Kootussa Ravissa

7. helmikuuta 2016

Hyvä ME!

Männä viikon maanantaina valmennuksessa tuli puheeksi valmentajan kanssa tämän hetkinen tilanne. Olen tosiaan ehkä vähän liian kriittinen itselleni ja samalla Hertalle. Sen pitäisi olla pyöreämpi, parempi, nopeampi, hitaampi, elastisempi, kootumpi plaaplaaplaaplaa. Fakta kuitenkin on, että jos nyt katsotaan tämän hetken tilannetta niin onhan Hertta ihan hemmetin hyvässä kunnossa ja tekee itseasiassa aika mallikkaasti jo GP asiat! Ja nämä GP asiat on otettu täytäntöön vasta syksyllä kisakauden jälkeen, eli alle puolivuotta sitten!

"Sulla on hevonen joka tekee GP liikkeet. Sä olet kouluttanut sen jo oikein mallikkaalle tasolle. Se, että se nousi viime kaudella jo Prix St Georges tasolle, on jo iso juttu, johon puolet ratsukoista ei Suomessa kykene. Nyt Hertta menee jo GP asioita puolen vuoden ajan jakson jälkeen, ja se jos joku on jo sellainen asia, mitä vielä harvempi hevonen tässä maassa tulee tekemään! Saat olla ylpeä itsestäsi. Tässä on meillä ihan hyvä tilanne nyt, joten ei tarvitse huolehtia."

"... kun sulla on tuollainen hyvin koulutettu hevonen, joka on opetettu kevyille ja pienille avuille... Aivan oikein! Olet kouluttanut sen hyvin! Saat tuulettaa!" :D 

Nämä otteet siis maanantain valmennuksesta. 
Enpä voi muuta todeta että mun valmentaja on taas niin oikeassa. Mitä hittoa mä kitisen kuinka "ei meistä riitä eväät siihen ja siihen" ja "tarvitaan vielä lisää tota ja tätä". Nyt jos tarkemmin katsoo niin ihan hemmetin hyvin se Hertta nyt kulkee, joten voisin vain oikeastaan antaa sen kulkea pitkin maneesia ja hymyillä selässä!

Tästä maanantain valmennuksesta kuvia otti jälleen Taru Arola!
Piruettilaukkaa vasemmalle valmentajan silmien alla. Kevyt tuntuma, H kantaa itse itsensä. 

Horse & Rider ja AT Ratsastuspilates

Vähän turhan vakavaa... ;)

Lupaan oikeasti lopettaa tämän täydellisyyden tavoittelun ja olla tyytyväinen siihen mitä meillä tässä nyt on.

Sen kunniaksi julkaisen nyt tämän videon täällä blogin puolella myös. Olin tämänkin videon pätkän suhteen todella kriittinen ja julkaisin sen ensin Youtubeen vain niin että minä näin sen. Mietin pitkään että kehtaanko julkaista tätä, koska näen vaan ison kasan ongelmia. Mutta mitä ihmettä... Videolla tehtiin uusi ennätys ykkösissä: 18 kappaletta! Ja se vielä tuntui helpolta! Grand Prix ohjelmissa vaaditaan 15 kappaletta. 
Videolla kokeilin ekaa kertaa tehdä ykkösiä koko rata leikkaalla. Ajattelin tehdä 5 kappaletta. Tehtiin sitten 11 kappaletta, kun tuntui niin helpolta. Inter II tason ohjelmassa tulee 11 kpl ykkösvaihtoja.
Videolla pieni pätkä piffiä ja paffia, joka on meille tällä hetkellä se vaikein, ja se vaatii kieli keskellä menemistä vielä, mutta ihan hyvällä mallilla se jo on?

Julkaisin tämän sitten blogini facebook sivuilla ja sain tsemppaavia kommentteja, kiitos siitä! Myöhemmin julkaisin tämän omalla facebook sivulla, ja tsemppaavia kommentteja tuli myös ihan niiltä paremmilta kouluratsastajilta! Mikä siinä on etten vaan usko itseeni ja Herttaan? :D

"Tosi hieno passage siinä videossa! Ihan tuli vedet silmiin kun meni niin hienosti!"
"GPseen nyt vaan! Tai voihan sitä aloittaa Inter A:sta tai kakkosesta. Superhienon näköstä Noora!!"

"On se UPEA!"
"WAU!"
"Upea Hertta!"
"Siis mikset voisi mennä radalle? Hienosti!"


