Kootussa Ravissa

26. huhtikuuta 2015

Hertta jatkaa nousukiitoaan!


No nyt on Small Tourin eka osakilpailu takana ja Hertta vain parantaa kokoajan! Tänään saatiin 64,5% ja sijoituttiin sijalle 6/16, eli toka ei sijoittunut! Ei todellakaan hävitty huonoille! :) Tämä jos mikä saa mulle sitä lisäboostia itsetuntoon kun kisaa noinkin kovien nimien joukossa ja vielä pärjää ihan kivasti. Tarkoitus oli "no siel on niin kova taso, että käydään vain suorittaa rata ja pakataan hevonen autoon ja kotiin" . Jouduttiinkin jäämään hetkeksi venailemaan ja seurailemaan tuloksia kun roikuin sijoilla vielä aika pitkään. Kyllä me tiedettiin ettei sijoitusta tule, mutta kyllä se mieltä lämmittää kun hetken on kärkikahinoissa! :D
Mutta ihan hyvin voidaan kiertää noita PSG/Inter ratoja, oli taso mikä hyvänsä. Sinne vaan sekaan!

Kahden prosentin parannus viikon takaiseen Interiin, ja silti meillä oli edeleen rikkoja! Ja rikot oli jälleen samat, oikea piruetti ja kolmoset. Rikot olivat kuitenkin tosi pieniä ja harmillisia, joten ei muutakuin treeniä vaan lisää. Mutta mikä parhainta, tää tuntuu jo tosi helpolta ja sujuvalta! Ei enää sitä äheltämistä ja pusertamista koko rataa, vaan se soljuu jo itsekseen. Toki parannettavaa on vielä hurjasti, mutta nyt tosiaan tuntuu että ihan vaaditulla tasolal suoritetaan, rutiinia vaan vielä lisää niin varmana sujuu! :)

Sää ei todellakaan suosinut ja koko päivän satoi vettä. Pitkä ja kylmä päivä siis. Kastuttiin läpimäräksi verryttelyssä ulkona. Stewardikin sanoi, että näyttää että mulla olisi pinkit housut. Todella edustavaa kun valkoiset housut kastuu läpimäräski ja iho kuultaa "kauniisti" läpi ;)

Verryttelyssä H oli hermostunut ja pinkeä. Olin jo valmis perumaan startin ja kirosin mielessäni taas että no jo on jännää tää kisaaminen. Verryttely ulkona sujui paremmin kun ei ollut muita hevosia Herttaa jännäämässä. Sain Hertan kivasti läpi ja se alkoi kuuntelemaan ja rentoutumaan. Itse suoritus menikin sitten jo rennommalla hevosella ja se oli kuuliainen. Hertta se vaan ei oikein kestä vieraita hevosia, varsinkaan samassa tilassa.
suoritus oli tasainen ja varma, mutta monta pikkujuttua kyllä itselleni jo sieltä tiedän ja mihin fokusoitua. Kokoamisaste on meidän kestoaihe, mutta kauden aloitus on näköjään jo ollut näin vahva, niin en viitsi edes stressata loppukaudesta! :)

Pitemmittä puheitta laitan nyt kokonaisuudessaan ratavideon tähän. Kuvia koitan metsästää jostain, ainakin paljon tuntui olevan kuvaajia paikalla, toivottavasti löydän niitä jostain. En tarkempaa postausta vain yksinkertaisesti jaksa nyt väsätä, sillä päivä oli todella pitkä aikasine herätyksineen ja huomenna jo klo 6.00 töihin... Hyi.

No mutta videota löytyy tästä.

40 kommenttia

 1. Ratsastitte hienosti ja siististk koko radan ja teitä oli tosi kiva kattoa ! Olin tosiaan kuvaamassa tuolla myös joten mulla on sustakin kuvia luultavasti, tosi luultavasti aika huonohkoja :D Yleisesti olis viel tosi kiva kuulla mitä mieltä olit näiden kisojen järjestelyistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Jos sulla vaan on kuvia niin lähetä ihmeessä! :) kaikki kelpaa ;)

   Kyllä mä tykkäsin järjestelyistä. Harmitti vaib kurja sää. Mutta kiva kun järjestäjät järkkäsivät pikaisesti verkkaryhmät maneesiin jotta pääsi kuivalle Verkkaamaan :)

   Laadukkaat kisat kyllä! Tykkäsin.

   Poista
 2. Repesin, kun tossa välillä näky ruskean hevosen pää ja sillä oli semmonen järkyttynyt ilme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siitä tuli näköjään tämän videon tähti xD

   Poista
 3. Missä tallilla nää kisat oli?

