Kootussa Ravissa

15. helmikuuta 2013

Hevostalli.netin julkimo

Kyllä. Tuo titteli oli näköjään eilen hetken minulla... Viimeisin postaukseni "tarpomista 2 metrin hangessa" oli ilmeisesti herättänyt närää joissakin maneesittomilla ratsukoilla. Tiedoksenne, meilläkään ei ole maneesia.
Ajattelin nyt sitten vastailla kysymyksiin mitä tuolla palstalla ilmeni, ja ei sitten kukaan näyttänyt uskaltavan tulla kysymään suoraan. Oisin vastannut heti mielelläni! Vastaillaan nyt jälkikäteen ettei ketään kaivele.

Kyseisellä palstalla oli sitten ehditty jo ihmetellä.

a) Miksi pitää mennä ratsastaa kentälle jos tulee tilsaa?
VASTAUS: Koska meillä ei ole maneesia, siksi.

b) Miksi kuvissa ei näy sitä 2 metrin hankea?
VASTAUS: Koska liioittelin otsikossa, luulin että tyhmäkin tajuaa tämän. Lunta on kuitenkin paljon.

c)Miksi Hertalla ei ole kenkiä ja hokkeja ja tilsakumeja ja sitten mennään kentälle rääkkäämään sitä?
VASTAUS: Sillä on kengät, neljät hokit ja tilsakumit joka jalassa. Hevostalli.net tuli todistaneeksi taas, että siellä oikeasti liikku selvännäkijöitä. Yhtäkkiä vieraat ihmiset ovat PÄÄTTÄNEET että Hertta on ilman kenkiä ja siksi sillä tulee tilsaa? Hei haloo! :D
Tiedoksi, vaikka sillä on tilsakumit, niin kyseisenä postaus päivänä oli plussakelit, joten tilsaa tuli ja paljon, hevonen kompasteli. Näillä pakkaskeleillä ei tilsaa tule, ja voin minäkin neuroottisena hyvillä mielin mennä sinne kentälle.

d) Miten me maneesittomat pärjätään talvella kentällä, mutta tuollaiset nipot eivät pärjää edes hetkeä kentällä ja heti valitetaan tilsoista?

VASTAUS: Edelleenkin, MINÄKIN OLEN MANEESITON, joten pakko mennä kentällä kelissä kuin kelissä. Hevonen oli pakko liikuttaa tuona päivänä, koska seuraavana päivänä oli valmennus, ja minä en näe hyväksi seisottaa hevosta huonojen kelien takia, ja sen jälkeen läksiä maneesille seisoneella hevosella täyteen treeniin.

e) Miksi se vetää kangella Hertan piaffiin ja potkii kannuksilla, rumaa ratsastusta?
VASTAUS: Hertta on herkkä suusta, ei tartte vetää piaffiin, ei myöskään tartte potkia. Hackamoret päässä ja ilman satulaa sen saa menee piaffia. Saa koittaa, muttei pakko ole. Pahoittelen jos ratsastan rumasti ht: netin raadin mielestä, koulutuomarit ja valmentaja ei ole asiasta vielä maininneet, hehän tokin eivät olekkaan alan ammattilaisia. Koitan parantaa tapani.

f) Miksei Hertta pääse talvella sitten ulos ollenkaan jos tulee tilsaa?
VASTAUS: Kyllä se pääsee, on kokopäivä tarhaus ja vieläpä KAVERIN KANSSA. Herranen aika. On vielä iso tarhakin! Rikoinko nyt stereotyyppiä "kilpahevosen" pitämisestä? Älkää nyt pelästykö, mutta se myös riehuu siellä!

g) Miten keskusteluun littetty lämppäri video youtubesta liittyi aiheeseen, jossa lämppäri hyppäsi lumisella kentällä?
 VASTAUS: Todennäköisesti siksi, että joku halusi todistaa että olen tyhmä, kun en huonolla pohjalla halua vetää kunnon ratsastusta, ja tämä henkilö todisti, että lämppärilläkin voi hypätä talvella kentällä. Tiedoksi taas, kyllä mulle on tuntejakin pidetty tuolla samaisella ulkokentällä talvella. Silloin kun on pakkasta ja ei ole kentän pohja huonona niin mikä estää hokillisella ja tilsakumisella hevosella ratsastamisen? Niin, ei mikään, tiedätte sen itsekkin. Eikä estä minuakaan.

