Kootussa Ravissa

2. huhtikuuta 2015

Aprillipäivän runoilua

Hihi. Mun kaverilla, ja siis samalla Hertan "alivuokralaisella", oli vuorossa eilen aprillipäivänä Hertan ratsastus ja vuokrapäivä.
Sainkin heti aamulla Facebookkiin hienon tilapäivityksen kuvineen ja runoineen.

Riikan lähettämät terveiset kuului näin:

"Vaik sun ei tänää tekis mieli sängyst nousta, tekis mieli torkuttaa, mut tänään tavastas jousta! 
Tallis sua oottaa niin nätti humma, vähän sellanen punanen, ei niin tumma. 
Tänkin pollen ulkonäkö saattaa pettää, tuut sen huomaa, jos senkaa meet kahestaa mettää. 
Tämä tamma on parin muksun mamma, lapsenlapsikin näyttää kovin samalta, ei siis niin pahalta. 
Noora Hertan kanssa piffit ja paffit taitaa, vaik joskus neki mokaa, ja H potkasee kisoissa valkosta aitaa. Hymiö heart
Iloista päivää ystävät!"
-Riikka-


Tämä oli niin hauska yllätys, että päätinpä jakaa sen teillekkin! Tuossapa on meidän elämästä kiteytetty kaikki olennainen! Erityisesti tuo lopetus!
Kuva ja teksti copyright MC Riikka ;)

6 kommenttia

 1. Olisko sulla vinkkiä miten ratsastaisin kuumaa hevosta joka juoksee alta jännittyneenä ja lyhyillä askelilla. Pitäisi saada heppa rennoksi ja vauhti rauhalliseksi mutta askel pidemmäksi. Jos edestä ottaa kiinni, se jännittyy vaan lisää. Mut ei oikein istuntaankaan reagoi riittävästi. Heppa on kyl periaatteessa ihan osaava mut kuumenee ja"tikittää". Myös siirtymisistä kuumenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on se tosi vaikea yhdistelmä.. Hertta on vähän samanlainen. Kellään en ratkaisuksi ole löytänyt sitä että ottaa edestä, eikä sen pitäisikään olla koskaan vastaus.

   Kauheen vaikeaa kun ei näe tapausta! Onhan teillä käytössä valmentaja? Sanooko hän mitä ja teettää millaisia tehtäviä?

   Miten se reagoi taivutteluun? Hertta taas juurikin reagoi hyvin siirtymisiin ja siihen että sitä ei "jätetä yksin" eli koko ajan teen jotain. Silloin se on tyytyväinen kun sille kerrotaan mitä tehdä, eikä sen tarvitse itse päättää. Joku toinen hevonen voi tietenkin taas tästä ärsyyntyä, ja sellainen hevonen pitäisi jättää ns. "yksin rauhaan". Perusperiaate on että mitä kuumempi hevonen, sitä enemmän jalat kiinni. Tai siis tarkoitan ettei saa ratsastaa niin ettei vahingossakaan koske siihen.
   Ikinä ei saisi jäädä tasaisesti vetämään, vaan pidättää ja päästää. Puolipidätteiden sarjaa. Tasaisessa vastaan vetämisessä ei ole mitään muutakuin vetokilpailu tiedossa, mutta en uskokkaan että jäät sitä pitämään. Mutta tähän täytyy olla tosi tarkkana ettei näin vahingossa käy.


   Tuossakin pitäisi saada hevonen odottamaan. Askel pitenee kun hevonen odottaa ja on rento. Rentoutuisiko se paljoilla taivutuksilla ja kaarevilla urilla? Paljon kehuja pienistäkin onnistumisista?
   Vaikea näin etänä sanoa, kun ei yhtään tunne tapausta, mutta ei auta kun alkaa kokeilemaan uusia juttuja ja yrittää löytää sitä kautta keinoja. :)

   Poista
  2. Mites muuten nuo väistöt? Väistöissä hevosen täytyy keskittyä oiin jalkoihinsa ja ristiaskeliin, joten ei hyvää seuraa jos juostaan alta. Paljon väistöjä, jossa hevosella ei ole mahdollisuutta juosta alta karkuun?

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, noita väistöjä täytyykin alkaa tekemään enemmän. Taivutuksia teenkin aika paljon ja niistä on kyllä hyötyä. Mulla on kyllä mahdollisuus käydä kouluvalmennuksessa, mutta samassa valmenuksessa on muutama muukin ratsukko ja ne on aivan erilaisia. Aika harvoin siis tehdään juuri meille sopivia harjoituksia, mutta toisaalta niinkuin sinäkin olet joskus maininnut niin monet harjoitukset sopii hyvin erilaisille ratsukoille. Pitää vain koittaa löytää sieltä se oma tapa tehdä se asia. Esimerkkinä vaikka lisätty ravi voidaan varmaan ratsastaa hyvin eri tavalla hitaalla hevosella kuin taas altajuoksevalla hevosella. Yritän olla ottamatta edestä kovin paljon kiinni, koska hevonen vaan jännittyy tai painuu kuolaimen taakse ja tulee "tyhjäksi" edestä. Tuohon pohkeiden kiinnipitämiseen täytyykin tosiaan kans kiinnittää enemmän huomioita koska usein mulle tulee tunne, että en pääse ratsastamaan hevosta jalalla kun se juoksee muutenkin alta.

   Poista
 2. Hei:) tää on nyt ensimmäinen postaus minkä sulta luin ja vaikutti kiinnostavalta:)
  Nyt meen lukemaan lisää; )--------------------->

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä lisää! :) Toivottavasti on muitakin mielenkiintoisia postauksia :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!