Kootussa Ravissa

17. huhtikuuta 2015

Videokooste perjantain PSG radasta


No voi sun!
 Saitte mut ylipuhutta ja päätin kehdata julkaista videon nyt vielä tähän kaiken lisäksi! 

Oon niin fiiliksissä vieläkin, että katson tätä videota uudestaan ja uudestaan, vaikkei se niin täydellinen ole mutta ai että mulla oli kivaa! 

53 kommenttia

 1. Hienoa Noora :) Kuinka paljon olet valmentautunut jotta olet päässyt tuonne tasolle? Käytkö joka vko valmennuksessa? Onko Herttaa läpiratsastanut kukaan näiden vuosien aikana? Olet taitava :) Voitko tehdä postauksen valmennuksesta ja sen tärkeydestä sekä kotiharjoittelusta jos tähtää 2- tasolta ylöspäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kävin vain 1-2 kertaa kuukaudessa valmennuksissa kun ne oli aina eri tallilla, niin oli erikseen kuljettava sinne. Nyt viimeisen vuoden aikana oon käynyt kerran viikossa valmennuksissa. :) Paljon parempi niin että käy useammin!

   Herttaa ei ole ratsastanut tämän 8 vuoden aikana kukaan muu kuin minä. Sen selässä on kyllä käynyt vierailemassa välillä Hertan omistaja (pääsee harjoittelemaan piaffeja sun muita! :D ) ja mun kavereita aina silloin tällöin! :)

   Toi postausidea on tosi hyvä!! Teenpä joskus sellaisen omasta näkökulmastani. Meillähän oli lähtötilanne seurataso, josta päästiin tänne kansalliseen. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) Kun aloitit seuratasolta niin miten silloin valmentauduit? Entäs kotiharjoittelu kun nousit kansalliselle tasolle?

   Poista
  3. Voisitko tehdä postauksen siitä kun aloitit kisaamisen?

   Poista
  4. Joo mä laitan näitä mieleen ja koitan tehdä postauksia! :)

   Silloin kun aloitin seuratasolla, kävin sillointällöin tunneilla. Välillä kerta viikkoon ja välillä kerran kuussa. Riippui siitä oliko mulla rahaa ja että sainko kotitallille valmentajaa katsomaan perään. Eli aikalailla haperolla pohjalla oli. Ei tosiaan ollut tavotteita silloin, niin treenaaminen oli sen mukaista. Kävin vain ratsastelemassa. :)

   kotiharjoittelu tietty "vakavoitui" kun siirryin kansalliselle. Aloin käymään säännöllisemmin tunneilla (se 1 kerta viikossa) ja aloin harjoittelemaan enemmän aivot mukana. En vain kevennellyt kentällä ja tehnyt mitä mieleen juolahtaa, vaan aloin suunnittelemaan ja tekemään treeniohjelmia ja tavotteita meille. :)

   Poista
  5. Voisitko tehdä postauksen tavoitteiden/treeniohjelman laatimisesta?

   Poista
 2. Loistavaa! Olette todellakin jo tuolla tasolla, nyt itsesääli ja Hertta-sääli sikseen! :)

  VastaaPoista
 3. Wau, aivan super hyvältä näytti tuo teidän rata, todellakin ihailtavaa ratsastusta! Meille laukka-käynti siirtymiset aiheuttavat jo tarpeeksi päänvaivaa, joten heti alkutervehdyksen katsottuani alkoi kuola valumaan suusta.. :D Ehkäpä mun oon vaan lohdutettava itseäni ajatuksella että esteet kumminkin on se meidän kilpailulaji, joten no worry: jätetään nuo vaativammat tehtävät teille ketkä homman oikeesti handlaatte! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih x) Hertta on tosi hyvä noissa siirtymisissä. :D Sen kanssa on helppo tehdä vaikka askel känytiä, askel laukkaa, askel käyntiä, askel laukkaa... :D Se on todella kuuliainen ja nopea!