  VastaaPoista
 4. Hertalla on todella kauniit ravi lisäykset! :)

  VastaaPoista
 5. Hertta on hieno <3 Mulla on tavotteena olla joskus yhtä hyvä ku sä. Ootko alottanu seuratasolta? Mä kisaan tällä hetkellä vasta heC:tä, toivottavasti vielä joskus heA:ta, vaikkaki se tuntuu tooosi kaukaiselta kun mulla on nuori poni jolla on eka kunnollinen kisakausi ja se jännittää vielä hirveesti kisapaikoilla. Se on mahdoton saada kisoissa yhtä hyväksi kuin kotona ja ei kerätä kovin hyviä prosentteja, mutta ehkä se rutiinin myötä helpottaa :) Sun ansiosta mullakin on kuitenkin vähän enemmän uskoa ja motivaatiota tulevaisuuden kisakentille, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ensiminen startti oli seurakisoisss ja sain tasan 50% He C luokasta. Siitä seuraava startti oli myös he c ja sain 48%... :) että ei mulla kovin hienosti tämä kouluratsastus alkanut, mutta ei auttanut kuin mennä vain tuulta päin ja alkaa kiertää kisoja! :) sinne vaan, sulla on velä paljon aikaa treenata ja kisailla ja varmasti tulee sitä rutiinia.

   Silloin kun aloin vuokraamaan Herttaa, mun haave oli startata josku seurstadolla HeA. se tavoite tuli ja meni, ja yhtäkkiä huomasin miettiväni VaA luokkia, vaikka aina sanoin itselleni etten ikinä tule menemään vaativaa... :)

   Poista
 6. Voisitko ottaa videota kun hertta hörisee ratsastaessa? Olisi kiva nähdä! :D

  VastaaPoista
 7. Vautsi kuinka kivaa menoa taas kerran, onneksi olkoon! Mullaki pisti silmään tuon ruskean hevosen järkyttynyt wtf-ilme kohassa 6.20 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ite edes tajunnut sitä ennenkuin kommentoitte xD mutta kieltämättä aika järkyttynyt oli seurahevonen.. :D ei näköjään tykännyt Hertasta ;)

   Poista
 8. Tosi hienosti te kyllä menette! Teidän yhteistyötä on niin kiva katsoa, että tulee ihan sellainen fiilis, että voisihan sitä joskus kouluakin mennä - mutta ihan vaan sen videon ajan tulee sellainen olo, sen jälkeen taas muistaa realiteetit xD Onneksiolkoon hienosta suorituksesta! Milloin seuraava startti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Heidi kyllä nyt kuule käväisette valkoisten aitojen sisällä! :D kyllä mä tuen sitä päätöstä vakaasti, syksyisen rataharjoituksen nähtyäni!! :D

   Seuraava startti on sitten 9.5 laaksolla! :)

   Poista
 9. Kiva katsoa kun jotkut osaa :) Ja oli kyllä ankean yövuoron pelastus tuo toisen hevosen järkyttynyt naama :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, äitikin osasi kommentoida siltä vodeolta sitä hevosen naamaa xD

   Poista
 10. No oli aika ässä rata! Hyvin te kyllä vedätte ja noi lisäykset on kyllä hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ässä rata kuvaa hyvin! :D Lisäyksillä yleen pisteitä saadaankin, ne on aina olleet Hertalle helppoja! :) nyt vaan oikeasti tekis radoille mukaan! :)

   Poista
  2. On tässä nyt pari ilmottautumista jo maksettu... :P

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiiittii! Nyt äkkiä tekin radoille takaisin! ;)

   Poista
 12. Rakastan katsoa Hertan laukanvaihtoja! Hieno rata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertalla on yllättävän hyvät ja helpot vaihdot vaikka sen laukka ei ole kovin hieno. se mistä tykkään myös vaihdoista meillä, on se että H on vaihtoherkkä ja meidän sarjat menee aika pienillä ja huomaamattomilla avuila :)

   Poista
 13. Näytti tosi hyvältä! Hertta oli ainakin mun silmään rennomman näköinen ku viime kisoissa? Noi sen lisäykset on kyllä upeat. Mitä saitte numeroksi niistä? Mistä yleensä saatte parhaat ja huonoimmat numerot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä rennompi! Verkassa aika kireä ja tultii maneesista ulos aikamoista hipiloikkaa... mutta menin sitten ulos verkkaamaan jossa pahimmat jännitykset sitten jäi sinne ja suoritus neni hyvin ja rennompana kuin ypäjällä, jolloin en saanut sitä rentoutumaan. :)

   Hertta saa yleenä 8 lisäyksistä, se onkin meidän bravuuri :) jotkut antavat 7 ja haluavat nähdä enemmän etujalan letkautusta, mutta saa noissa lisäyksissä olla vielä tarkkana ettei mene etupainoon. Se on kyllä jo oppinut kntamaan niissäkin paremmin onneksi.

   Parhaat numerot tulee raviohjelmasta, varsinkin lisäyksisyä ja nykyään sulutkin on alkanut sujumaan.

   Huonoinmat numerot tulee laukkaohjelmasta. On siinäkin hyvää, esim vaihdot on yleensä 7, mutta kun Hertalla ei ole kovin hyvä laukka niin se on vaikeaa esittää temppuja. Mutta kokoajan se kehittyy. Piruetit toistaiseksi ovat olleet vähän hankalia sinne oikealle, mutta kun saadaan ne kuntoon niin kyllä 7 jo pilkottaa siellä, ehkä jopa 8. :)

   Eli kun saisi laukkaohjelman mukaan raviohjelman tasolle niin olisi aika priima!

