Kootussa Ravissa

15. syyskuuta 2014

Hertan sänkkärirallit

Tälläistä sunnuntain palauttelua kisoista. Kuvat siis otettu eilen illalla. Ketä mä haukun vanhaksi ja rauhalliseksi? :D
Hertalla oli kivaa, kuvat puhukoon puolestaan!

Rauhallisestikin se osaa mennä, kun vaan käskee!Alkuverryttelyä korvat lurpallaan

Hertta ei vielä herää

Vähän alkaa jo tapahtua!Otsapanta kimaltelee! True blingbling!


Imua alkaa löytymään
Askel venyy!

Sitten läks! :D Ei tarvinnut kuin sanoa "anti mennä!"

Wihiiii ja balettitanssija sivupotkuineen esiintyy jälleen!
Harmi kun tarkennus epäonnistui! Kengurubensaa ilmassa :D

Ei tarvinnut enää patistaaHengähdystaukoa

Oli pakko vähän istua alas satulaan ja tuuppailla.. ;)

Vähän alkaa jo väsyttää


Syksyinen huopa! :)

Hertta on kyllä hauska! Jos kävellään sänkkärillä pitkin ohjin, niin se myös kävelee ja löntystää rauhassa. Jos tuuppaillaan ehtaa dressagea, niin sen se myös tekee. Jos sanon että nyt riehutaan niin se tekee työtä käskettyä! :D Kerran meinasin jopa tippua kun se lähti köyrimään ja loikkimaan, mutta onneksi se ei laske päätä alas. Harmi kun tästä ei tullut kuvia. :D  Vaikka Hertta lähtisi riehumaan, niin kun sen ottaa kiinni ja siirtää käyntiin niin voi taas antaa vaikka pitkät ohjat ja se jää kävelemään. Sille ei jää siis päälle riehuminen tai jännittyminen, vaan palautuu maanpinnalle. Ei siis lähde sooloilemaan. Hauska otus. Se kiihtyy 0-->100 sekunnissa, mutta myös rauhottuu 100-->0 heti.

Hauskaa oli! Tänään sitten vakavammin valmennukseen illalla ;)

24 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Mun poikaystävä otti! Se ei ole todellakaan valokuvaaja, mutta sarjatulitus tekee tehtävänsä! :D

   Poista
 2. Vähänkö hienoja kuvia! Hertta on kyllä niiiiiiin upeee :)

  VastaaPoista
 3. Mielettömiä kuvia, upeat värit ja ihana tunnelma! Odotan malttamattomana omia sänkkärikuvia jotka kaveri kävi ottamassa eilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta sopii syksyn väreihin! Tollainen ruskan punainen ;)

   Sänkkärikuvissa on jotain tunnelmaa aina! Toivottavasti myös sinun kuvat onnistui!

   Poista
 4. Ihanaa ku toinen on niin innoissaan. Toi eka mustavalko kuva on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä näytti kun sai ihan luvan kanssa mennä!

   Poista
 5. Mageet kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) Tuurilla, sillä mun poikaystävä ei oo mikään kuvaaja ;D

   Poista
 6. Voi oon niin kade sänkkärimahdollisuudesta! Upeelta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on meillekin periaatteessa eka kerta kun on kunnon sänkkärimahdollisuus. :) Pitäähän se nyt hyödyntää! Ja tuolla kartanon mailla näitä peltoja kyllä riittää :)

   Poista
 7. Sikamakeita kuvia, oispa ollu makeeta saada videopätkiä :D Hertta näyttää niin makeelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä mietin yhessä vaiheessa että saiskohan kuvaaja vaikka kännykällä kuvattua! :D Pitää seuraaval kerral ottaa videoo x)

   Poista
 8. Hahaaa hertta on kyllä niin hauska tapaus :D mutta hei! Meiän pitää joku päivä mennä yhessä sänkkärille! -kaks rautiasta hömelöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo mennnää! :D Mukaan täytyy kyllä ottaa ämpärillinen omenoita tai muita herkkuja syötiksi, millä kaksi karannutta rautiasta saisi kiinni jos maastoudutaan.. :D

   Poista
 9. Upea hevonen ja todella hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) sarjatulitus tuottaa joskus tulosta! ;)

   Poista
 10. Upeita kuvia ja ihanaa että annat hepan revitellä ja nauttia höntsäilystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhalla tallilla ei tarvinnut huolehtiä revittelustä koska Hertta huolehti siitä itse monen hepan laumassa ja niiden riehumiset ei ollut ikinä kevyttä kamaa! Siinä sitten haavoja paikkailtiin x) nyt kun ei ole tätä mahdollisuutta niin pyrin tekemään sen hallitusti ohjattuna, joko maastolla yao sänkkärillä päästellen, tai päästämällä sen irti isolle kentälle :)

   Poista
 11. Tosi hieno postaus, erilainen ja positiivinen.:) ja upeat kuvat!:) ja muutenkin pidän blogistasi todella paljon, hyvin kirjoitetut postaukset hienoilla kuvilla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) ajattelinkin että varmaan kivaa laittaa joskus jotain ihan muuta kuin treenijuttuja!

   Poista
 12. Mielettömän mageesti liikkuu Hertta noin pidemmällä kaulalla ja näyttää tasapainoisemmalta etu- ja takakropastaan. Myöskin kaulan lihaksisto näyttää silloin paaaaljon paremmalta. Kokeilehan joskus tuupata pelloilla niin ettet ota sitä ohjalla lyhemmäks. Odotan innolla teidän kehitystä talven aikana, koska nyt jo on näkyvissä muutosta kuvissa ja videolla, nimenomaan tästä etu- ja takapään sopusuhtaisuudesta huomaa! Huipulta koutsilta kuulostaa!!! "Askel venyy" -kuvassa niin hienosti etu- ja takajalat tekee symmetristä liikettä ja selkäkin tosi hyvin töissä, vielä se leukakulmakin sieltä aukenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olet ihan oikeassa. Kyllä se sunnuntaina sai mennä pellolla aikalailla ilman että otin lyhyemmäksi ohjalla, välillä vaan tuntui että lähtee "viemään" niin vaistomainen reaktio ottaa pelastusrenkaasta kiinni, mutta en pyri tahalleen lyhentämään! :D

   Meidän koutsi kyllä jaksaa hokea "Älä lyhennä sitä edestä, lyhennä sitä takaa!". Ja tämä on kyllä nyt se mihin kiinnitän huomiota.
   Kiva kuulla jos nyt jo muutosta näkyy, sillä pari viikkoa takaperin olen oikeasti alknut kiinnittä VAIN ja ainoastaan huomiota tähän "älä lyhennä edestä, vaan takaa"... Hoen tätä itselleni ja itsenäisesti pyrin liikuttamaan Herttaa eteenalas ja pitemmällä kaulalla, ja sitten valmennuksissa valvovan silmän alla tehdään jotain muuta. Tätä on tosiaan takana vasta vähän aikaa mutta toivon että se alkaa näkyä puolen vuoden päästä sitten oikeasti jo radoilla!

   Muutama noista ravikuvista yllätti mutkin, sillä etu ja takajalan liike on symmetrinen ja takaa se myös venyttää alle vaikka etutassu liikkuu myös isosti, mutta siis molemmat liikkuu yhtä isosti!

   Leukakulma onkin sitten Hertalle se vaikein, mutta treeniä vaan! Sekin on kyse pitkälti voimasta, joten kehityksen myötä sen pitäisi tulla sieltä itsekseen, eikä se ole mikään temppu :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!