Tässä arkailemani video. Ihan hyvin se menee. Olen tyytyväinen!
"Helkkari olisit kerrankin ylpeä!"


Vaikka meno on kaukana siitä ihanasta Valegrosta, niin pakko todeta että eipä sen siltä tarvitse näyttääkään! Me vasta opetellaan ja ihan hyvin tässä opetellaan näköjään!
Mitäs jos kehuisin nyt kerrankin meidän menoa?
Mielestäni hyvää tuossa on varsinkin sarjavaihdoissa mun pienet avut. Ei mun tarvitse heitellä jalkoja pitkin nälkäkuoppia että H vaihtaa. Se vaihtaa käytännössä istunnalla.
Kevyt tuntuma.
Suhteellisen helpon näköistä, vaikka vielä täytyy keskittyä täysillä että onnistuu.
Ja hei! Onpa muuten suorat vaihtosarjat!
Itseasiassa aika jees, että piaffin jälkeen voin heittää ohjat pois ja sieltä tulee heti hyvä ja rento iso käynti. Eli rentouttakin on!

Hyvä Hertta! Hyvä me!

PS. Vuonna 2007 kun kävin koeratsastamassa Herttaa, sanoin näin Hertan omistajalle:
"Jos pääsisin kisaamaan alue Helppoa A:ta, niin se olisi kiva. Siinä mun tavoitteet"

No on pikkasen mennyt tavoitteet jo yli niin että heilahtaa, joten oikeastaan voin jo vaan nauttia tilanteesta ilman paineita!

72 kommenttia

 1. VAU! Siis teidän meno on niin ihanaa katseltavaa!!! <3 ei voi muuta sanoa että upeeta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskakohan mäkin alan näkemään asian noin ja lopetan sen "aiai, vielä pitäisi tuota ja tätä tehdä/parantaa..." :D

   Olen tyytyväinen tilanteeseen nyt! Hertta tekee nyt jo todella mallikkaasti kaikkea, joten eipä paineita sinne suuntaan enää! :)

   Poista
 2. Tosi hyvälle näyttää teidän meno! :)

  VastaaPoista
 3. Näytti tosi vaivattomalta ja kevyeltä, hienoa työtä olet tehnyt!

  Miten päädyit nykyisen valmentajasi silmien alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se onkin tässä mielestäni parasta. Ei tarvitse vääntää ja puskea, vaan nimenomaan kevyesti menee!

   Olin aikanaan kuuntelemassa Riihimäellä Holopaisen ratsastusluentoa, johon Hertan omistajan kaveri meidät vinkkasi että kannattaa mennä kuuntelemaan. Kuunneltiin tämä luento ja sieltä tuli niin hyviä juttuja, että Hertan omistaja sanoi kesken luennon "nyt kuule menen luennon jälkeen nykäseen hihasta ja kysymään tunteja!". Muahan ujostutti ihan sikana ja mietin taas
   "enhän mä voi mennä, eihän meille nyt voi tunteja pitää.."
   Noh, menin kysymään luennon jälkeen että voisinko päästä valmennukseen. Riitta oli juuri lähdössä tälllöin vuoden 2010 tai 2011 Kentuckyn MM kisoihin Emma Kanervan mukana, joten sovittiin että käydään noiden kisojen jälkeen hänen palattuaan Suomeen kokeilemaan tuntia Hyyppärään ja katsotaan sitten halutaanko jatkaa yhteistyötä.

   Ja edelleen sillä tiellä olen!

   Ei varmana uskonut Riitta meihin silloin, pikemminkin hän katsoi meidän menoa "ou mai gaad" ajatuksella. Mutta aina mulla oli takaraivossa ajatus, että kyllä mä näytän hänelle että osaan jonain päivänä ratsastaa!

