Kootussa Ravissa

8. kesäkuuta 2013

Saakoskella sijoitus!Hieno kisapäivä toi tullessaan neljännen sijoituksen prosenteilla 62,0% ja luokkahan oli kansallinen Va B:0. :) Nyt kansallistenkin palkintotili avattu tälle kaudelle.

Hertta oli tosi kiva ratsastaa! Pehmeä, taipuisa ja kuitenkin terävä. Arvostelu oli ehkä hieman tiukka, mutta kyllä mä rataan olen tyytyväinen vaikkei numeroina väläyttänytkään. Laukanvaihdoissa sattui radan ainoat huonommat kohdat. Ensimmäinen vaihto oli itsessään hyvä, mutta askel ennen vaihtoa sattui joku ihme harha-askel ja siitä tuli haparoiva valmistelu. Toinen vaihto ei tullutkaan niin pehmeästi kuin kuvittelin, joten annoin vähän turhan kovan vaihtoavun ja hevonenhan potkaisi sivulle.. :) Toinen tuomari sanoi erityisesti käyntiohjelmasta että oli jännittynyt, ja toinen sanoi että enemmän energiaa. Ota nyt tästä selvää? :D Videolta katsellessani toisen keskilaukka-koottulaukka siirtymisen olisin saanut tehdä selvemmin (vasemmassa kierroksessa siis) mutta oikeassa kierroksessa siirtyminen takaisin koottuun laukkaan keskilaukasta oli parempi. Tälläisiä pieniä juttuja mitä huomaa vasta videolta. Ja nämähän pitäisi taas muistaa ratsastaa radalla tarkasti läpi, eikä vaan huidella menemään...
Muutoin ei isoja rikkeitä ja mun mielestä jees! Avot ja sulut ehkä oisi saanut olla taipuisampia, mutta ei ne huonolta tuntunut.
 Sykemittari oli taas mukana. Selässä tuli vietettyä yhteensä 1h43 min. (Siitä ajasta 50 min hommia, muutoin kävelyä ja seisoskelua odotellessa). Kaloreita meni 750! Ja uusi huippusyke tuli saavutettua: 199! Olisikohan radalta nuo sykkeet kahdessa sadassa..? :D

Mitäs mieltä te ootte radasta ja kuvista? Heittäkääs kommentilla. Kyl mä olin tyytyväinen mut aina löytyy parannettavaa. ;)

Hihi... :D Voiko rumempaa ollakkaan! :D

PS. Pyhä Yrjö debyytistäkin tulossa videoo pikimmiten! =) Teen siitä ihan erillisen jutun.

16 kommenttia

 1. Video on yksityisenä, eikä ainakaan mulle näy. Mutta kuvien perusteella ihan kivan näköisesti mennyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa. Ihmettelin kun en löytänyt sitä youtubesta muutakuin omilta sivuilta! Koitan korjata asian... :D

   Poista
 2. Kivoja kuvia (oma lemppari on kuutonen ylhäältä katsottuna) ja videokin on aina hauska nähdä :) Onnea hyvin menneistä kisoista!

  Mulle tulee Hertan rakenteesta vähän mieleen oma heppa, ja on kyllä tosi inspiroivaa nähdä miten hyvin teillä menee ja miten pitkälle olette yhdessä päässeet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli ihan vaikee päättää mitä laitan ku oli nii paljo kivoi otoksii! :D

   On se kyl kiva huomata että tollanen kyntömyyrä rakenteinen hepokin voi kyetä kokoomaan ja liikkumaan. Toki helpommin sitä häviää niille jotka on ns. Oikein päin rakentunu ja työ saada väärinpäin rakentunut kulkemaan on kovemöi, mutta kyllä palkitsee kun saa kaivettua ulos :)

   Tiedän siis tunteen kuin tällä ruumiinrakenteella koittaa vääntää! :)

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta! Onnea teille! :)

  VastaaPoista
 4. Moikka Noora :)

  Kyllä on Hertasta kuoriutunut upea hevonen. Kattelin teiudän alkuaikojen kuvia, joissa Hertta näytti ihan normi harrastepv:ltä ja nyt ihan kuin eri hevonen.

  Hyvältä näytti ja jatka samaan tapaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Silloin aluksi ei se ollutkaan kuin normi harrastepv, mun piti vuokrata sitä ja ratsastella, ehkä vähän käydä naapuritallin kisoissa.
   Se ei ehkä ihan täydellinen ole kouluhepaksi rakenteensa puolesta, mutta ratsastettavuus on 10 ja perus hyvä liike löytyi, joten siitä on kuoriutunut ihan kiva kouluhepo! :)

   Poista
 5. onnittelut sijoituksesta! Mun silmään H ei ollutbihan niin tasainen edestä raviosuudessa kuin mitä sitä livenä olen nähnyt? Tasainen ja rikkeetön rata, siihen pitää olla tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuntui kyllä selkään hyvältä ja ei tuomarit ole asiasta huomautanut (varsinkin avoissa on tullut joskus kommenttia että tasaisempi tuki). Vihdissä H kyllä liikkui aavistuksen energisemmin kuin nyt. Silloin se tukeutuu toki paremmin edestäkin ku moottori työntää takaa kohti ohjaa. Nyt se liikkui kivasti ja ei ollut etupainoinen mutta ehkä pieni aktiivisuuden puute kuitenkin toi epävakautta eteen? :) hyvä huomio kuitenkin, aina on kiva analysoida näitä ;)

   Poista
 6. Onnittelut sijoituksesta! Oot kyllä melkosen helmen löytänyt! Hienoa, miten pääsee itseään kehittämään, kun on hevonen millä siihen pystyy :) Tsemppiä jotkoonkin!

  Mun silmään ei pistänyt käynnissä jännittyneisyyttä, ravilisäykset on hienoja. Noista kuvissa ainakin näkyy, että se liikkuu ylämäkeen. :) Mun silmään osu tossa radassa peuutuksesta laukannosto. Peruutus tuli vähä vinoon ja poikitti nostossa. Kivasti näky kuitenkin erot noissa lisätyissä ja kootuissa laukoissa :)

  ps. Roopelta kesälomaterveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nosto oli kyllä liian vino! Nyt kun yritän miettiä syytä, niin se oli hieman tahmea peruutuksessa ja sitten ei tullut laukannostokaan niin kevyesti, joten piti "puristaa" nosto, vähän ehkä liikaa koska poikitti noin paljon. Tuomarithan ei tätä nähnyt omilta paikoiltaan, joten ei mainintaa/pisteen menetystä ;) kommentteina oli että pys ok mutta hätäinen peruutus.

   Poista
 7. onnittelut! näyttää kyllä hyvälle teidän meno! jatkakaan samaan malliin ja onnea ja menestystä tuleviin kisoihin! :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!