät ovat poissa ja polle kuulolla! Hännät ja ponnarit pystyyn ja kohti uusia koitoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä ihan oikeassa... :D tyytymätön kakara taidan olla! Kyllä pitäis oikeesti muistaa jo ihan lähtökohdat ja silti menee näin tällä tasolla! Sunnuntainahan oli jo paljon parempi ja ylitettiin se 65 vaikka rikkoja ja yksi sinkaisu otettiin sinnekkin!

   Poista
 5. Hei! Mie olin tänään (sunnuntaina 26.07.2015) kuvaamassa teidän rataa! Kuvia pääsee katsomaan täältä -->Vipelen tallin kisakuvat ja voin valitsemasi kuvat lähettää sähköpostillakin niin saat edes vähän paremman laadun :)

  t. The Little Dreamer

  VastaaPoista
 6. Voi, toivottavasti meni kyrrri paremmin! :) Katoin muuten eilen sun ja Kaktun videon, hyvin sujui ja oli kiva katsoa. Huvitti vähän miten jännittynyt olit siinä alussa, mutta hyvinhän se kameralle juttelu siitä sitten lähti sujumaan. o/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyyri meni paremmin ja saatii ennätyspisteet siitä, mutta ei silti oltu omalla tasolla niin se häiritsee :/ mutta oneksi tosiaan sunnuntaina sai kelpo tuloksen :)

   Mä vähän vasten tahtoen lähdin kuvaamaan mutta vasta sitten viikon edetessä aloin hyväksymään sen kameran niin ei jännittänyt nii paljon :D mä en pysty oikeen oleen kameran edessä saatikka katsoa sitä silmiin ;) kuvasin sen aloituspätkän 10 kertaa! :D jäädyin aina

   Poista
  2. Mitä sä oot kuvannut? Haluun kanssa nähdä :)

   Poista
  3. Eiihh :D Blogitallissa sellanen videosarja kuvaushommeli, jossa olen vähän nolo ujo akka niin en taida kehtaa mainostaa :'D puhun kameralle itekseni siis!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!