   Poista
 4. Tosi hienon näköistä menoa!! Hertta on upee! <3

  VastaaPoista
 5. Tätä teidän menoa on kyllä niin kiva kattoo!! Ootte kyllä ihan super pari! Tsemppiä paljon teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivotaan että hyvä vire jatkuu ja kesälläkin kisoissa H kulkee :)

   Poista
 6. Kyllä sä saat Norppa olla tosi tyytyväinen että oot Hertan kouluttanu noin pitkälle. Teknistä hiomista on aina ja kaikilla (jopa Valegrolla), mutta tosi asia on ettei moni pysty ikinä tekemään niitä GP liikkeitä edes minimimäärässä :) Mä oon ylpee teistä ja toivon että mekin Wilman kanssa opitaan joskus yhtä paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Sehän se tässä onkin, kun tosiaan teknistä hiomista on aina, mutta totuus on, että sitä tulee tosiaan olemaan aina ja ikuisesti, joten koskaan ei voi olla täydellinen (edes se Valegro.. :D). Se varmaan kuitenkin ajaa siihen täydellisyyden tavoitteluun. Ajatus "ei tää vieläkään oo tarpeeks hyvä" ajaa lopulta siihen ettei oo tyytyväinen mihinkään... Ja kun fakta tosiaan on, että ei se tule koskaan olemaankaan täydellinen, joten pitäiskös vähän löysätä nutturaa ja oikeasti olla tosi tyytyväinen että ne GP jutut edes on siellä? :D

   Ja hurjasti tsemppiä sinne pohjosempaan Wilman kanssa! Se on yksi mun ehdoton suosikkihevonen tällä hetkellä (ai että se ravi!!) ja olen kyllä varma että sen kanssa tulette vielä korjaamaan potin SmallTour/U25 luokissa :)

   Poista
 7. Ootte te kyllä niin upeita! Ja osasithan sä sen videon upottaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasin joo kun pidin toisela välilehdellä sun ohjeet esillä ja katsoin mallia! :D

   Poista
 8. Nyt lopetat sen itsekriittisyyden! Hertta on NIIIN HIENO ja ratsastat niin eleettömästi,että ei voi kun ihailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä lopetan lopetan lopetan! :D En enää IKINÄ vikise täällä blogin puolella siitä että meistä ei ole mihinkään!

   Poista
 9. Upeaa menoa! Hertta on niin hyvän näköinen, etenkin tuon ikäiseksi hevoseksi!
  Joko alkaa kutkuttamaan mielen perukoilla mennä oikeasti GP-rata? :D Vaikka "vain" rataharjoituksissa? (Ei tuo kyllä olisi mikään vain, vaan sen jälkeen voisit kyllä olla itsestäsi ja Hertasta niin ylpeä että..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei Hertta paljoa kalpene 10 vuotiaalle! :D AInut missä huomaan sen olevan vähän iäkäs, on siinä ettei kroppa tykkää hyvää jos sitä ei joka päivä liikuta. Muuten se ei edes ole jäykkä tms vanhuuden vaivanen!

   No siis... Hihi. Nytkun kysyit... :D
   Olen kyllä miettinyt, että josko kesällä/syksyllä jossain olisi harjoituskisat ja menisi kokeilemaan, JOS se itse kokonainen rata tuntuu kotona suht helpolta. Välissähän on Inter A ja Inter II, jota voisi myös kokeilla harjoituskisoissa.

   VAikeinta tulee olemaan siirtymiset. GP on niin hemmetin vaikea ohjelma, koska siinä tulee todella lyhyin väliajoin ja peräkkäin nämä asiat. Valmisteluun on vain pari askelta aikaa ennen seuraavaa tehtävää. Kotonahan on helppo nyt vain tehdä noi temput ja sitten taas hakea vauhtia seuraavaa tehtävää varten, mutta radalla ne täytyy tulla todella nopeaan! Eli katsotaan jos nämä tulevat vielä enemmän selkäytimeen, niin että voin esittää ne ratana, niin voisin kyllä harkita Inter II/GP;tä edes harkkakisoissa. Oikeissa kisoissa voisin ehkä kuvitella meneväni sen Inter A;n sillä siinä on helpotettu nämä GP tehtävät. :)

   Meidän tallityöntekijäkin sanoi "Jos sä et nyt mene sen Hertan kanssa edes kokeilemaan sitä Inter II tai GP;tä sä kiroat koko loppuelämäsi että mikset mennyt kun kerrankin oli mahdollisuus! Meinaan sitä ei ikinä tiedä tuletko koskaan pääsemään menemään hevosella sitä tasoa jälleen!"

   Ja en tosiaan tahtoisi jäädä murehtimaan asioita, jotka jätin tekemättä...

   Poista
 10. On se vaan niin hieno ratsukko! Ja mitä parhain ja yritteliäin luonne Hertalla :) kelaa mitä unelmaa elät ;) nauti joka hetkestä! Ootte aina innostanu mua ihan sikana ja tässä sitä ollaan treenaan omaa heppaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertan luonne tämän mahdollistaa. Sen on vain pakko tehä niin sata lasissa töitä että vigtsi kun itselle saisi saman työmoraalin ! :D Siitä voisi moni ottaa mallia!

