Kootussa Ravissa

6. syyskuuta 2014

Mummeli on herännyt henkiin

Huhhuh. Mä arvasin että syksyn tullen Hertta kyllä taas piristyy tuosta. Se on ollut nyt tämänviikkoa ihan pimee. :D Periaatteessa siis vain positiivisella tavalla. Laukkaa ja ravaa korvat tötteröllä ja liikkuu paljon paremmin. Kesällä kun se on rauhallinen se on vähän tylsää kun sitä pitää patistaa eteenpäin. Nyt se liikkuu itse, joten mulla on paljon helpomaa!

Asialla on kyllä kääntöpuoli, sillä nyt kun H käy kuumana, niin joo liikkuuhan se hienosti, mutta eriasia pysyykö se nahoissaan... Välillä tulee pieniä loikkia ja vinkuu mennessään. Tänään kävin kentällä ajatuksena työstää sitä kevyesti läpi ennen kisoja, mutta mitä enemmän se lämpes sitä enemmän se alkoi keittämään yli. Pakko oli kävellä takaisin kentältä (kentältä kävelee n.5 min tallille) ja se tuli sen sellaista ravurikäyntiä että huhhuh. Se liikkui selkä niin matalana kentällä ja lukitti itsensä, joten menin sitten 10 minuutiksi maneesiin vähän "viilentämään sitä". Siellä se sitten vähän rauhoittui ja sain sen lopuksi eteenalas. Ei tee hyvää selälle kipittää selkä lukossa ja matalana.

Saas nähä miten huominen rata menee. Jos se on noin energinen kuin nyt, se liikkuu todenäköisesti hyvin ja esim raviohjelma sujuu tällöin vankasti. Laukkaohjelmaan tosin voi tulla ongelmia etenkin sarjavaihtoihin, jotka meneekin sitten vinkuen ja pukitellen... ;)
Toisaalta, se voi myös hyytyä radalle niinkuin nyt koko kesänä. Eli 50/50 mahikset huomiselle! Rata voi siis mennä miten vain... :D Joko erittäin hyvin tai erittäin huonosti.

Erittäin hyvin se menee silloin kun se liikkui noinkin rehvakkaasti kuin nyt, mutta pysyy silti kuulolla ja antaa mun ratsastaa. Rikkeetön rata ja hyvä liikkuminen voi jopa riittää tosi hyviin pisteisiin.

Erittäin huonosti se menee sitten silloin kun se liikkuu hienosti, mutta kuumenee niin että rikkoja tulee rikkojen perään... Siinähän meitsi sitten roikkuu kyydissä.

Tähän väliin mahtuu myös se tasainen tallaaja joka suorittaa rikkeitä, niinkuin nyt kesän aikana se on ollut. Voisi heittää vedonlyönnin pystyyn mikä on tamman mielentila huomenna! :D


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!