Kootussa Ravissa

19. joulukuuta 2014

Haaste: TallirutiinitUusin Blogitallin haaste koskee tallirutiineja. Ohjeet haasteen tekemiseen löydät TÄÄLTÄ.
Nyt tähän haasteeseen voi osallistua vaikkei sinulla olisikaan omaa blogia! 
Sinulla on myös tuplamahdollisuus voittaa palkinto. Voit osallistua kahdella eri tavalla, eli voit osallistua kaksi kertaa, mutta et voi voittaa kahta kertaa. Kannattaa tosiaan nyt jakaa maailmalle omat tallirutiinisi. ;)


Tässäpä nyt minun tylsä versio!


1. Kun tulen talliin, laitan heti Hertan päivän puuroannoksen turpoamaan. Kuvassa toki tämä keitos näyttää enemmän hernesopalta (tosin Hertalle maistuu ruoka niin hyvin nykyään, että hernesoppakin varmaan uppoaisi...). Puuro sisältää mineraalit, greenlinea ja pellavarouhetta. Tänään tosin mausteeksi on lisätty psylliumia hiekanpoiston vuoksi. Onneksi Hertta on hulluna myös psylliummössöön...
2. Heppaa tervehtimään mitä pikimmiten! Tänään menin jo aamusta tallille, joten Hertta odotti sisällä. Innoissaan hommiin lähdössä ja kaamea hörinä täyttää aina tallin kun H luulee saavansa jotain ruokaa. Muut hepat aina herää tässä vaiheessa kun Hertta aloittaa huutamisen. Tallin aamurauha on siis rikottu ;) Tallityöntekijän suusta: "Hertta on kyllä tallin äänekkäin hevonen. Ihan sama onko se juuri syönyt itsensä täyteen, silti täytyy höristä kaikkia ohikulkevia!"


3. Hertta karsinasta ulos ja solariumin alle kuntoonlaittoa varten. Joskus laitan sen myös karsinassa kuntoon jos hoitopaikalla on ruuhkaa. Olkikuivituksen takia karsinassa on ärsyttävää laittaa suojia, ellei halua oljilla koristettuja jalkoja, niin helpompaa on ottaa muualle kuntoonlaittoa varten.4. Sitten ratsastushommiin! 


5. Hommien jälkeen takaisin talliin ja Hertan päivän kohokohta, eli psylliumössö! Okei, ei siellä aina ole psylliumia, tänään tosin kuvanottohetkella oli. Aina ratsastuksen jälkeen tarjoan Hertalle myös vettä, jonka se juo mielellään vähä Mineral Plussalla maustettuna (Kyllä, Hertalle on ihan sama mitä sinne sekaan tuikkaa, niin juo vaikka kuinka paljon kunhan saa pohjalla odottavan "herkun". )


6. Pikainen jalkojen pesu ja kylmäys, jonka jälkeen lisää lempipuuhaa, eli syömistä! Yritän aina ajoittaa ratsastukset niihin aikoihin kun Hertalla ei ole tarhavuoroa tai ruokaa juuri nenän edessä. Nyt saavuttiin sopivasti päiväheinille.Tässä se oikeastaan oli lyhykäisyydessään. Nykyään kun Hertta on täysihoidolla, niin mun ei tartte tehdä oikeastaan mitään muuta kuin leikkiä Hertan kanssa. Aikaa jää nykyään enemmän vaikka varusteiden puhdistamiselle. Varusteet kiittää... 
Sinäällään jopa melkein tylsää, kun aina menee samalla kaavalla. Toisaalta, ei mulla ikinä ole kiire pois tallilta. Tykkään jäädä lääppimään Herttaa kun se on niin seurallinen kaveri. 
Tallilla aikaa menee yleensä se kaksi tuntia, joskus jopa enemmän jos mulla on aikaa jäädä sinne notkumaan. 


Käykäähän tekemässä omat versionne ja osallistukaa kilpailuun Blogitallin sivuilla!


5 kommenttia

 1. Ihan uteliaisuudesta kysyn, kun joskus aikaisemminkin asiaan kiinnitin huomiota: Miten laitat hevosen kiinni hoitopaikkaan? Nyt näyttää ainakin toinen naru olevan ylemmässä riimun renkaassa. Aikaisemmin taisin katsoa, että toinen naru on "normaalissa" ja toinen ylemmässä. Onko tähän joku syy?

  Kiva blogi ja mukavia kirjoituksia. Menestystä tuleviin kisoihin ja leppoisaa joulun aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot tarkkasilmäinen! Yleensä Hertta on irti hoitopaikalla. Se ei oikein tajua lähteä siitä poiskaan, ja sillä on vetopaniikkia joten parhaiten ssisoo irti.

   Osaa se kyllä seistä naruissakin, mutta syy miksi pidän tollain hassusti eri renkaissa kiinni, on ihan vain siinä, että tuo kyseinen sininen riimu on todella paksua metallia niistä "normaaleista reijistä" mistä laiteyaan lukot kiinni. En siis meinaa ikinä saada mahtumaan niitä lukkoihin! Sitten taas nuo poskissa olevat normaalit renkaat ja se yksi rengas alhaalla mihin naru kiinnitetään taluttaessa, niin niihin saa helposti lukot kiinni. Siksi siis pidän niitä tollain vinksallaan, ihan vain sen takia että kyseiseen riimuun ne lukot on helpompi kiinnittää noihin poski/alarenkaaseen :)

   Poista
  2. Ainiin! Ja olen eräältä ravimieheltä kuullut että vetopaniikkihevosella jos kiinnnittää noihin poskirenkaisiin kiinni, niin se ei saisi niin helposti lietsottua niitä vetämään? Tähän en ota kantaa, mutta tälläinen vanhan ravimiehen vinkki.

   Nornaalisti pidän kyllä niissä etummaisissa renkaissa naruissa kiinni mutta tuon riimun kanssa kiinnitän ne siitä mihin mahtuu. Olen myös kokeillut kiinnittää tuolta poskirenkaista molemminpuolin niinkuin ravimies vinkkasi.

   Hertta ei normaalisti saa vetopaniikkia (hyvin harvoin) mutta jos se pelästyy jotain niin se haluaa lähte rajusti taakse. Jos se on kiinni niin vetää kyllä ittensä irti, mutta ei koskaan itse kiinniolemista pelkää :)

   Poista
 2. Joskus olen nähnyt vetopaniikkisen kiinnitetyn niin, että molemmat narut ovat turvan alla olevassa renkaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sillain olen myös välillä pitänyt. :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!