   Ei saa luovuttaa! Vaikka esteet on päälaji, niin kannustan ehdottomasti syventymään tähän kouluratsastukseenkin ja sitä kautta hiomaan taitoja ratsukkona, jotta ne esteetkin sujuu ongelmitta! ;)

   Kouluhevonenhan on siinä mielessä hyvä estehevonen, kun se on niin herkästi avuilla ja kontrollissa! Mutta siis oletetaan että sillä olisi myös hyppykykyä ;D

   Poista
  2. Pakko vielä lisätä et kouluhevosilla huomaa myös ponnistuksessa et niillä on lihaksia kulkea takaosan päällä. Kaverini hevonen alko hyppäämään paljon paremmin ja käyttämään selkää hypyissä kun ne alko treenaamaan koulua tavoitteellisemmin.

   Poista
  3. Aivan totta! Hyppyyn tarvitaan järjetön voima ponnistukseen, joten jos takaosassa ei ole voimaa, niin hypystä jaa poweri. Myös päinvastoin, kouluhevoselle tekee tosi hyvää estejumppa.. :)

   Poista
 4. Hienosti ratsastettu, onnea! :)

  VastaaPoista
 5. Liikutuin tästä videosta. Olen ehkä hassu, mutta tuo hevosen ja ihmisen yhteistyö on parhaimmillaan niin kaunista. Ratsastat upeasti ja Hertta on ihana, rehellinen hevonen. Hertasta näkee selvästi, kuinka paljon voimaa se on saanut talven aikana; astuu paljon korkeammalle ja piruetit ovat ilmavampia. Imen teistä harmoniaa ja rentoutta omaan helppo C-kisaani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mun mielestä onkin kouluratsastuksen ydin. Ei mitkään liitelevät etukaviot tai joudet nivelissä, vaan nimenomaan se saumaton yhteistyö! Parhaillaan se yhteistyö on kun hevonen suorittaa GP tasolla helposti ja varmasti. Se on se mihin haluaisin tähdätä. Hyvänä esimerkkinä on kyllä Charlotte ja Valegro. Sitten kun se on helppoa ja hevonen koulutettu täydellisesti niin kaikki vain menee ilman pienintäkään ongelmaa :)

   On kylä saanut voimaa joo! Niin hyvässä kuin pahassa. Se jaksaa nyt tosi paljonn paremmin töitä ja suorittaa varmemmin tasollaan. Tietenkin negatiivisessa mielessä sillä on myös nyt voimaa kuskaa mua, jos sille päälle sattuu... :D Onneksi ei kovin usein ;)

   Tsemppia omiin kisoihisi! Harmonia ja rentous on se millä pärjäää! :)

   Poista
 6. Upeaa yhteistyötä ja siisti rata, onnea! Tällaista kaunista kouluratsastusta katsoessa oma treeni-innostus kasvaa huikeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Toivottelen lisää tsemppiä ja innostusta treeneihin sinne päin, pidä tavoitteet korkealla ja mieli positiivisena! :)

   Poista
 7. Kyllä tötä videota kehtaa kattoo vaikka sata kertaa. Hertta näytti tosi hyvältä. Ja ai että ku itekki oppisin istumaan niinku sä. Hertta kyllä näyttää ihan erilaiselta ku on saanu niin paljon lihasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun kaveri teki mulle kuvan jossa vertas laukkakuvasta Hertan lihaskuntoa 3 vuoden ajalta. Siis herranjumala se on asanut varmaan 100kg lihasta!! Teen tästä muuten postauksen asap kunhan saan kuvavertailu matskua! :D

   Istunta on mulle tosi tärkeä, ja olen siitä itselleni tosi kriittinen. En ole itse vielä ihan tyytyväinen, joten yritän sitä oikeasti nyt muuttaa paljon. Airan istuntatunneista on ollut apua :)

   Poista
 8. Melkein tuli tippalinssiin, kun teidän rataa katsoi. Super hienoa! Hyvä te! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä olen kelannut tätä videota kokoajan ja yritän imeä siitä hyvää fiilistä tän päivän Interiin! :)

   Poista
 9. Ihanaa katsella noin siistiä ja kaunista ratsastusta :)

  VastaaPoista
 10. Ihan älyttömän upeesti koko rata, ja mun mielestä on ihanaa ja tärkeää että jaksat kiittää Herttaa keskellä rataakin! Vau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olen vähän sellainen "turhanpäiväinen kiittelijä". Mulla on tapana oikeestaan kaikilla hevosilla taputella tuohon kaulalle. Sen olen oppinut mun valmentajalta, kun huomattiin kuinka paljon se aina sillointällöin Hertan kaulalle taputtelu rentouttaa Herttaa ja se tulee luottavaisemmaksi. Hertta hätääntyy tosi helposti, mutta tuolla tsemppauksella se kyllä rentoutuu tosi paljon!