   Poista
 14. Oli ihanaa katsoa kun taputit Herttaa aina välillä suorituksen aikana, niin harva ratsastaja kiittää ja koittaa rentouttaa jännittynyttä hevosta radalla näkyvästi :) Paljon tsemppiä teille tuleviin osakilpailuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut että se tosiaan auttaa Herttaa rentoutumaan ja se tsemppaa paremmin! Se on vähän ujopiimä ja jännittyy kehässä, yritän saada sille mahdollisimman hyvää fiilistä ja vaikka tekisi virheen niin koitan silti taputella jottei se hätäänny. Tahtoisin sille sellaisen maailmanvalloittaja fiiliksen. :)

   Poista
 15. Voi ootte kyllä kertakaikkisen inspiroiva pari! Hyväntuulisen näköistä menoa, hienosti vedetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä vielä odotan niitä päiviä kun kaikki palat loksahtaa! :) vielä pientä haparoimista, mutta kunhan tuon laukkaohjelman saa oaremmin kasaan .... :)

   Poista
 16. Ja taas kanget päässä..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö... kyllä? huomaat varmaan myös että ollaan kisoissa...? :D

   Poista
  2. Taas satula selässä! Ai kauhee, turparemmikin on hevosella ja se on vielä kiinni... Hyhhyh, oletko huomannut, että pidät ohjia kädessä? Lopuksi voisin tiivistää sanomani: Ja TAAS hevosen selässä??

   (Toinen anonyymi: ylläripylläri, että Inter-tason kisaradalla on kanget päässä, kun ne sääntöjen mukaan kuuluvat sinne.)

   Poista
  3. Hihi! :'D
   Kyllä, nimenomaan. TAAS olin kisoissakin! Ja tänään TAAS olin tallilla ja TAAS koskin koko hevoseen!

   Nää on näitä! ;)

   Poista
 17. Meni vappusimat väärään kurkkuun, kiitos ruskean järkyttyneen hevosen!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi että miten kaikki nyt sille ruskealle hepalle järkyttyi! :"D mun äitikin laittoi ihan screenshotin viestillä "kiva järkyttynyt ilme!". Ja siis ihminen joka ei hevosia harrasta voi näköjään saada myös naurut mun heppavideoista! :D

   Poista
 18. Tosi hieno rata, tyylikästä ratsastusta. Ihan pakko kysyä kun olen jo aikaisemminkin pohtinut, kun näyttää jotenkin että pidät käsiä todella ylhäällä, ravissa varsinkin, ja kun oma valmentajani käskee minun aina pitää matalia käsiä.. Molemmat ratsastettavistani ovat kyllä tosi ylämäkeen rakentuineita joten "kannatella" niitä ei tarvitse. Voisitko avata filosofiaa käsien asennon/asentojen takana? :D Jotenkin vaikeaa muotoilla tätä kysymystä, kun kuulostaa niin karulta jotenkin vaikka siis tosiaan pelkästään lisätiedon ja -ymmärryksen haluisena täällä naputtelen viestiä.. Tsemppiä jatkoon ja kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä niiä tahalleen pidä ylhäällä :D mun ongelma on tosi pitkä selkä ja lyhyet raajat, ja siis mulla on kädetkin tosi lyhyet verrattuna selkään, mutta varsinkin isossa ravissa kun pitää istua napakammin kroppaa terävöittäen jännitän vähän liikaa hartioista ja nostan käsiä! Ei sen kummempaa filosofiaa sen takana! :D

   Mutta siis eihän ne nyt mitenkään älykorkealle mene. Jos kyt ihan oppikirjamaisesti ajatellaan niin kyynärpäissä pitäisi olla 90 asteen kulma, ja sehän mulla aikalailla on. Jos lasken kättä niin suoristan kyynärkulman. Mutta siis Hertan pitäisi nostaa vielä lisää etuosaa ylemmäs, jolloin tulisi kuolaimesta suora linja kyynärpäihin. :) mutta tämä nyt on pilkunviilausta, pikkuhiljaa :)

   Poista
  2. ainiin!

   Lisäisin vielä, että jos sullakin on ongelmia korkeilla käsillä, niin mulla ainakin auttaa tuntuman hakemiseen kauhukahva. :) sillä saa haettua käsiä sinne lähemmäs säkää ja jos tuppaa nousemaan niin äkkiä vaan kahvasta kiinni niin saa sen tuntuman sinne. :) Tosi hyvä keksintö! Suosittelen!

   Ja tosiaan jos sinulla on ylämäkeen rakentuneet hevoset niin tämä on toki helpompaa, ja harvemmin silloin tälläistä ongelmaa on. Mutta ihan vinkkinä vain! Itse koitan kokoajan metsästää oikeeta kauhukahvaa jostain kun alaturpista en oikein saa hyvin viritettyä Hertan satulaan. :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!