Kootussa Ravissa

3. syyskuuta 2014

Kevyempi viikko

Viime viikko ja osittain myös tämä viikko on vietetty hieman rennommissa merkeissä. Mun valmentaja lähti tosiaan Normandian MM-kisoihin taustajoukkoihin, joten valmennukset jäivät välistä viime viikolla. Tällä viikolla Hertalla oli kengitys, ja olen tottunut vähän säästelemän sitä uusien kenkien ensi hetket.
Ei kyllä haittaa yhtään tälläinen höntsäilyviikko! Olen mennyt vain nivelet päässä (kyllä arvon anonyymit! Ei aina ole kanget suussa.. :D ) ja jumpannut Herttaa matalassa muodossa. Tämä se onkin kaikista vaikein osuus...

Hertta kulkee mielellään aina niska korkealla ja selkä alhaalla. Tuntuma suuhun on liian kevyt ja tahtoisin että se tukeutuu kuolaimeen paremmin. "Kisamuodossa killiminen" on helppoa, mutta pään eteen alas venytys on todella haastavaa. Sitkeästi vain kun jaksaa yrittää niin kyllä se sieltä yleensä antaa periksi. Olen huomannut, että nyt kun esim. edellisenä päivänä vien asian loppuun ja vaadin matalaa muotoa, seuraavana päivänä H jo vähän sitä tarjoaa. Ilmeisesti uskaltaa jo vähän kurkottaa sinne alemmas.
Noh, tätä nyt kuitenkin on työstetty! En ole tehnyt kummosia ratsastuskerroilla. Käytännössä vain ympyröitä ja suoria uria kevyessä ravissa. Myös vastalaukkoja ja muutamat vaihdot olet tehnyt. Piaffia olen myös treenannut, mutta matalassa muodossa, enkä päästä Herttaa nostamaan niskaansa ylös ja karkaamaan avuilta. Olen myös käynyt maastossa kiipeilemässä mäkiä (Hertta ei tykkää yhtään, liian rankkaa! )

Olen myös hieronut Hertan läpi muutamaan kertaan ja nytkun kesä loppui kuin seinään, huomasin sen olevan karvat pystyssä karsinassa (meillä on vielä ovet ja ikkunat toki auki) joten se on nyt sisäloimessa. Olen huomannut tämän loimittamisen yöksi olevan hyvä juttu. Tallilaisetkin tulivat sanomaan että ensimmäisen viikon jälkeen kun laitoin Hertan sisäloimeen yöksi se on liikkunut ihan erilailla selästään! Paljon pyöreämpi. Olen huomannut tämän itsekin. Hieronta toki varmana auttoi asiaa. Katsotaan jos Hertalle ei nyt tulisi mitään hirveää talvikarvaa kun se on loimessa, niin ei tarvitsisi klipata sitä... Tosin nyt meillä on tosi lämmitetty maneesi talvella, joten luvassa on hikistä menoa.
Lonkkakyhmyn ja lannerangan alueella myös pientä kireyttä, tämä tosin on Hertalle yleistä osittain jo sen takakorkean rakenteen takia. 
Selässä oli pieniä ongelmakohtia, ei tosin pahoja. Sain ne kuitenkin auki.
Hierontaa ja solariumia! Koskas mä pääsisin tälläiseen...
Loppuviikon aikana täytyy vähän taas terästäytyä ja kaivaa kanget kaapista, sillä sunnuntaina mennään Kirkkonummelle kisojen merkeissä. Tällä kertaa jälleen Pyhää Yrjöä mennään kokeilemaan. Eli luvassa on kokoamista, kokoamista ja kokoamista... ;)


15 kommenttia

 1. Kyrsälässä tavataan jollei mitään onnetonta satu ennen sunnuntaita, morjestetaan ja koitetaan saada noista punaisista "muuleista" vaikka yhteispotretti jos kerrankin osuttaisiin samaan hetkeen?

  VastaaPoista
 2. hierotko itse hevosta millasta hirontaa se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieron joo. Oon käyny hevoshierontakurssin. Iha urheiluhierontaa teen. :)

   Poista
 3. Heti tuli kans mieleen että miten hierot? Voisitko tehdä asiasta joskus postauksen perusteista, hevoshierontaa for dummies. Millä tekniikoilla hierot, kuinka kauan, mitä kohtia yleensä, miten tunnistaa kireydet, mitä kannattaa hevosella/hevoselle tehdä ennen tai jälkeen hieronnan, jotain mitä pitää varoa, käytännön vinkkejä hierojalle...

  Olisi ainakin minulle mielenkiintoinen ja kiva postaus. Ei siis mitään ammattilaisopusta tarvi tehdä, mutta vähän kättä pidempää miten voi viettää tai miten sinä vietät leppoisia rentouttavia hierontahetkiä heppasen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Täytyypä toteuttaa! :) jotain ihan perusteita, ei nyt tartte koko lihaksistoa opetella ;)

   Poista
 4. Hei, kiinnostuin sun blogista, mutta tossa sivussa ei oo sitä lukija nappia niin mistä voin rueta lukijaks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on siirtynyt tuonne blogin alaosaan! Selaat vain sivun alas! :)

   Poista
 5. Hevonen EI palele, vaikka sillä on karvat pystyssä. Se on sen omaa lämmönsäätelyä, kuten on tarkoitettu. Hevonen palelee mikäli se tärisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä? En mä tässä väittänytkään että se palelee. Pysyypähän kuitenkin lämpimämpänä nyt. ERon huomaa nyt liikkumisessa kun sen ei tarvitse kyhjöttää. Sitten kun tuo elukka palelee sen tärisee ja kävelee häntä koipien välissä selkä juntturassa.

   Poista
  2. Parempihan on ennaltaehkäistä jumeja mitkä tulee kun palelee, eikö?

   Poista
  3. Niimpä. Eipähän tartte tehdä hommia itsensä lämmittämiseen, keskittyköön töihin senkin energian. :)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!