Kootussa Ravissa

2. kesäkuuta 2014

Analyysiä radasta + video ja kuvia

No nyt on pieni hetki aikaa papattaa eilisestä radasta. Sain myös Emmalta kuvia ja videon radasta sekä palkintojenjaosta, joten nekin jaan täällä. Kiitos vielä Emmalle!

Rehellisesti sanottuna vaikka se voitto napsahti, niin ei se mikään huippurata ollut. Suoraan sanottuna Vihdin rata oli paljon parempi. Hertta liikkui rehellisemmin silloin ja innokkaasti. Eilen se oli pohkeen takana. Näin suoraan sanottuna.

Verryttely meni pieleen. Hertta oli aluksi ok mielin, mutta se pelästyi maneesin avoimen oven takana olevaa (vikellys?) puuhevosta. Se kyyläsi ja pörisi. Noh, eihän se mitään rupea riehumaan muttta jos Hertta jännittyy niin se on siinä. Mä en sitä voi pakottaa rennoksi. Hertalla painuu selkä alas sen siliän tien, se menee virkkuukoukku muotoon ja etupainoiseksi. Tämän näkee joistakin näistä verrryttelyn kuvista. Kaikkia kuvia en laita näkyville, sillä kohta on taas hötö.netissä arvostelua siitä kuinka Hertta kulkee aina väärinpäin... :) Siihen voin jo sanoa, että joo, se kulkee väärin päin jos se on jännittynyt. Väitän kuitenkin että rakenteelleen mahdollistamissa rajoissa se liikkuu oikeinpäin, jos minä vain saan sen sieltä ratsastettua.
Kun Hertta aloittaa tämän jännittämisen, se lietsoo itseään lisää. Kun se oli pelästynyt tätä ensimmäistä asiaa, sen jälkeen joka ikinen hevonen joka meni 10 metrin säteellä "hyökkää päälle", joten se pelkäsi jo muita hevosia ja sätki ja pomppi. Huoh. Verryttelyssä oli vain 4 hevosta meidän lisäksi, mutta tämä oli liikaa muita hevosia pelkäävälle hevoselle. Hertta kyllä rauhottui kun hevosia suoritusten myötä väheni maneesista. Silloin sain sen kuulolle ja kuvistakin näkee kun se tulee paremmin läpi selästään.
Kuvista ei välttämättä näe, mutta Hertta hikosi TOSI paljon. Se hikosi stressistä. Sille iski stressihiki kun se pelkäsi kaikkea. En edes verkannut rankasti ja ei edes ollu kuin 17 astetta lämmintä. Vesilahden kansallisissa 30 asteen helteessä se hikosi vähemmän, koska oli rento.
Alkukeventelyä. Tässä se oli vielä suht rento. Ohjat löysällä keventelyä rennosti.


Mietintätauko
Radalle mentäessä Hertta oli vähän parempi, mutta se oli silti pohkeen takana, eikä oikeasti rento. Se kyttäsi tuomaripäätyä ja välillä yleisöä. Esim. laukkasulkuvasemmalle oli vaikeaa sillä se kyyläsi korvat tötteröllä yleisössä liikkuvaa ihmistä (normaalisti se ei välitä). Noh, eniten tämä pohkeen taakse jääminen näkyy laukanvaihdoissa. Se vaihtaa tasan takaa/takaosa jäljessä. Mutta sehän on järkeenkäypää. Jos hevonen ei ole pohkeen edessä, takaosa on tallissa. Jos takaosa on tallissa, ei se ehdi vaihtoon mukaan, niin että vaihdosta tulisi puhdas.

Tuli siellä hyviäkin pätkiä. Esim takaosakäännökset oli 7 ja tosi siistit. Ei mitään ruuvaamista. Koottukäynti oli 7, lisätty käynti ei kulkenut selän läpi, siitä 6. Piruetit oli taas jees, niistä tuli 7. VAihdot joka neljänsillä onnistui, mutta jouduin vaihtamaan rajummin kuin normaalisti (jotta Hertta reagoisi, sillä se oli pohkeen takana jälleen). Hertalla selvästi meni kaikki se energiä verryttelyssä jännitämiseen ja stressaamiseen, jolloin energiaa ei riittänyt loistamiseen radalla.

Radan jälkeen otin eteenalas hölkkää ja laukkaa. Hertta oikein huokaisi syvään ja antoi suorituksen jälkeen kaikki paineet pois ja oli tosi rento ja hyvä! Rento kaula ja selkä käytössä. Hiki kuivui samalla kun loppuverkkasin kun se rentoutui. Tässä vaiheessa hyvä mainita, että jäätiin kokonaan yksin koko maneesiin verryttelemään, eli Hertta oli omasta mielestään "turvassa"... :)

No mutta. Ei se siis huono rata ollut tosiaan, mutta ei tämän viikon paras. Ei tainnut muillakaan mennä tällä kertaa kovin hyvin, sillä prosentit eivät olleet isoja. Oli meillä kuitenkin selkeä ero johtotulokseen, mutta meilläkin on vielä paljon parannettavaa. :) Ihanaa on kuitenkin se että meni syteen tai saveen, niin aikalailla se 62% raja on vakiinnutettu. Enää vain sujuvuutta rataan ja ehjä kokonaisuus niin prosentteja voi hilata ylöspäin. :)

