Kootussa Ravissa

27. helmikuuta 2016

Toinen punainen, Kalevi


Niin on kaunis!
Jotkut jotka mua Instagramissa seuraavat, ovatkin varmaan jo nähneet parit kuvat Kalevista :)

Ajattelin vähän tänne bloginkin puolelle valoittaa asiaa. Kalevi on siis Hertan kanssa samaan ikään ehtinyt, eli tällänien senioriheppa. Näyttäisi siltä etten pääse väkisinkään eroon rautiaista hevosista, mutta onneksi Kalevi on sentään ruuna! Kalevi on punainen venäläinen, Hertan ollessa punainen suomalainen ;)
Kalevi on kisannut Suomessa Inter II ja GP luokkia. Se on todella osaava ja mahdottoman ihana. Kalevi osaa vaikka takaperin kaikki GP liikkeet, joten saan kultaakin kalliimpaa opetusta tältä hevoselta! 
Vuokraan siis Kalevia ihan pienen hetken tässä kevään aikana. Kun tälläinen huipputilaisuus tuli vastaan niin enhän mä voinut kieltäytyä! Kalevi asuu Hertan kanssa samalla tallilla, joten ajan puitteissa tämä oli mahdollista kun ei tarvitse juosta eri paikassa. Valitettavasti kisakauden alkaessa en pysty vuokrailemaan sen pidemmän aikaa koska Herttakin täytyy elättää, mutta kyllä arvostan tätä lyhyttä aikaa minkä ehdin Kalevilla mennä. Se on niin kiva hevonen! Täysin erilainen kuin Hertta! Siinä missä Hertta on sählä ja kuuma ja sätkyilijä, niin Kalevi on viisas ja rauhallinen. Ei mikään laiskajaakko, mutta todella cool. Ei hötkyile ylimääräisiä. Tälläisiä hevosten pitäisi olla! :D 
Hertta on ratsastaessa sellainen pikajuoksija joka sanoo "älä koske muhun". Kalevi on rauhallinen ja sellainen "noniin Kalevi, ohjat käteen ja hommiin". Kalevi sanoo "okei" ja hommat alkaa. Ei mitään tammajuttuja, ihanaa!
Kalevilla pääsen fiilistelemään miltä ne GP liikkeet tuntuu. Ne on Kaleville helppoja. Myös Kalevin rakenne on ihan erilainen kuin Hertan, joten nyt tiedän miltä oikeasti tuntuu kun hevosella on etuosa korkeammalla kuin takaosa. Tässä myös huomaan kuinka tästä syystä Kaleville nämä jutut ovat niin helppoja, toisin kuin Hertalle.

Tässä pari kuvaa Kalevista. Meidän hovikuvaaja kerkesi jo heti tulla kuvailemaan. Olen mennyt Kalevilla vasta muutaman kerran, joten vielä on paljon opeteltavaa. Se on niin erilainen kuitenkin ratsastaa kuin Hertta, mutta kokoajan tässä tutustun siihen enemmän ja enemmän.
Kalevilla on tosi hyvä piaffi.
36 kommenttia

 1. Hienoa! Mutta hei, mitä vikaa punaisissa hevosissa muka on... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äh, piti sanoa siis: hienonnäköinen Kalevi!

   Poista
  2. Hihi, nooo ei nyt varsinaista vikaa, mutta joku punapäidengeeni niissä virtaa ja lausahdus "hullu punainen" on liian tuttu... x)

   Poista
  3. Punaiset tammat ovat pahimpia. Tämän olen kuullut monen suusta ja voin itsekin todentaa tämän :D 3/4 punarautiaasta tammasta ollut "hulluja"

   Poista
  4. Kyllä mäkin allekirjoitan tuon TÄYSIN! :D ei ruunissa mitään vikaa, mutta punainen tamma.... siis se o tietosanakirjasta kohta punainen = piru! :D

