Kootussa Ravissa

16. maaliskuuta 2014

Kauden avaus Va B voitolla!!!

Viime kausi lopetettiin PSG voittoon ja tämä kausi avattiin Va B voitolla! JES!!!
Prosentteja 65,161%
Vanha kuva. Palkintojenjako aluejoukkuemestaruuksissa 2013. C Taru Arola
Oon enemmän kuin tyytyväinen. Oikeasti lähin hakemaan edes 60% tulosta jollain rikkeillä, sillä tää treenaamattomuus mitä koko talvi ollaan tehty on oikeesti mun mielestä jättänyt jälkensä, ennen kaikkea mun istuntaan. Hertta menee yllättävän hyvin piruetit sun muut vaikka vain pari kertaa ollaan päästy hyville pohjille treenaamaan. Mun istunsta ja oma ratsastus on jotenkin "levällään" kun on ollut lomailua liikaa. Mutta silti saatiin hyvät pojot nyt Va B!

On hienoa huomata, että Va B alkaa olla meille jo aika rutiinia. Sen siis voi saada hyvillä prosenteilla läpi vaikkei ole oikeastaan yhtään harjoitellut (mutta sen voi myös saada ihan penkin alle helposti ;) ). Esimerkiksi eilen ajattelin ennen kisoja ratsastaa ohjelmakohtia läpi, niin treeni kisoja varten olikin sitten lumihangessa kävelyä kun tilsoja tuli vauvan pään kokoisina, että Hertallakin teki vaikeeta pysyä pystyssä! :D Että siinä taas hyvät valmistelut kisojen varalle...
Mutta hyvin näköjään riitti edellisenä päivänä vain kävely kentällä. Hertta liikkui kivasti, mutta oli vähän jännittynyt verkassa. Ei kuitenkaan sellainen kyyläilijä-jännittynyt, vaan enemmänkin itseensä käpertyjä. Se ei oikein reagoinut pohkeeseen, mutta meni tasaisesti. En kuitenkaan saanut mitään "wow" juttuja ulos.
Tässä meidän treenit ennen kisoja. Käveltiin nuoskalumessa ja yritettiin pysyä pystyssä: D
Sitten kun päästiin maneesin päätyyn odottelemaan meidän vuoroa valmistautuvana ratsukkona, niin otin pientä painetta ja prässiä Hertalle. Tein taas niitä mitä kotona, eli käynti siirtymiä kootun ja keskikäynnin välillä. Siitä sitten välillä laukannostoa ja takas käyntiin ja peruutusta. Sitten myös koottukäynti-piaffi-siirtymiä. Provosoin sitä myös vähän passageen. Tein siis miljoonaa asiaa pienessä tilassa lyhyessä ajassa. Halusin saada Hertan reaktiivisemmaksi. Tämä toimi! Hertta vähän kuumeni, eli meni vähän nyt ääripäästä toiseen, mutta parempi niin että hevonen liikkuu ja on herkkä, kuin että se myyrystää hitaasti rataa läpi ja pahimmassa tapauksessa jarruttaa niin paljon eikä reagoi jalkaan, että temput jää rikkonaisiksi.

Radalla ei tullut rikkeitä, paitsi vasempaan avotaivutukseen H nosti jostain syyst laukan ja tarjosi piruettia avon alkuun! :D Noh, sain sen siitä suht nopee takasin raviin ja jatkettiin avo nätisti loppuun. Laukanvaihdot oli tosi hyvät! Isot ja ilmavat ja pisteessä! Onneksi, sillä niissä kerroin oli 2.. ;) Eli siitä saatiin paljon pisteitä. Keskiravi näytti peilistä mun silmään hyvälle, mutta minä hyllyin selässä (mitä puhuinkaan mun istunnan leviämisestä).

 Yksi asia mikä häiritsi koko radan, oli mun oikea jalka...
Olin syönyt ennen kisoja tosi suolasta lihapullakastiketta ja makaronia ja se ilmeisesti sai mut turpoomaan kauttaaltaan ja ai että mä en meinannut saada mun saappaita jalkaan!!! pelästyin jo, että olenko oikeasti lihonnut viikossa niin paljon että saappaat ei mahdu jalkaan. Viime viikolla ne vielä meni! Mun piti välillä ottaa jalat pois jalustimista ja laskee jalka alas pyöritellen nilkkoja, sillä varsinkin oikea jalka alkoi jo puutumaan verenkierron puutteen vuoksi... Muurahaisia tuntui olevan saappaat täynnä, joten ei ihme jos oli vähän vaikean oloista selässä. :D Ensi kerralla syön vain ananasta kun menen ratsastamaan...

Numerot oli kuitenkin koko ohjelman tasasta 7. Yksi vitonen toisesta sulusta (ei taivu) ja yksi 4 (tämä avotaivutus-juupas-eipäs-laukka-episodi).
Oli jotenkin hellyyttävää kun muutamat ihmisten tulivat ihan sanomaan Hertasta että "Onpas se kaunis!". Yleensä olen saanut kuulla kuinka "ruma" Hertta on, mutta kyllä mä aina olen tykännyt sen päästä. Ehkä rakenne ei ole kukkanen, mutta toi pää ja ilme on ihanat.

Palkinnoksi MH ihana villapipo! Sopivasti kun tulikin takatalvi... ;)
Hyvä päivä, hyvät kisat, hyvä Hertta! Kehut vielä kisajärjestäjille, sillä Enjalan tallilla oli tosi hienot puitteet ja aivan mahtava meininki kisoissa! Porukkaa oli katsomossa vaikka sunnuntai ilta oli jo pitkällä. Yleisö oikeasti TAPUTTI ja kannusti. Kuuluttaja oli aivan mahtava. Tosi kiva meininki! Siis paljon enemmän kisafiilistä kuin monissa kansallisissa konsanaan, vaikka kyseessä oli seurakisat! Pisteet Enjalan tallin porukalle! =) Suosittelen! Tullaan varmasti toistekkin jos luokkia löytyy.

15 kommenttia

 1. Onnea vielä voitosta! Hyvä te!
  Teretulemast uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmana tullaan, toivottavasti silloin saappaat paremmin jalkaan mahtuneena.. :D

   Poista
 2. Paljon onnea ja tsemppiä seuraaviin kisoihin! :)

  VastaaPoista
 3. Upeaa,paljon onnea ja tsemppiä seuraaviin kisoihin !:)

  VastaaPoista
 4. Vau!! Onneksi olkoon!:)

  VastaaPoista
 5. Hienoa! Paljon onnea!!! :)

  VastaaPoista
 6. Jeejee, hyvä Noora ja Hertta! :) Meillä taas jäi eilen voitto kauden aloituskisoissa 0,68% päähän. :--P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli yksi pieni asetus tai pyöreämpi voltti niin olisitte voittanu! :D se on joskus tosi pienestä kii. Mutta ensi kerralla sitten! ;)

   Poista
 7. Paljon onnea, hieno avaus kaudelle! =)

  VastaaPoista
 8. Vautsi, vähän hienoa! Onnea voitosra! :) Nyt vaan voittoputkea pidentämään :)

  VastaaPoista
 9. onneksi olkoon, olette mielettömän hieno ratsukko!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille tasapuolisesti onnitteluista :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!