Kootussa Ravissa

16. helmikuuta 2013

Kolmen hevosen lauantai

Tänään Hertan treenin lisäksi kokeilin Hertan 5 vuotiasta varsaa pitkästä aikaa. Vielä se on koulutuksen alkuvaiheessa, vasta lokakuussa on aloitettu ratsun hommat varsasn vieroituksen jälkeen. Joten hieman on vielä raaka, mutta ihan jee! Laukka on silläkin tosi kiva ja siinä se on helmpompikin ratsastaa. Ravi on vielä kovin pientä ja siinä vaikeampi saada tukeutumaan ohjaan, osaa siinä myös esittää tosissaan tammaa... Mutta ihan kyllä joutui kunnolla itsekkin töihin, ei ollut mitään kevyttä puuhaa! Ihan sai ratsastaa kuin aikuista hevosta.

Hertta oli todella mukava. Aluksi tuntui vähän kankeelta (oli pohja vähän möykkyinen... ;) ) mutta lähti se siitä rullaa laukkojen jälkeen ja oikein kiva oli. Se satula on jotain niin ihanaa istua <3 Onneksi se löytyi, vieläpä helposti tutun kautta. Tein enemmän laukkatyöskentelyä Hertalla, kokoamisia siinä, piruettilaukkaa myös mutta ihan suoralla uralla ilman kääntämistä (tuntui tosi pehmoselta ja hyvin polkevalta). Eiköhän me saada sille joskus piruetitkin kasaan, kova olisi hinku päästä se Pyhä Yrjö ens kesänä korkkaamaan ja myöhemmin sillä tasolla ihan kilpaillakin. Mutta vielä on Va B:ssäkin hiomista!

Roxy oli kolmantena vuorossa tänään. (Ihan hiki hatussa jo kaks hevosta ratsastettuna, miten ne ammattilaiset jaksaa?!) . Roxylle annoin lainaan kokeiluun mun Christin lampaankarva romaanin, sillä Roxyllä on taas ollut ongelmia satulan kanssa, vaikka se kuukausi sitten sai uuden ihan satulansovittajan testaamana. Lampaankarvan kanssa Roxy liikkui tänään paljon paremmin! Ehkä toppaukset ovat sitten kulahtaneet ja satula on liian iso tällä hetkellä, sillä lampaankarvan kanssa oli itsekkin helpompi taas istua ja hevonen halusi tehdä töitä ja liikkui omasta tahdosta taas eteen. Oikean takajalan kengän se oli kyllä hukannut tarhaan, ja se näkyi heikompana ja lipsuvana oikeena takajalkana erityisesti laukassa... Noh, näillä mentiin silti. Hyvin meni! Käytti takaosaansa hyvin ja laukat nousi hyvin.

Roxy ja babypiaffi?  Vasenta laukkaa ei aluksi meinannu millään nostaa, ei saanut tukea oikealle takajalalle. Näpäytin ohjien päillä lavoille niin uskoi että kyllä se voi laukata siihenkin suuntaan niin hyvin meni taas sen jälkeen. Ei tarvinnut raippaa sitten ollenkaan ottaa mukaan tänään.
Sain taas hieman videota tän päivän lampaanromaani kokeilusta. Mielestäni se liikkui kivasti sen kanssa, eteenpäinpyrkivämpi tuntui olevan selkään. :)

Alan olee kohta pro näiden lasten videoiden kanssa! Enää ei mennyt kahta päivää videon tekemiseen, vain puolituntia... :D

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!