Kootussa Ravissa

17. kesäkuuta 2013

Yhteenveto kisaviikolta

Oon näköjään ainut joka silinteriä käytti.. ?

Saldo!


No äkkiseltään voisi sanoa, että hemmetin hyvin meni! Lauantain voitto tuli täysin puskista, ja sunnuntailta rehellisesti sanottuna en edes sijoitusta odottanut kovan tason takia.

Hertta oli mun mielestä molempina päivinä tosi kiva ja hyvä ratsastaa. Lauantaina oli parempi keli, ja hevonen tosi rento mutta aktiivinen. En oikeestaan keksi valitettavaa! Just sopiva. Ihana tunne kun radalla voi kerrankin nauttia ja istua selässä, eikä tarvitse huolehtia "o-ou, se jännittyy, o-ou, se ei pysy käsissä, o-ou, se on tahmee..." Nyt jälkikäteen kun miettii mitä olisi radasta voinut parantaa, niin mun omat mokat. Eli alku ja lopputervehdys olivat noin metri ennen pistettä. Enkä osaa sanoa miksi. Valmistelin niin hyvin pysähdystä että ehkä se vaan pysähtyi aikaisemmin kuin piti. :D

Sunnuntaina epäilin olisiko Hertta väsynyt tupla reissusta peräkkäisinä päivinä Ypäjälle, mutta ei. Se oli vielä herkempi ja reippaampi kuin lauantaina. Sää oli viileämpi ja tuulinen, ehkä sekin vaikutti. Hertta ei kyllä pahemmin huonosta kelistä välitä, kotona kun ei ole maneesia niin kelissä kuin kelissä mennään ulkona. Verkassa se liikkui super hienosti ja lennokkaasti. Aika makee tunne. Kortin nurja puoli oli sitten se, että kun se oli virkeämpi, se oli myös vähän yliherkkä taas muille hevosille. 10 metrin päässä laukkaava hevonen sai sen sinkoilemaan ja rimpuilemaan. Onneksi se pääsee näistä asioista yli, eikä jää pörisemään minuuteiksi vaan palaa aina maanpinnalle. Itse radalla oli taas hieno tunne kuinka heppa oikeen ite tahtoo liikkua vielä isommin, jotta jouduin jopa vähän ratsastaa sitä liikettä pois! Kerrankin näin päin, ettei tullut menosta haipatuksen näköistä. Toki pieni rentous olisi ollut välillä muutamissa kohdalla paikallaan, sillä tuomaripäädyssä se kyyläsi jotain. Se ei tehnyt mitään, eikä jännittynyt, mutta korvat meni niin tötterölle ja taipuminen vähän jäi, sillä se olisi halunnut kääntää katsetta haluamaansa kohdetta kohti. Hyvin kyllä kuunteli.
Arvostelu olikin sitte pettymys, sillä odotettiin melkein lauantaisiin pisteisiin yltävää tulosta. Noh, eri tuomarit, eri skaalan käyttö, eri mielipiteet. Ei voi mitään. Tulipahan palkinto ja rusetti kuitenkin. :)

Ei siis ollut turhaa ajelua Ypäjälle ees taas molempina päivinä. Juhannus viikonlopun saa Hertta huilata ja ei mennä kisoihin. Lähdetään sitten seuraavan kerrän Mäntyharjulle 30.6, jos saan avustajan matkaan mukaan. Siellä olisi Va B taas mentävänä. Pitäisi taas saada mahdutettua enemmän Va A ratojakin taas alle, niitä metsästän paraikaa.

Tässä vielä kuvapommi Ypäjältä, kaikki kuvat on siis meidän Hovi-Kuvajaan käsialaa ja kopioiminen on ehdottomasti kielletty! :)

Uusi plastrong neula ;)

Hertta keskittyy kameraan. Ihana <3


Makee pitkärunkopötkylätamma <3

Tässä yksi vaihto, joka oli tuomarin mielestä tasan takaa... :DTästäkin tuli 5 ja kommentteina "tasan takaa" :)
Joku jos huomasi, etten ollut letittänyt Hertan tukkaa loppuun asti, niin selitys on yksinkertaisesti se, ettei sinne ole talven jälkeen kasvanut vielä tarpeeksi jouhia takaisin, jotta saisin edes letille ne... :D Ehkä kuukauden päästä saan koko tukan leitettyä! :DKunniakierros!

10 kommenttia

 1. Huhh, onneksi jollain muullakin on samanlainen tukka-ongelma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ekaa kertaa meillä koskaan tänä vuonna! samat loimet kun viime vuonnakin, mutta nyt jostain kumman syystä tänä vuonna ne loimet söi harjaa. :D Ehkä syksyllä saa taas sykeröt ;)

   Häntää on kasvatettu neljä vuotta, että saatiin siitä tasapitkä vuohisiin asti... :D Ei ole Herttaa karvoilla pilattu! :D

   Poista
  2. Mulla on kanssa kolme viimeistä lettiä tällä hetkellä semmoista neljän karvan ristittämistä.. aiempina talvina ei ole loimet hangannut, en tajua mikä sen nyt noin pahasti söi? Onko ilmassa ollut jotain jouhien tappajaa?

   Mä en nähnyt ihan samoja virheitä mitä teidät arvostellut tuomari - ainakaan kuvissa.

   Poista
  3. Noku meilläkin tosiaan vain viime talvi teki tän! Aiemmin ei mitään ongelmaa.

   Joo ei mekään kyllä allekirjotettu tuomareitten näkemyksiä. Varsinkin "hevonen jännittynyt niskastaan ja vaihdot kuntoon". Siis vaihdot oli oikeesti puhtaita ja hevone ei tosiaa jännittänyt niskastaan... :D mutta ei voi mitään! Nähtiin kyllä sellaisia virkkuukoukku kauloja että olisi olluy kiva nähdä mitä niiden papereista sanottiin

   Poista
 2. Sulla on niin hieno hevonen :) Ja ratsatat itekki tietty iha super hyvin, sekä onnea hienosta kisaviikonlopusta :)
  Mitä tarkottaa toi ''tasan takaa'' noissa laukanvoihdoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaa siis sitä, että vaihdon aikana takajalat eivät tee sitä vaihtoa. Etujalat vaihtaa, mutta takajalat ikäänkuin on yhtäaikaa maassa ja ponnistaa siitä. Takajalat on vierekkäin paikallaan ja ponnistaa siitä vaihdon. Vaihto ei tällöin ole puhdas. Oikeassa vaihdossa kaikki jalathan vaihtaa ilmassa paikkaa, eikä takajalat maassa. :) vaikee selittää, mutta kuvasta olisi helppo näyttää

   Poista
  2. ahaa, luulen että ymmärsin :D

   Poista
 3. Onneksi olkoon hienosti menneistä kisoista! Ja sun blogia on kyllä kiva seurata, kun laitat myös ruhtinaalisesti videoita niin kisoista kuin kotiratsastuksestakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) tykkään että blogissa on jotain muutakin kuin miljoona sivua tekstiä, ja kivempi itelleenkin seurata kehitystä kuvin ja videoin kun niitä laittaa paljon :)

   Poista
 4. Sinulle on haaste osoitteessa:
  http://lapsihevosenelamaa.blogspot.fi/2013/06/blogihaaste.html?m=1

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!