OMG! Näin se pelästyi ja lähti kylkimyyryä taaksepäin. On ainakin paino takaosalla... :P
Ja laukassa sama. Hetki ennen kun se sinkasi karkuun. Hertta on noissa tosi nopea.
Sitten alkoi kyyläys kaikkeen. Tässä kyylätään oviaukkoa kisa-areenalle.
Tässä mennään pelottavan oviaukon ohi. Ilmeestä näkee että on valmiina lähtöön, takaosa jo valmiina ponnistamaan johonkin ilmansuuntaan. :P
Laukanvaihto, selän takana pelottava pääty, joten tässäkin huomaa kuinka H pyrkii alta pois karkuun.
Pikkuhiljaa sain jotain kontakia aikaseksi
Vaihto.
Ja nyt kyylätään jo toista ovea.
tuitui!
Keskiravia, ei mun mielestä niin hyvää kuin esim Vihdissä, näin kuvista vertailtuna.
 

Ja huomio taas pelottavassa nurkassa.

Vaihto

Tähän väliin tuleekin sitten rata. Se löytyy TÄÄLTÄ
Videoltakin näkee että H periaatteessa liikku paremmin palkintojenjaossakin kuin itse radalla. Silloin se oli jo rentoutuneempi. Vaikka se villiintyy palkintojenjaossa niin kun se on selän läpi, eikä jäkitä itseään sieltä, se liikkuu paremmin vaikkei olisi ihan avuilla... ;)


Ruusukkeen kiinnitys. Ennen Hertta ei antanut tulla laittamaan ruusuketta, nykyään se jopa pystyy kävelemään se päässä! Kunniakierrokselle joudun ottamaan sen kyllä pois, sillä läpätystä korvan vieressä se ei kestä :D

Polleena :D
Voittajan on helppo hymyillä? :D

Hieno tamma!Tällästä tällä kertaa!
Seuraavat kisat onkin sitten ensi sunnuntaina Jyväskylän suunnilla, Saakoskella. :) Siellä mennään taas samainen PSG. Vähän pidemmällä tällä kertaa kisat, mutta sen jälkeen koittaa Hertalle pienen pieni loma kisoista.

Tässä kisatauon aikana tapahtuu myös erittäin suuri asia meille! Paljastan sen myöhemmin, osa jo tietääkin. Sanotaanko nyt näin vinkkinä, että meidän treenit ja treeniolosuhteet tulee muuttumaan todella paljon! ;)
Saa heittää villin veikkauksen!

23 kommenttia

 1. Vaihdatte tallia?

  VastaaPoista
 2. Ulkomaille treeniin? :D

  Paljon onnea voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan! :D ei me taideta ihan tarpeeksi hyviä siihe olla x)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin ja videota piti sen verran kommentoida, että tosiaan noissa siirtymisissä alaspäin näkyy se pohkeen takana oleminen aika selvästi, muuten ei niinkään.

   Poista
  2. Ja siis susta tulee Hertan täysylläpitaja/liisaaja ja otat sen JONNEKIN maneesitallille.

   Poista
  3. Joo niimpä. Muuten jees mutta sittwn noissa "checkpointeissa" näkyy totuus. Mutta tuntui tosiaan huonommalta selkään kuin Vihdissä taas tuntui tosi hyvälle. :)
   No nyt tärppäsi! ;)

   Poista
 4. Minusta toi teidän rata oli hieno jokatapauksessa, katoin sen tänään uudelleen! :) Tosi paljon vielä onnea voitosta ja oot kyllä tehny upeaa työtä Hertan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) juu ei se huono ollut, mutta tosiaan Vihdissä mwniq niin hyvin niin oli heti "liian hyvä" vertailukohde :D kyllä munki pitäis välillä taputtaa itteeni olkapäälle ja antaa itselleni kehu että oon kuitenki tasolta He B noussu tasolle PSG hevosella, jonka taso oli He A sillonkuin sillä aloin menemään. Kumpikaan ei ollut valmis!

   Jotenkin sitä vaan väheksyy aina itseenaä ja tekemisiä eikä omasta mielestään ole tarpeeksi hyvä!

   Poista
  2. Kauheita typoja kun kirjotan puhelimella... siis *itseensä ja *meni piti lukea tuolla :D

   Poista
 5. sä ostat hertan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan rahat riitä! :D vaikka sen oikeastaan olenkin kouluttanut tolle tasollr niin ei mulla rahaa siihen ole enää tolla tasolla! :D

   Poista
 6. Veikkaan myöskin sitä, että Hertta siirtyy sun omistukseen :)

  VastaaPoista
 7. Mäkin veikkaan että talli vaihtuu ja Hertta siirtyy sulle ylläpitoon? :)

  VastaaPoista
 8. Mäkin veikkaan että Hertta siirtyy sulle ylläpitoon ja lähdette maneesitallille :)

  VastaaPoista
 9. Voi ei,Hertta ollut ihan kunnon saaliseläin siellä! :D Munki oma heppa on melkeenpä aina tommonen... Se vaan heittelee hirveitä kamikaze loikkia sivuille. :D

  VastaaPoista
 10. Wau!:) Onnea voitosta!:) Ratsastat upeasti Noora!

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!