   JA hyvällä mallilla ja tarmolla treenaattekin muuten nyt! Katsotaan josko kemian tentin jälkeen pääsisin enemmän auttamaan teitä treeneissä. :)

   Poista
  2. Jooo jos toi jääkökkö viel sulais ni vois kentällä reenaa kunnolla :) Mä oon niin päättäny että vaativa B on starttava jos vaan kaikki menee hyvin (heppa pysyy terveenä yms.) Ei sitä kyl ite kehitystä osaa kattoo ku vertaa aina parempiin. Se sullakin varmasti on :D

   Poista
  3. Kyllä se keväy on aina sieltä tullut! ;) nyt teillekki on se va b aihio istutetu takaraivoon vaihtojen ja sulkujen kanssa, sitten tarvitaan se kokoamisaste va b varten ja se tulee sitten kun treenaa! Ja varmana tulee kun kenttä antaa jälleen periksi niin pääsee treenaamaan :)

   Poista
 11. Hienoa. Miksi monet tarvii vaihtoihin iissooot avut kun less is more, näköjään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki riippuu paljon hevosesta ja siitä missä vaiheessa koulutus on. Ymmärrän hyvin kun opetellaan jotain uutta että täytyy näyttää asia vähän "isommin". SE on vähänkuin apupyörillä menisi ja opettelisi ajamaan, myöhemmin kun oppii niin apupyörät pois ja kaikki sujuu "tuosta vaan" :)

   Mutta on toki niitäkin nähtävillä missä näkyy tosi isoja apujen käyttöä, johtuuko sitten jännityksestä tms, mutta toki aina mielestäni pyrkimys pitää olla mahdollisimman pieniin apuihin! Ja mitä helpommaksi asiat treenin myötä tulee, niin apujen käyttökin varmana pienenee.
   Hertan kanssa on kyllä se huima etu ollut, että se on niin herkkä. Aina ollut. Se ei pure mihinkään kuolaimeen kiinni, se taipuu ja kääntyy mihin vaan ja pysähtyy niin pienin avuin, että nuorena tipuin kaulalla kun se teki niin pienin avuin laukasta seis kun yritin vain siirtää sen laukasta raviin! TEin liian ison pidätteen kun olin tottunut menemään tuntihevosilla ja Herttahan pysähtyi laukasta suoraan ravin sijaan.. Tuli vähän yllätyksenä mulle silloin kuinka pieniin asioihin se reagoi. :D

   Että kyllä se herkkyys on vain hyväksi! Vaikkakin se tuo mukanaan herkkyyden myös ei-toivotuille asioille, mutta ne pitää osata vain kääntää voitoksi :)

   Poista
 12. Teidän meno näyttää niin hienolta ja kevyeltä, eleettömältä ja mahtavalta! Tulee hyvälle tuulelle teitä katsellessa! Välillä pitää kehua itseäänkin, hyvin menneen valmennuksen/ tunnin jälkeen, tai vaikka silloin, kun jaksaa lähteä juoksulenkille, vaikkei huvittaisi. Vähän itsekriittisyyttä pois, ja silloin ollaan jo todella pitkällä! Meette kyllä niin hyvin<3

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa! Tuonkin asian kanssa saisin vähän tsempata, että kehuisin itseäni siitä että edes lähdin sinne juoksulenkille, vaikka suututtaisi kun ei jaksanutkaan juosta sitä 5 kilometriä mitä suunnitteli! Pääasia että edes lähti!

   Poista
 13. Wau! Upean näköistä! Noora luota itseesi! Sulla on upea hevonen alla joka on valmis tekemään ja oppimaan lisää. Te olette päässeet jo tosi pitkälle ja vielä pidemälle pääsette.
  Nyt vaan asenne kohilleen, te olette oikeasti hyviä!
  Olette Hertan kanssa antaneet mullekin todella paljon uskoa tulevaan ja olen inspiroitunut treenaamaan sun postauksien avulla!
  Vielä kerran, hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa loppujenlopuksi olla ihan korvienväli-laji! Kauhean iso osa sillä mentaalipuolella...

