Kootussa Ravissa

29. kesäkuuta 2014

Interin kokeilua

Alunperin oli suunnitteilla että olisin mennyt erään tallilaisen kanssa Erkylän puistoon kävelylle hevosten kanssa, mutta sää olikin mitä karmaisevin joten se jäi. Päätin sitten tehdä Interiin kuuluvia asioita ja testailla niitä läpi. Mun poikaystäväkin tuli ja otti videokameran mukaan, joten nyt on videomateriaalia!

En ratsastanut ohjelmaa läpi, mutta tein lähinnä laukkaohjelmasta kohtia niin miten ne Interissä tulee. Lähinnä tein sarjavaihtoja joka toisella askeleella ja kokonaiset piruetit. Piruettejahan en oo Hertan kanssa oikeastaa ikinä tehnyt kunnolla kokonaan. Tehdään aina vain puolikkaita, niin miten ne PSG:ssä tulee. Toisaalta, eihän täys piruetti nyt niin ihmeellinen asia ole, jos puolikaskin menee. Vaikein asia mielestäni on pikemminkin laukka sulku-sik-sak. Siinä täytyy olla tosi skarppina, että ehtii valmistelemaan vaihdot. Sitä joudun kyllä treenaamaan ensi viikon!

Ei nuo Interin asiat ole ylitsepääsemättömän vaikeita nyt, mutta suurin asia on yrittää pitää pakka kasassa. Hertta kuumenee vielä aika paljon noissa, ja jos laukassa se pääsee leviimään, niin olen kusessa tuon tason ohjelmassa! Eli ei ne temput, vaan se kokoamisaste ratkaisee!! Jos kokoamisaste ei säily koko ohjelman ajan, eivät temputkaan onnistu. Pitää siis keskittyä kokoamisasteeseen, eikä temppuihin. AINA!
Temput kyllä tulee puhtaasti kunhan hevonen liikkuu tarpeeksi koottuna ja oikeinpäin.

Tässä videokooste. Lisäilin näitä pätkiä yhteen, joten kaikki on samassa niin ei tarvitse erikseen latailla videoita. Taustalla kuuluu musiikkia, en ole sitä lisännyt itse. Ne tulee kaiuttimista... ;) Välillä sopii askeleisiinkin! :DHeh, pitää vielä kertoa, että eilen lauantaina oli niin nätti sää, että ajattelin mennä kentälle juoksuttamaan eteenalas. Ongelma tosin on se, etten tiedä missä kenttä on. Se ei sijaitse tallialueella, vaan sinne on noin 5 min kävelymatka. Se ei ole kaukana, mutta hieman syrjässä "metsän siimeksessä", tai näin mulle on sanottu. Meitsi sitten iskee Hertan liinan päähän, ottaa juoksutusjärjestelmän mukaan ja lähden taluttamaan. Enhän mä mitään kenttää löytänyt! Kävelin 45 minuuttia Hertan kanssa pitkin maastopolkuja enkä löytänyt sitä kenttää! :D Juoksutus vaihtuikin maastolenkiksi! Hertta käyttäytyi tosi hyvin vaikka lähdettiin yksin. Sitä helpottaa hirveästi se että kävelen sen vierellä. Selästä käsin se on tosi jännittynyt maastossa. Jos ihminen kävelee sen vieressä maastossa, niin Hertta on rennompi, sillä pedot ehtivät syömään mut ensin jolloin Hertta kerkeää pakoon. Viisas hevonen! ;)
Noh, ei se haitannut! Tuli tsekattua pintaraapaisuna Erkylän maastoja ja täytyy sanoa että siellä on niin kaunista! Kierrettiin järveä, mentiin metsässä, mentiin hiekkatiellä. Missään ei ketään ja metsässä on ihan tehtyjä ratsastusreittejä hevosille! Mahtavaa! Mä niin alan maastoilemaan tuolla kunhan saan opastusta reitteihin. :) Maastolenkin jälkeen palasin maneesille nöyryytettynä ja juoksutin Hertan sitten siellä. Tulipahan hyvät alkukäynnit! Hertta liikkui liinassa hienosti, oli tosi letkeä ja venytti kaulaansa auki. Juoksutusta kesti noin 10 minuuttia, oikein hyvä tälläinen kevyempi palautteleva päivä alle, jolloin sitten tänään pääsi kunnolla vääntämään. 