   Poista
 2. Täälläkin keräillään punaisia, mutta punaruunikoita rautiaitten sijaan! Sekä mulla että siskollani on punarautiaat hevoset. Ponit ei kyllä kuulu väriensä puolesta joukkoon(musta ja tummaruunikko). :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä nne punaiset ruunat on vaan parhaita, ei siitä mihinkään pääse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mäkin mieluummin ottaisin sen punaisen ruunan kuin tamman! ;D

   Poista
 4. Vautsi miten kaunis hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Toi pää varsinkin. Taitaa toi trakit yleensä olla aika siroja ja nättejä

   Poista
 5. Onpa Kalevi kaunis vai pitäisikö ennemmin sanoa komea ;) On aivan mahtavaa nähdä kun ratsastat muillakin kuin Hertalla, menet niin hienosti. Olen itsekin true kouluratsastaja, mutta en varmaan ikinä pääse tuolle tasolle asti kun ei ole hevosta ja tuntuu, että vastoinkäymisiä tulee ihan liikaa vastaan. Tsemiä kuitenkin sulle! Etköhän sä vielä joskus pääse GP:tä ainakin starttaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllää Kalevia kauniiksi sanon ;) se on kaunispoika ;)
   Pakko sanoa, että kyllä sullakqin on mahdollosuudet ihan samat kuin mulla! Mä en ole mitenkään erityinen ratsastaja ja vieläpä aikalailla rahaton sellainen. Mutta kaikkeni oon tehny ja viimeisetkin roppseni laittanut tähän niin se on tuottanut tulosta! Toki onneakin tarvitaan juuri vastoinkäymisten osalta... ne kun tuntuu pilaavan tän lajin kokonaan :p

   Poista
 6. Hei oikeesti sun on pakko löytää itsellesi aikaa Kalevin vuokraamiseen!! Toi on tosi mahtava tilaisuus oppia uutta!! :D oon liian innoissani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se aika vaan raha :D 1,5 hevosen ylläpitäminen maneesitallilla kengityksineen yms on vähän liikaa tälläiselle varastoduunarin palkkoja nautiskelevalle :D

   Poista
 7. Kalevi on kyllä niiiiin hieno! <3

  VastaaPoista
 8. Oi, se on heti kaukaa katsottuna kyllä poika. Tosi hieno!

  VastaaPoista
 9. Wow, miten hieno! Onko tässä arabiverta? Pää on ainakin kuin arabialaisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen miettinyt samaa, että todella siro ja arabimainen pää! Sukupostista kun katsoin niin tää on kyllä ihan traki/budjonnyi.

   Poista
 10. Aijai mikä ihana punainen! Paras väri hevoselle! Punapäägeenistä huolimatta ;) t. Kohtalontoveri

  VastaaPoista
 11. Wow, upea hevonen! Hienon näköistä menoa! :)

  VastaaPoista
 12. Niin hienon näköinen herrasmies! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä! Kauhean suoraviivainen ja ei mitään turhia :)

   Poista
 13. Wau <3 Ihana tilaisuus mennä tuon tason "valmiilla" hevosella. Mielellään lukisin raporttia valmennuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Vaikka on valmis niin ei helppo siinä mielessä ettei se tee ilmaiseksi töitä! Joutuu jokaisen aseleen ratsastamaan. Tosi opettavaista

   Poista
 14. Jos yhtään lohduttaa niin oma hiustenvärini on mätsäävä punarautiaitten kanssa ja mulla on tähän mennessä kaikki hallussa olevat hevoseni (sekä ponini) ollut hiustenväriin mätsäävät ;) Hieman tuttavapiiri nauraa kun on turhan sävysävyyn mennyt tämä mun hommani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta pitäähän se mätsätä! ;) turhaan olen yrittänyt blondata mun hiuksia, joskus oli punaruskeet. Pitäiskö nöyrtyä takaisin ;)

   Poista
 15. Komea poika tuo Kalevi ♥ Ja vähänkö mahtava mahdollisuus päästä ratsastamaan noin osaavaa hevosta! Kaikki ilo vaan irti (;

  The Little Dreamer

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!