Kootussa Ravissa

7. kesäkuuta 2014

Huomenna Jyväskylään


Taino melkein,  Saakoskelle vain :)

Vielä koittaa toistaiseksi viimeinen PSG ennen pikkuista treenilomaa ja muuttohommia. Hertta on ollut tämän viikkoa kevyemmällä, sillä viime viikko oli rankka kolmine kisoineen. Eipä tuon kanssa tartte hinkuttaa piruetteja ja sarjoja loputtomiin, joten olen vain pitänyt sen vaihtelevasti liikkeellä ja säästellyt paukkuja sunnuntaita varten. En näe mitään järkeä hinkuttaa temppuja, sillä niiden pitäisi sujua. Keskityin vain perusliikkeeseen. Tiistaina kaverini tuli hyppyyttämään meitä Jyväskylästä asti! ;) no ei nyt ihan, olihan se muutenkin visiitillä täällä etelässä, joten piti hyödyntää tilaisuus ja hän sai luvan tulla laittamaan meille esteistä tehtäviä jotka olisi hyvää treeniä kouluhevoselle. Hertta hyppäsi aika kivasti! Tultiin puomeja ravissa ja sarjaa. Oli esteet lopuksi 90cm, että ihan jees kouluhevoselle. :)

Tasan vuosi sitten samalla paikalla mihin huomenna mennään! Eli 8.6.2013 Saakoskella. 

Myös samassa paikassa. Takki vaihtuu vaan frakkiin tällä kertaa!

Keskiviikona Hertan omistaja ohjasajoi taas Herttaa. Se on kyllä hyvää vaihtelua myös. Turha paino on selästä pois, mutta painetta saa hyvin tuotua takaa. H yleensä liikkuu tässäkin hyvin. Kaikki piffit ja paffitkin on helppoa ohjasajaen. Vielä kun saisi piruetteja tehtyä ohjasajolla... ;)

Eilen ja tänään teen perusjumppaa selästä käsin. Eilen ratsastin nivelillä Herttaa läpi ja olipas se laiska. Se myös hikosi tosi paljon vaikkei mitään kummallista tehtykään. Paljon vastalaukkaa, josta laukanvaihto myötälaukkaan. Kaarevilla urilla saa parhaiten hyviä vaihtoja, sillä hevosen on vaikea vaihtaa epäpuhtaasti tällöin.
Tänään laitan kanget päähän, mutta jatkan samalla idealla. Katson että H taipuu rehellisesti molempiin suuntiin ja yritän saada takaosaa aktiiviseksi. Kokeilen muutaman kerran piruetit ja vaihtosarjat läpi, mutta muuten saa olla. Verryttelyssä sitten huomenna kaiki peliin, ja radalle säästetään osansa myös! Katsotaan kuin menee, toivottavasti sama hyvä vire jatkuu kuin viime viikolla!

Saakoski 8.6.2013
Saakoski


Toivottavasti ei käy näin ;)

6 kommenttia

 1. Täytyypä yrittää saapua paikalle kameran kanssa! :) Olisi niin mahtavaa nähdä teidän menoa ihan livenä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan! Siinä klo 14 paikkeilla me startataan luokan tokana heti :)

   Poista
 2. Onnittelut voitosta!
  Nyt vasta tajusin että nämä kuvat on suojakalliolta, vaikka useamman kerran tainneet täällä blogissa tulla vastaan ja itsekin tullut tuolla kisattua monia kertoja. Kappas kun ei sentään meidän koppi tuossa yhdessä kuvassa taustalla, vaikka ihan samanlainen ja tuo nurkkaus on meidän vakiparkkipaikka :D

  VastaaPoista
 3. Moikka! Valmennatko epäsäännöllisesti maksusta? Olisi espoossa ratsukko joka kipeästi kaipaisi sun neuvoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä mä käyn epäsäännöllisesti pitämässä tuntia jos on tarvetta! Laita mulle sähköpostia noora.peltola@helsinki.fi :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!