   Poista
  2. Joo, olen huomannut saman itsessäni. Kauhean kriittinen, mutta sitten valmentajien ja tukijoukkojen kommentteja kun kuuntelee, alkaa vähän jo uskoa niitäkin :D

   Poista
  3. Niimpä! Aluksi sitä muiden kommentit kuittaa olan kohautuksella mutta jossain vaiheessa pakko alkaa uskoa! :D

   Mulla meni 2 vuotta ennen kuin valmentaja kehui meitä :D sitä ennen oli kyllä kunnon maanpinnalle palautus... nykyään valmentaja kehuu jopa yllättävän paljon! Ollaa päästy uudelle levelille, missä voidaan jo hienosäätää meidän menoa, aikaisemmin kun se oli sellaista takomista perusasiat kuntoon-meiningillä :D

   Poista
  4. Ja sitten oma silmä on kuitenkin todella tarkka omille virheille. Ei ole kohtaa miltä säästyisi ;)
   Pitää vain luottaa itseensä niin pääsee jo pitkälle!

   Poista
  5. Juuri näin! Varsinaine virheiden skannaus aina käynnissä kun katsoo omaa suoritusta! :D

   Poista
 14. En todellakaan halua kritisoida (koska olen paaljon alemalla tasolla kouluratsastuksessa ja muutenkin tietämättömämpi), mutta uteliasuuttani kysyn; miksi Hertta huiskii hännällä piaffissa ja passagessa ihan jatkuvasti? Eikö se yleensä ole hermostuneisuuden merkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis juuri se, että kun nämä on niin uutta ja hankalaa vielä. Joudun vielä hirveästi auttamaan sitä ja vieläpä yhdistelmä tamma ja herkkyys, niin aina se huiskaisee kun osun siihen. Jos taas katsot meidän muita videoita, missä esim vain ravataan tai laukataan, niin H ei ole hännänhuiskija. Sitten taas esim vaihtosarjoissa H huiskaisee aina kun tulee apu. Sen tapa reagoida.

   Kauhean yksilöllisiä nämä. En näe sitä ihmeellisenä asiana jos häntä huiskaisee aina juuri kun tulee merkki, mutta sitten jatkua pyörittely on merkki juuri hermostuneisuus/ärsytys, mitä esim tällä hetkellä piaffissa on, kun siinä joutuu vielä niin paljon olemaan lähellä ja auttamaan HErtta. Sitten kun tuossakin piaffissa siirrytään käyntiin ja taputan, niin hännän huiskaminen lakkaa eikä se jatku.

   Täytyy sanoa, että jos teen Hertalla maastakäsin piaffia ilman raippaakin, eli en edes koske siihen, maiskutan vain, niin se huiskaisee häntää jokaisella maiskutuksella. Täytyy siis muistaa että huiskiminen on jokaisen yksilöllinen tapa, ja ei välttämättä edes liity koskemiseen ollenkaan.

   Sehän se oiskin tähtäimessä kun saisi tämän niin selkäytimeen ja helpoksi että Herttakin tekee piffiä ja paffia "ihan ilman mitään".

   Poista
 15. Tosi hienolta näyttää! Pidän teille peukkuja, että pääsette hyvän harjoituskauden jälkeen kesällä näyttämään radalle taitojanne. Usko itseesi ja Herttaan, niin hyvin menee.

  En tiedä näitkö, mutta tänään 7.2. tuli kakkoselta Ratsastuksen maailma, jossa oli pätkä Charlottessa ja Valegrosta. Löytyy YLE Areenasta http://areena.yle.fi/1-3130446

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei en muuten tiennyt! Kiitti vinkistä, pitääpä mennä heti katsomaan. :) (Taas jää kemian lukemiset vähemmälle kun netistä löytyy kaikkea kivaa heppavideoo ;) )

   Poista
 16. Hienosti menee!! Varsinkin piaffe näyttää silmääni jo hyvinkin mallikkaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertalla on yllättävä hyvä piaffe ollut tarjota aina, nyt tosiaan päästy muokkaamaan sitäniin että se istuisi enemmän eikä nostelisi liikaa jalkoja :) sekös vähän kutkuttaa vähän vielä Herttaa, joudun niin paljon vielä muistuttamaan sitä että se huiskaa häntää vielä. Toivon että jossain vaiheessa H osaa teknisesti sen jo niin hyvin että voin jättää sen polkemaan yksin!