   Olen vaan huomannut sen että porkkana toimii paremmin kuin keppi!

   Poista
  2. Hertta todennäköisesti rentoutuu tosta sisäkädellä kiittämisestä sen takia, kun kiittäessä tulee aina välillä _päästettyä_ siitä sisäohjassa. Se on se ikuisuusvirhe, mikä kaikilla ratsastajilla on, roikutaan siinä sisäohjassa.
   Itsekin opettelin kiittämään sisäkädellä (valmentajani ohjeistuksesta), ennenkuin ymmärsin, mitä sisäkäden rentouttaminen ratsastaessa tosissaan tarkoittaa. Kun sitä sisäkättähän ei jännittyneenä tai taaksepäin ajattelevana tarvita mihinkään. Ei taivutukseen, ei kääntämiseen, ei asetukseen. Sisäohjasta vetäminen ja varsinkin epäsuorana sään yli käyttäminen ainoastaan blokkaa sisälavan ja samalla tappaa kaiken sisäkyljen liikkeen ja kannon.
   Huomasin, että noissa avoissa sulla käy just niin. Hertta ei oo ihan pohkeella ja korjaat sisäänpäin kaatumisen epäsuoralla sisäohjalla, jolloin H valahtaa etupainoiseksi ja tulee jokunen tahtirikkokin. Tiedän, että rataa suorittaessa sitä ei aina ehdi ajattelemaan, mutta koitapa ens kerralla (vaikka kotitreeneissä) istua ulkoistuinluulle ja käyttää sisäpohje normaalia edempänä, melkein kainalossa mutta polvi rentona (:
   Joku guru joskus sanoi, että korjaukset pitäisi AINA tehdä jalalla. Aina kun normaalisti korjaisit kädellä niin käytäkin eka jalka. Todennäköisesti käsikorjausta ei enää tarvitse (:

   Poista
  3. On ihan totta.

   tosiaan kisatilanteeasa on tosi vaikeaa eikä ole ekana mielessä korjata niitä omia mokia kun kaikki huomio menee "turhaan väkertämiseen". Mullahan on varsinkin vasemmassa kierroksessa ongelma kun nulla haluaa vasen jalka koko ajan karkaa taakse, joten juuri avossa tämä on vaikein. Kun käytän jalkaa niin se meneekin taakse eikä kylkeen. Olen tuota yrttänytkin juuri kotona, että siirrän sisäjalkaa eteen avossa ja se kyllä auttaa, mutta tartten paljon aivokapasiteettia että saan keskitettyä sen sinne! :D se ei ole mulla vielä selkäytimessä, joten radalla en aina edes huomaa.

   Ihan oikeita ongelmia meiltä löysit, niitä yrtetään koko ajan korjailla mutta tosiaan en ole vielä saanut selkäytimeen niitä, joten en pysty vielä keskittymään kaikkeen. :D mutta pikkuhiljaa muutan tottumuksiani pala kerrallaan! ;)

   Poista
 11. Ihme, että ton rakenteinen hevonen pääsee yleensä edes eteenpäin. Hyvää työtä oot kyl tehny! Itse haluisin nähdä sen vielä kootumpana takaosan päällä ettei näytä niin etupainoiselta, mutta hiljaa hyvä tulee ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän nyt on ikuisuusprojekti tuolle ja käy joka papereista selväks niinkuin edellisessä postauksessa arvostelukirjoista kerroinkin! :D sehän on myös meijän ongelma kun haluaisi nuupahtaa vähän joka kaarteessa sinne etupainoon koska siellä on helpompi olla. Siitä sitten taas tulee helposti noita "sukelluksia" aina johonkin siirtymään/kulmiin. Joudun puuttumaan siihen ja sitten tulee oieni "hypähdys" taas ylös, eli lopputuloksena vähän sellasta seilausta.

