Kootussa Ravissa

21. joulukuuta 2014

Peltoilua

Suunnitelmissa oli ottaa joulukuvia. Löydettiin hyvä spotti pellolta missä pystyi ratsastamaan ja aurinko paistoi upeasti. Paras hetki olla aamulla siis tallilla kun aurinko paistaa matalalta! Osuttiin juuri oikeaan hetkeen paikalle, sillä hetken päästä pilvet nousivat ja alkoi lumisade. Hyvä tuuri kerrankin kuvien suhteen!

Mun on aina kovin hankalaa saada kuvaajia tallille, sillä Hertta tosiaan asustaa aika pitkällä ja aina menee menot kavereiden kanssa ristiin. Nyt sattui sitten ainoa vapaa-aika mulle ja Riikalle sunnuntaina heti aamulla, joten ei muutakuin nukkumiset sikseen ja tallille kameran kanssa.

Riikka on varsinainen namusetä. Sillä on aina tuliaisia Hertalle ja se tietää sen... :D

Ensin käytiin maneesissa vähän ratsastamassa huomista valmennusta varten. Hertta oli aika kamala, vähän sellainen selätön ja jännittynyt kananen. Meneillään oli estetunti, liekö se vähän aiheuttanut liikaa jännitystä ja pinkeyttä. Mamma olisi selvästi tahtonut taas hyppäämään. Päätettiin sitten lähteä pienelle kävelylle kartanon maille, vaikka huomattiin että tiet olivat ihan peilijäässä. Se siitä rennosta kävelystä. Keksittiin kuitenkin heti pellolta eräs kohta johon auringonvalo paistoi sopivasti ja hetken kuvailtuamme huomattiin että pohja pellossa oli superhyvä, joten otin vähän ravia, niin saatiin ratsastuskuviakin. Hertta liikkui tosi hyvin kun joutui nostelemaan jalkojaan, heti pehmeämpi ja jouhevampi. Vähän se otti kipinää kun koiria juoksenteli jalkoihin (kerran meinasin jo maastoutua) mutta tulipahan ryhdikkäitä ja korvat hörössä olevia kuvia!

Kaikki kuvat ottanut Riikka Vuorinen.


Yritin vain saada rennommaksi sitä, mutta se oli tänään melkein mahdotonta

Hiki tuli!


Hienot poronsarvet... ;)

Aurinkoa ei ainakaan liikaa ole viimeaikoina näkynyt.
Hetki sen jälkeen kun Hertta sai kilarit kun pikkukoira tuli haukkumaan. Se otti sellaiset ritolat taas että takamukselle asti lensi kuolaa, niinkuin näkyy.. :D

Tilanteen rauhoittelua

Vaarasta selvitty

Mun lemppari. Eikä edes tarvinnut muokkailla näitä! Niin hienot värit ja maisema

Lähdettiin sitten tallia kohti ja päätettiin kiertää sänkipeltoa sillä pohjat on paremmassa kunnossa siellä kuin jäisillä teillä. Toinen maastoutuminen meinasi tapahtua siellä, sillä Hertta ihan ilman syytä lähti taas räpiköimään niin että multa tippui jalustin ja sain kyllä hetken hakea tasapainoa pysyäkseni selässä. Ei se mitään kamalaa tee, mutta aika yllättäen kesken pitkin ohjin kävelyn se päättää pyrähtää lentoon, kuin mikäkin sorsa!