   Poista
 17. WAU, WAU ja WAU! Upeaa Noora ja Hertta, odotan jo innolla mitä tuleva kausi tuokaan ja pääsee taas seuraamaan teidän menoa kisakentillä! Kiitos tästä blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät ja seuraat! :) pysyttelemme vielä Small Tour tasolla ensi kauden, mutta jos tosiaan hyvin menee, niin katsotaan debytoidaanko jo seuraavalla tasolla edes harjoitusmielessä... :)

   Poista
 18. Todella kivan näköistä mena, ja sun ilme vaihtosarjan jälkeen kertoi kaiken! Ihana te! Aidosti iloinen onnistumisesta. Älä turhaan ole itsellesi niin kriittinen, kyllä näitä kehtaa julkaista, tulee katsojakin hyvälle tuulelle. Tuollaistahan ratsastuksen tulee olla tekemisen iloa ja harmoniaa, nautitte siitä mitä teette etkä ratsasta otsa rypyssä.
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt kun sanoit niin totta, aikamoinrn virne naamalla tuon ykkösvaihtosarjan jälkeen diagonaalilla! :D

   Kyllä Hertan selässä hymyilyttää! Ainakin useimmiten :)

   Poista
 19. Good job!!!! :) Pois turha vaatimattomuus ja nauti siitä mitä sulla on!

  VastaaPoista
 20. Ootte te upeita!! <3 GP debyytti sitten 20-v kaudella vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi jooo ja sitten eläkkeelle sopivasti hukkaamaan kaikki se mitä on treenattu :'D

   Poista
 21. Mut toisaalta jos sulla ei ois tota itsekriittisyyttä, niin tuskin olisit koskaan päässyt tolle tasolle. Eli jos et muuta positiivista löydä niin ajattelepa sitä! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! :D eipähän ole koskaan tullut sanottua "kyllä minä tiedän mitä teen ja osaan kyllä" , joka voi olla ihan hyvä juttu oppimisen kannalta.. :D

   Poista
 22. Hertta on upea! Ihan mieletön meininki teillä! Arnikaa vaan kinttuihin ja selkään ja porkkanaa naamaan niin ei tiedä mihin asti pääsette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä arnikalla ja porkkanalla vanha poni tiellä pysyy! ;)

   Poista
 23. Joku sen tuossa sanoikin, mutta varmasti tuo ikuinen täydellisyyden tavoittelu on avain onneen kehityksen suhteen! Jos on täysin tyytyväinen, ei yritä enempää :)
  Mutta ylpeä saat olla! Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin totta. Pitäisi vain osata tunnistaa missä menee se raja, onko jo liian kriittinen siinä mielessä että se syö itsetuntoa!

   Poista
 24. Eihän täydellisyyden tavoittelusta tarvitse luopua, mutta voisit myöntää samalla reilusti, että te osaatte ratsukkona jo nyt todella paljon. Itse olen vielä matkalla sinnepäin – kilpailukokemusta ei juuri vielä ole, mutta tulevaisuudessa haluan kilpailla VaB:tä ja pärjätä siinä hyvin. Blogisi on kauhean inspiroiva, olen sen ennenkin tänne kirjoittanut. :) Lakkaa vähättelemästä itseäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Enkä varmana luovu. Juteltiin tästä kavereitten kanssa, että ehkä tässä blogimaailmassa varsinkin näin bloggaajana on oppinut sellaisen vähättelyn tarpeen? Jos erehdytkin vahingossa hehkuttamaan ja kehumaan kuinka hyvin joku meni, niin jo tulee joku anonyymi muistuttamaan asiasta että "olet paska ja hevosesi kulkee väärin". Eli onkohan tämä joku itsesuojelu vaisto, että ikäänkuin jo valmiiksi tänne blogiin tekee tekstiin selväksi että "paljon pitää vielä oppia, olemme surkeita!" jotta sillä karkottaisi mahdolliset anonyymit negailijat? Ikäänkuin "joojoo mä tiedän että olen huono, ei teidän tartte sitä sanoa ääneen".