   mutta tosiaan pikkuhiljaa. Kyllä treeneissä tulee välähdyksiä, mutta onhan se tosi raskasta taistella "fysiikanlakeja" vastaan, joten ei ihan helppoa! :)

   Poista
 12. Hienosti ratsastettu! Tähän lisää tarkkuutta teiden ratsastukseen, siirtymisiin pisteessä ja käynti paremmaksi niin rikotte 65 prosentin heittämällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea pientä viilausta kyllä! Käynti on tosi vaikeaa, varsinkin kun H tuppaa jännittämään. Joskus siitäkin on tullut jopa 7 tai 8, silloin kun H on ollut kiimahöyryissä ylilaiska... muu rata menee silloin laahustamiseksi mutta käyntiosuus sentään paranee kun hevonen on niin rento ;D

   Kokoamista vaan lisää loputtomiin... sitä jahdatessa.. :P

   Poista
 13. No nyt oli hienoa!! Wau Noora, upeaa ratsastusta. Näki välillä miten Hertta jännitti, mutta hyvin sait sen rentoutumaan. Kaunista! Hertta liikkuu mun silmään hyvin ja on elastinen. Ja mikä muskelikasa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muskelikasa pikkuhiljaa! :D Vielä kun saisi tuon rentouden + näyttävyyden niin precis!

   Poista
 14. Onnea hurjasti sijoituksesta ja upeasta radasta! Oot tehnyt Hertan kanssa niin hyvää työtä! :) Oikein kylmät väreet meni kun videota katsoo. Povaan teille menestyksekästä kisakautta! :) Videoita olisi tosi kiva saada tulevaisuudessakin, niistä saa niin paljon motivaatiota omaan sähellykseen hepan kanssa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin yrittää laitella näitä videoita enemmän jatkossa. mulla on uusi videokamera ja uusi kone joka kestää videoiden latauksen! :D Joten on helpompi laittaa videoita näkyville kun ei tartte mennnä kiertämään kavereiden koneilla jotka voisi lainata x)

   Poista
 15. Mahtavan näköistä menoa :) camillajacindy.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. Todella hieno rata! Ja Hertan lisäykset, vau! Aivan ihanan "rauhallisen näköinen" lisäys. Usein näkee vaan, että mennään pelkästään hirveetä vauhti ja no, joo, kyllähän se hevonen "lisää" siinä vaiheessa. :D Tosi tasapainoisen näköinen suoritus. Itse olen ollut pikku tytöstä asti vannoutunut esteratsastaja, mutta kas kummaa! Kouluratsastus (etenkin kisa) videoiden jälkeen olenkin hyvää vauhtia 'kääntymässä' kouluratsastajaksi. Olette super pari! Nyt sai taas motivaatiota omaan treeniin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertalla olisi vielä lisää lisäystä, mutta nyt olen päättänyt vetää rauhallisemmin, jotta tahti säilyy. :) Se vähän yrittää niissä liikaa, sillä lisätyt on Hertan bravuuri, joten se yrittää liikaa ja sitten on riski että mokaa koska ei hällä riitäkkään paukut siihen mihin hän haluaisi ;) Kuvittelee olevansa Totilas, mutta ei ihan kykene... :D

   Toivotaan että kauden edetessä saisin lisäyksiin tuon rauhallisuuden, mutta hieman lisää ilmaa :)

   Poista
  2. ainiin! ja onnittelut pikkuhiljaa kääntymisestä dressagen puolelle ;)

   Poista
 17. Ihan mieletön rata! Olen yksi niistä höperöistä jotka aivan liikuttuivat kun tän katsoi :) Ja ihan btw, en käsitä miten voit noin kivasti vastata kaikkiin kommentteihin, et provosoidu yhtään mistään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä joistain vähän provosoidun, varsinkin niistä "tyhmistä idiootti" viesteistä, joissa väkisin väännetään ja keksitään jotain valitusta. Ja tietty anonyymisti tämä tehdään, kun ei ole pokkaa nimellä sanoa. Jos anonyyminä sanoo sellaista niin tietää ettei edes itse anonyymi ajattele niin, kun ei kehtaa seistä sanojensa takana ;)