18 kommenttia

 1. Hienosti kyllä kulkee. :) On aika kivan vaivattoman näköisiä usein noi piruetit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu piruetit ei olekaan meille se vaikein osuus vaikka alunperin luulin että ne on hankalimmat. Vielä toki on fiksattavaa niissäkin, mutta ihan hyvällä mallilla jo. :) laukka siksakkiin vaaditaan paljon vielä treeniä, ne menee juostenkusten mutta se ei ole tavoite! :D

   Poista
 2. Tosi kivan näköistä ja sujuvaa menoa! :)

  VastaaPoista
 3. Apua :D Ihana, kai se kenttä jo löytyi? Kartanon ohi menevää tietä vain suoraan päähän asti, ja et käännykkään vasemmalle rannan suuntaisesti talojen ohi, vaan menet mäkeä ylös (sinne missä hurisee joku kuivuri?) ja mäen päällä sitten vasemmalle. Tai sitten käännyt sinne vasemmalle tielle ja siitä nousee oikealle rinteeseen polkuja, joita pitkin pääsee kentälle. Vielä yksi vaihtoehto on kävellä sitä oikealle menevää tietä risteykseen asti, kääntyä jyrkästi yläoikealle, kävellä vähän matkaa eteenpäin ja kääntyä oikealle, kenttä on siellä ladon takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oon saanut niin paljon neuvoja että todennäköisesri ens kerralla löydän! Tähän mennessä on selvinnyt että taisin koertäät sitä kenttää ympäri metsässä sitä löytämättä. .. x)

   Poista
 4. Ootte niin hienoja! :) ihana toi sun ilme tossa viimesessä pätkässä :D

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa aikas mageelta paikalta!!!

  VastaaPoista
 6. Wau! Tosi hienosti meette :) Mulle tuli yhtäkkiä sellainen ajatus, että miten ns. edistyneemmät ratsastajat näyttäisivät kuinka ratsastavat esim. helppo c-kouluratsastusohjelman. :D Se on todella iisi biisi sinulle, mutta olisi hienoa/kiva nähdä miten sen tasoinen rata kuuluisi ratsastaa. Minua ainakin kiinnostaisi nähdä! Varsinkin kun en ole vielä kovin korkea tasoinen ratsastaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea! Voisin hyvinkin toteuttaa tuon, olisi ihan hauska kokeilla jotain helppoa rataa kotona. :)

   Poista
 7. Hieno Hertta ja makeet noi kakkoset! Kyllä noita kehtaa mennä näyttämään Kangasalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan mahdutaanko listoille niin eiköhän me mennä säätämään sinne :D

   Poista
 8. On hienot kakkoset ja piruetit hyvällä mallilla! Tossa passagetreenissä näkee kyllä heikomman takajalan selvästi, saapa nähdä miten se meillä näkyy jos joskus saadaan videota aiheesta. (On meinaan sama jalka - yllättäen :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi vasen takajalka on se heikoin, aina ollu ja heti näkyy jos menee tietyn rajan yli ja on rankempaa. :D mutta oliko ylläri että menee taas käsikädessä sun ruunan kanssa x)

   Poista
 9. Hienot :)! Ja upee maneesi :)

  -bee

  VastaaPoista
 10. Hertta on tosi hienolla mallilla! Hienoja varsinkin nuo oikeasta laukasta kääntyvät piruetit! Tsemppiä kisoihin ja treeneihin niiden siksakkien kanssa.. Niissä on tosiaan mietittävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vielä rentoutta ja varmuutta, sekä suoruutta! Eiköhän se sit :) oikea laukka on paljon vahvempi hertalla, onnistuu myös piruetit sinne paremmin :) tpsin siinä voi olla ongelmana se että se ei malta ja heittäytyy liian nopeasti :D noh, treeniä vaan! Koskaan ei voi olla liian valmis :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!