   Mutta vähät anonyymi-negailijoista, me ollaan aika hyvällä mallilla jo! :)

   Ja tsemppiä sulle treeneihin. Aivan varmasti se Va B siellä häämöttää, se on oikeastaan aika hyvä etappi tavoitella. Sitten huomaatkin jo miettiväsi PSG:n asioita kun Va B sujuu.. ;)

   Poista
  2. Tuo voi olla totta! Omaan blogiini (esim. postaukseen, jonka otsikko on Kuolaintuki, tuntuma – entä jos sitä ei ole?) tosin olen laittanut huonojakin kuvia, jos ne demonstroivat sitä, mistä postauksessa puhun. Kirjoittelin juuri viime postauksessa ("Mitä tavallinen suomalainen pulliainen saa tavoitella?") mietteitä siitä, miksi Suomessa tuntuu olevan niin lynkkausmieliala kehittymishaluisia ratsastajia kohtaan. Jos harrastelee puskissa eikä edes yritä muuta, niin se on rentoa, tosi jees ja oikea meininki, mutta jos tavoittelee enemmän muttei ole vielä valmis Charlotte Dujardin vol. 2, niin sietäisi laittaa pää pussiin ja olla yrittämättä, "kun et kummiskaan osaa ratsastaa".

   Joskus kirjoitin tänne, että aion tulevaisuudessa lähteä Saksaan ostamaan nuoren kouluhevosen. Se on edelleen tarkoitus, mutta ostin tähän väliin halvan ja raa'an keskeltä peltoa lassotun aikuisen hevosen, jolle on täytynyt/täytyy opettaa suunnilleen kaikki, mitä ratsastukseen liittyy. Tästä ei tule tulevaisuuden VaB-ratsuani, mutta tuumasin, että tässäpä olisi oiva tilaisuus oppia taas vähän lisää. Kun päätään hervottomasti heittelevä hevonen ensimmäisen kerran imee kuolaimelle ja jäykkäselkäinen aasi ottaakin kunnolla takaosan alle ja pyöristää selän tynnyriksi, siinä on tullut opittua jo monta asiaa enemmän kuin yksikään anonyymi nettikiusaaja tulee koskaan oppimaan. Muistetaan se aina. :) Sama pätee sinuun, vaikka tavoitteesi ja tuloksesi ovat jo paljon tuota korkeammalla.

   kuolaintuella.blogspot.fi

   Poista
  3. Juuri näin! Jos joku kehtaa sanoa että "tahdon GP ratsastajaksi" esimerkiksi, niin kyllä kaikkensa moni tekee että unohtaisit sen alkuunsa! Aika uskomatonta! Samalla nuristaan siitä kuinka Suomi on surkea ratsastumaa ja meiltä ei vain tule hyviä ratsastajia... aika ristiriitaista? :D

   Väitän, että kun opettelee sen "väärinpäin lassotun kantturan" kanssa näitä asioita niin oikeasti saa sen perspektiivin kun hepo kulkee oikein. Hertan jälkeen on ollut suorastaan helppoa kun alla onkin hevonen joka on luonnostaan enemmän oikein päin vaikka kävelisi vain pitkin ohjin... :D

   Poista
 25. Meinaatko nousta Inter II tai GP??

  Näin ilmon... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo lets see, ei paineita :D kyllä se small tour tuntuisi aika helpolta kyllä vielä! Eihän mikään estä mua kotona menemästä GPtä mielikuvituskisoissa :D

   Poista
 26. Wautsi! Upeasti olet hevosen kouluttanut, teitä on ilo katsoa! Ja ennenkaikkea se, että te näytätte todella viihtyvän keskenänne, kummallakin on yhtä kivaa, sitäpä ei joka päivä näekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei meilläkään aina ole kivaa jos jommalla kummalla menee hermot mutta useimmiten kyllä! :D Hertta osaa joskus olla niin sähäkkä ettei mistään tule mitään mutta sitten kun se on rento niin tuntuu että voisi tehdä mitä vaan!

   Poista
 27. Tosi hyvä postaus, tätä oli kiva lukea! Ootte kehittyny molemmat tosi paljon! Sun blogista saan itekkin paljon lisämotivaatiota treenata :) Hertta on vaan niin hieno <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Hertta vain paranee vanhetessaan :) Harmi kun se vaan on jo niin vanha että tässä on enää max pari vuotta aikaa sillä treenata :'(

   Poista
 28. Hienoa, tulen aina hyvälle tuulelle kun näen miten olette kehittyneet! Sanoin samaa jo jossain edellisessä postauksessa, mutta tosiaan toivoisin näkeväni sinulla jatkossakin hyviä hevosia alla, sinussa olisi ainesta oikeasti ihan huipulle saakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihana kommentti, kiitos siitä. Toivottavasti löydän omistajilta hyviä hevosia alle, en yhtään pysty lupaamaan että pystyisin kokonaan oman hevosen ostamaan, mutta eiköhän Suomen kokoisessa maassa ole diilejä avoinna! :)

   Poista
 29. Ihan mieletöntä menoa WAU, nyt jos joskus on todella aika alkaa uskoa muiden kommentteja (näissä kehuissa siis)!