   Mulla on aika hyvä kuori, joka kestää kolhut. :) En voisi koskaan ottaa itseeni siitä jos joku netissä yrittä päteä! :D

   Poista
 18. Tasaiselta ja sujuvalta näytti, vaikkei oma silmä ole kouluratsastukseen ehkä se harjaantunein.. Oot kyllä tehnyt upeeta duunia Hertan kanssa, pakko sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasaista ja sujuvaa se oli, ei ehkä kaikista näyttävin ja kevein. Ihan hyvin on silmäsi siis harjaantunu! :D Mutta odotellaan niin ehkä saan sitä näyttävyyttäkin lisättyä ;)

   Poista
 19. Hyvä! :) kun sain sen sinun treenivinkin kokeilin sitä eilen ja hyvin meni:) pääsin ensimmäistä kertaa shetlanninponilla ilman raippaa ja/tai kannuksia:) oon niin ilonen:) ja poni siirtyy jo istumasta alaspäin mutta ne ylöspäin siirtymiset on jo tosi lähellä:) kiitos sinulle tosi paljon❤ sain sun vinkeistä tosi paljon neuvoa♡☆♡

  VastaaPoista
 20. Kelpo tulos on näköjään Interistäkin tullut jo näin ihan kauden alussa! Hurjasti onnea! Nyt vain intoa puhkuen treenaamaan lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se rat oli ihan katastrofi! Hertta hullaantui ja ei mm esitetty kolmosia ollenkaan ja toisen piruetin jälkeen se hyppäs eteenpäin ja sinkaisi! Sain sen kiinni vasta kulmassa!

   Että olen todella todella tyytyväinen tulokseen kun saatiin noin rikkonaisella radalla noin hyvä tulos!! Rikottiin meijän viimekesän inter ennätys, jokabtuli ehjällä radalla, joten kehitystä on tapahtunut kun noinkin hyvät prossat noinkin paljoilla rikkeillä!

   Siellä oli numeroita kakkosesta aina kasiin! H liikkui hienosti mutta oli tosiaan jännittynyt ja sitten sekoilua tapahtui liikaa. Mutta voi että miten se väläytteli kykyjään ja siitä meitä palkittiin myös! Nyt on hyvä fiilis!! :))

   Poista
  2. Oho, en tiennytkään! No mutta asianhan voi kääntää todellakin positiiviseksi: jos rata oli huono ja sait kuitenkin asiantuntevilta tuomareilta yli 62 %, niin mihin te vielä yllättekään normaalina tai hyvänä päivänä! :D Positiivista on sekin, että "huono" tulos ei tullut siksi, ettei Hertan laatu riittäisi tuolle tasolle, vaan siksi, että hevosella oli pöllöpäivä. Ja jos nyt hevonen vähän innoissaan sinkoilee, niin parempi niin kuin että olisi haluton. :) Miltäs "peruspertsasta" tuntuu olla Inter I -tasoinen ratsastaja? ;D

   Poista
  3. Siis tämä oli todella positiivista! :D ja oli tosiaan kyllä niin intopiukeena! Katsomossa oli ihmisillä hauskaa x) ja tosiaan mieluummin noin kun sellainen eteenpäin lykittävä haluton laama.

   Olin kotimatkalla niin fiiliksissä! Cheekin egoboostaus biisejä täällä nyt kuuntelen ja olen oikeasti jo pääsemässä yli mun alemmuuskompleksista! Ei oikeasti enää hävetä olla verryttelyssä hienojen seassa, koska kun katsoin peilistä niin totrsin moneen otteeseen Hertastakin että WAU! Vielä kun saan sen pysymään aisoissa silloin kun on intopiukeena niin huhhuh!! :)

   Nyt kehtaan jo myöntää että Pertsa on nyt Inter tason ratsastaja! :)

   Poista
 21. Upea rata! Ratsastat niin kauniisti ja ootte Hertan kanssa mielettömän hieno pari. Mahtavaa nähdä kuinka pitkälle voi päästä kun jaksaa tehdä tarpeeksi töitä!

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!