Kootussa Ravissa

31. maaliskuuta 2014

Irtokenkää ja muuta sälää

Heti kun pahimmat kiimahöyryt ovat väistymässä ja työskentely alkoi olla jokseenkin entisellään, tippui H:lta eilen oikean etujalan kenkä 10 metriä ennen tallin ovea maastokävelyn päätteeksi... Jepjep. Tänään kun menin katsomaan onko reagoinut nakuun jalkaan mitenkään, huomasin että oikeassa takajalassa oli jalan ulkopuolella pitkä katkonainen haava. Jalka on hieman lämmin ja turvottuu haavojen kohdalta, mutta Hertta ei ole oikeastaan koskaan moneen vuoteen reagoinut pahoihinkaan haavoihin mitenkään. Mutta silti. Jes...Olen tosiaan pari viimeistä päivää käyttänyt Hertan kiima-lehmä-moodin hyväkseni ja tehnyt sen kanssa maastossa hommia, sekä kentällä niiden ravipuomien kanssa. En edes yritä lähteä tappelemaan "nopeat takajalat!" linjalle, vaan annan puomien/maastossa olevien mäkien hoitaa takajalkojen aktivoinnit. Tosi outoa mennä Hertalla meidän takametsään kävelylle ja kiipeilemään kun se ei jännity! :D
Nyt kun Hertta haaveilee miehistä ja varsoista, niin se on niin rennon letkeä että hyvin voidaan mennä metsässäkin ilman huolen häivää. Normaalisti Hertta jännittyy maastoon selästään että siellä mennään selkänotkolla ja takajalat tallissa, mutta nyt on asia toisin. Mikäs siinä! Käy mulle. H tosin liikkuu ylämäissä kuin täi tervassa. Meinaa poni hyytyä. ´Hyvää reeniä siis!
Yksi hyvä kontsi takaosan alle tuomiseen ja takajalkojen aktivointiin on peruuttaa hevosta ylämäkeen. Suosittelen.

Noh, juuri kun pitkin ohjin hölkötellen kävellään takaisin tallin takametsistä, tarhojen kohdalla, 10 metriä tallin edessä, H jättää oikean etukenkänsä matkan varrelle. En edes huomannut tätä ensin, mutta kun pesin jalkoja tallissa huomasin puuttuvan kengän. Tuli pieni aavistus, että kolahtikohan joku tuossa tarhojen edustalla ja päätin lähteä kiertämään takaperin meidän kulkemaa reittiä. Noh, eihän mun kauaa tarvinnut kävellä kun löysin kengän siististi irrotettuna maassa. Kengitys tosin pitäisi olla tällä viikolla, joten aika hyvin ajoitettu. En vain itse tiedä milloin kengitys on.
Kyllä omistaja osaa lyödä irtokengän kiinni, mutta jos kerta kengittäjä on jokatapauksessa tulossa lähipäivinä, ei turhaan viitsi ruveta herkkäkavioista hevosta ominpäin naulailemaan.

Tänään sitten löysin tuon takajalan haavankin. Ei mitään hajua mihin se on sen iskenyt. Tätä haavaa en nyt jaksa miettiä edes, sillä jos johonkin H reagoi niin irtokenkään, eikä haavoihin. Tästä viikosta taisi siis tulla kevyt viikko? Mä kun haaveilin perjantaina lähteväni Hyyppärään valmennukseen. Saas nyt nähä, ei viitsi varailla tuntia jos ei itsekään tiedä onko hevonen käytössä sillon.

10 kommenttia

 1. voi harmi =( irtokengät on kyllä niin...! Mutta sopivaan saumaan tulee, jos H on muutenkin "lomafiiliksissä" =)

  VastaaPoista
 2. Irtokengät ja haavat voi kyllä olla tosi ärsyttäviä. Tavallaan vaikka tietää, että mitään isompaa hätää ei ole niin ärsyttää silti ja voi mennä monet suunnitelmat uusiksi. No mutta tää viikkohan on luvattu kylmemmäksi ja aika koviakin yöpakkasia, että ei välttämättä huonoin höntsäilyviikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Pikkujuttuja mutta voi huonoon saumaan osuessaan pilata kaiken. En nyt anna sen häiritä!

   Poista
 3. Täälläkin irtokenkä tänään, just! =D

  VastaaPoista
 4. Mää menin kerran yhellä ponilla tunnilla nii sillä tippu etujalan kenkä ja siinä sitten ku puomeja mentiin nii lohkes kavio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts... Kavion lohkeemat ei välttämättä edes ole kovin pikkujuttuja jos oikein pahasti menee! :o

   Poista
 5. Haha, tää on joku vitsaus nyt, nimittäin meilläkin tippui kenkä tänään. :D

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!