  Tuli kyllä mieleen, että varmasti tuo sun itsekriittisyys on sekä sun suuri vahvuus että heikkous, riippuen tilanteesta. Se on varmasti nimittäin ollut yksi syy, miksi nyt näin pitkällä ollaan. :)

  Arvostan kyllä ihan älyttömästi sun kaltaisia ihmisiä. Ja jotenkin toi teidän koko lähtötilanne luo ihan hurjasti uskoa itseen ja omaankin harrastamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse todella hänmästynyt ja otettu näistä tsemppiviesteistä! Valaa kyllä uskoa itseen ja tuntuu että mulla olisi täällä blogin kautta hyvä taustatiimi tukemassa ja kannustamassa vaikkein kaikki lukijoita edes tunne! :)

   Toki se varmasti onkin syy miksi on päästy näin pitkälle että olen kriittinen ja pikkutarkka. Jos luovuttaisin niin eipä me varmaan niitä ykkösiäkään vielä tehtäisi koska sen opettelu oli aluksi niin vaikeeta. Ei vaan pidä päästää sitä täydellisyyden tavoittelua negatiivisessa mielessä valloilleen, etten mene takaisin siihen itseni vähättelyyn ja siihen etten usko meihin!

   Tuo meidän lähtötilanne... noh... aika ihmeellinen :D katselin vanhoja videoita ja kuvia taas meidn menosta, voi että olin suoraan sanottuna huono ratsastamaan! :D Hertta on ollut aina laadukas, mutta sen kapasiteetti ei mun kanssa pitkään aikan päässyt oikeuksiinsa. Mutta nyt näyttää kyllä hyvältä tää meidän matka kohti GPtä! :)

   Poista
 30. Mä olen ihan samanlainen tuon kriittisyyden suhteen. Aina pitäisi hevosen tuntua hyvältä/olla avuilla ja lennokas. Itse aloitin kuitenkin tämän kanssa alusta kun ei ollut valmiiksi ratsutettu. Nyt HeA tasoinen ja tätä pidemmäle ei varmaan mennäkkään kun fysiikka ei ihan riitä ( mulla kv ).

  Aina vaan treeneissä haluan täyellisyyttä ja enemmän, vaikka muut hevostani ratsastaneet ja valmentajani ovatkin sanoneet, että mulla on harvinaisen miellyttävä hevonen ratsastaa vaikka ei tosiaan koulussa tätä pidemmälle töppöjalkana pääsekkään. Sitten mä tossa yks päivä muistin vanhoja kuvia selatessa, että silloin kun hevosta olin ostamassa katselin myös lämppäreitä ja ikivanhoja putteja sillä pääasiassa halusin maastomopon jolla voi harrastaa mukavasti ja rennosti. Pitäisi vaan osata olla onnellinen siitä mitä on saanut aikaan ja mitä tällä hetkellä on :)

  Teidän meno näyttää todella vaivattomalta, noi vaihdot sujui musta todella helposti, varsinkin kun tunnen useammankin tamman joka vetäisi noin pitkistä sarjoista välittömästi herneen nenään ;)Mä itsekkin toivoisin voivani ostaa hiukan laadukkaamman hevosen jolla päästä edes sinne vaativiin luokkiin, mutta rahaa ei valitettavasti ole kahteen ja nykyisestäni en ole valmis luopumaan mistään hinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Aina kun katsoo vanhoja kuvia niin kyllä se avaa silmiä :D todellakin pitäisi olla tyytyväinen siihen mitä on ja siitä huolimatta jatkaa vielä paremmuuden tavoittelua, mutta ei sen hauskuuden ja ratsastuksen ilon kustannuksella. Ei siis väkisin vääntämistä!

   Sunkin tilanne on ihan hyvä. Niin kauan ja niin pitkälle menet nykyisen hevosesi kanssa kuin rahkeet riittää hevosen ehdoilla, ja sitten myöhemmin on uuden hevosen aika, joka hankitaan sillä silmällä että siitä riittää vähän pidemmälle taas :) ja sen jälkeen tarvitaan enää rutkasti töitä ja hitunen onnea matkaan!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!