Loppumatka tallille menikin sitten piaffin/jännittyneen käynnin sekaisin askelin. Se siitä rentouttavasta maastokävelystä. Se on nyt ollut niin pörheä pikkupakkasilla että on ollut pitelemistä. Jos nyt tulisi kunnolla lunta niin päästäisin sen irti kentälle hankeen laukkamaan! Sitä se kaipaa :)

Onneksi huomenna on tämän vuoden viimeinen valmennus ennen lepotaukoa Hertalle. Olen jotenkin viimeaikoina ollut yksinään tuon kanssa hukassa. Se ei ole niiiiiiiin hyvä kuin mitä olen tottunut. En osaa selittää. Se tekee hyvin töitä mutta se ei liiku samanlailla kuin syksyllä. Valmennuksissa se menee hyvin, jotenkin se valmentajan läsnäolo vain auttaa asiaa ja ratsastan paremmin.
 Noh, pieni loma on ihan ansaittua tähän väliin ja jatketaan sitten vuoden vaihteen jälkeen taas treenejä.

20 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia! Aurinko sais kyllä paistaa useamminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no saisi joo! Marrakuussa se paitsoi yhteensä 13 tuntia... Ei ihme että täällä yks jos toinenki vaipuu masennukseen!

   Poista
 2. Ei oo ainakaan lumella ja valolla tätä talvea pilattu.... Mut aivan ihania kuvia! :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerettiin nappaamaan talteen se aurunko noihin kuviin! :D Sitten tulikin taas pilviä ja alkoi sataa lunta :D

   Poista
 3. Upeita kuvia ja tottakai mahtava Hertta! :-)

  VastaaPoista
 4. Nuo pyrähtelyt pitkien ohjien kanssa on aina ne vmäisimmät :D Vuokrakavio tekee kyllä siinä pörhistely ja sähiköinti mielentilassa niin upeat laukkapiruettiuukkarit ettei ole tosikaan, mutta kuka helkkari niissä voi kyydissä pysyä :D Onneksi nyt jouduin mammalomalle, niin pääsee maastakäsin työskentelemään enemmän, jospa se kakara siitä laantuisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :D Sitten kun treeneissä koittaa saada nopeaa takajalkaa aikaseks niin ei millään. Tarvittaessa ne on kyllä oikein nopeat omatoimisesti.. :D

   Poista
 5. Wau hienoja kuvia :-) Hertta on makeen näkönen!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Mulla sama lemppari kuin sullakin, Hertta on hyvässä asennossa ja aurinko paistaa kivasti. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siinä osui kaikki kohdilleen kyllä! Tossa yhdessä kuvassa arska paistaa vielä makeemmin, mutta Hertan asento ei ole niiin hyvä ;) Joten toi lempparikuva on niiku kaikilta osilta paras! :D

   Poista
 7. Upeita kuvia! Meilläkin heppa on ihan apina näitten pikkupakkasten takia. Mitään järkyttävää se ei tee, mutta on ne 180 asteen käännökset ja äkkinäiset eteenpäin sinkoutumiset inhottavia :D Maastoonkaan ei pääse laukkailemaan kun tiet on peilijäässä, samoin kenttä :/. Itelläkin alkaa kyllästyttää tuo maneesitouhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Tykkään kun hevonen on energinen mutta jotenkin on tuollaista turhaa energiaa kun tarhatkin on niin peilijäässä etteivät ne siellä paljoa pääse liikkumaan. Tekisi mieli tosiaan päästää kentälle tai pellolle!

   Poista
 8. Hahah hyvä kuull et me ei olla ainoita kenellä tulee niitä pörhöilyjä :D hertta pitää sut hereillä :) meilki ollu vähän sellanen jakso et yksin ei suju läheskää nii hyvi ku valkus :/ mietityttää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitää hereillä joo! :D '
   En tiiä onko se joku kirous... Kait se valmentaja huutamassa saa vaan itsensä tekemään niin paljon enemmän töitä, että heppakin tekee töitä, niin ei jää aikaa mihinkään muuhun pörhöilyyn. Keskittyminen! Sitä pitäisi olla enemmän yksin treenatessa :P

   Poista
 9. Hyvää joulua ja kiitos ihanasta blogista.

  VastaaPoista
 10. Mitkä saappaat sulla on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on Hööksistä :) olikohan merkki Horse Head ja malli arrezzo tms? Tosi hyvät saappaat ja halvat :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!