Eikö oikeasti ihmiset tajua, että pohjan kunnolla/laadulla on oikeasti merkitystä? Liian kova tai liian pehmeä ovat molemmat omilla tavoillaan huonoja, mutta ei sekään parempi ole, että loskaisella kelillä on jäätä ja välillä taas kuoppia pohjissa ja hevoselle tulee jalkapallon kokoiset tilsat? Kehtaako joku oikeasti väittää että tämä ei ole vaarallista hevosen jaloille? Toivon että porukka oikeasti ajattelee hevosenkin turvallisuutta omansa ohella. Joskus voi oikeasti olla, että talvella plussa keleillä ja auraamattomalla kentällä voi olla syytä jättää väliin ratsastaminen, tai mennä varovaisesti. En ole ainoa, mutta luulin että KAIKKI tietävät tämän.

En suinkaan ole mitenkään vihainen, pistää vaan huvittamaan kun kerrankin joutuu HT:netin raadin kohteeksi, ja aihe on noinkin vähäpätöinen? Eikö oikeasti ihmisillä ole mitään muuta tekemistä, kuin yrittää väkisin vääntää jotain huonoa jonkun toisen ratsastuksesta tai hevosen pidosta? Jos ei mitään muuta keksitä, niin haukutaan hevonen vähintään rumaksi. Pakko on aina päästä haukkumaan ja arvostelemaan. Ja kyllä, on Herttaa haukuttu rumaksikin sanoilla "Se on niin rumakin, että miksi toi edes viitsii sillä ratsastaa?" . Noh, vastaus tähänkin, vaikka se olisi ruma, niin ratsastan sillä siksi, että se on osaava hevonen, mielyttävä ratsastaa ja tykkään siitä. Ei se ehkä ole maailman hienoin ja jaloin liitokavio, mutta ihan jees se pärjää täällä Suomen alue/kansallisella tasolla.

Toivoisin jatkossa, että jos jotain blogini lukijaa häiritsee vaikka oma heiluva alapohkeeni, tai kisakuvissa liian kireellä oleva nuttura, niin tulkaa ihmeessä kysymään asiasta vaikka sähköpostilla tai suoraan kommentoimaan blogiin. Vastaan mielelläni ITSE kysymyksiin, jotta ne varmasti olisi totta. Ja nopeammin saattekin ne vastaukset täältä, kuin päivittelemällä Hevostalli.netissä ja joku besserwisser vastaa ohikulkiessaan.

Mutta ASIAAN!

Hertalla on nyt ikioma satula ja eilinen valmennus pitkän tauon jälkeen meni hyvin! Opettaja huomasi eron hevosen liikkumisessa, se liikkuu joustavammin jonka ansiosta myös minä istun paremmin. Vakaa ja sopiva satula, sekä hyvillä mielin liikkuva hevonen on nyt ollu avainasemassa meidänkin treenien mahdollistamiseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä! Ja odotellaan nyt varuiksi että lumet sulaa pois, niin pääsen minäkin kengättömällä ja tarhaamattomalla Hertalla treenaamaan KUNNOLLA. ;) (tämä oli sitten sarkasmia.)

8 kommenttia

 1. Niin tyypillistä "Totuus.nettiä"! Ei kommentin kommenttia blogin kentässä, mutta ht-netissä raivoreettojen kokoontumisajot ja aiheena lynkkaa bloggaaja. Ei yhtään kaduta oman blogin piilottaminen vain kutsutuille lukijoille avoimeksi, tämän saa joka tapauksessa jossain vaiheessa jokainen bloggaaja nahoissaan kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raivoreettojen kokoontumisajot, hyvin sanottu! :D Juurikin näin! Ymmärrän hyvin miksi oot laittanu blogisi piilotetuksi. Tämähän mikä omalle kohdalleni sattui, ei edes ollut törkeää mielestäni, mutta sen verran riittävä, että huomaa kuina tyhmää porukka on. Topiccihan poistettiin melko nopeasti. Liekö sitten mennyt liian henkilökohtaisuuksiin tai jotain?

   Poista
 2. Haha ihan mahtavaa! Sun vastauksille on helppo nauraa ja samaistua mutta voin kuvitella miten raivostuttavaa perättömän paskanpuhumisen kuunteleminen (lukeminen) voisi olla! Onneksi 99 % heppanetin käyttäjistä ja kirjoittajista on ruohonjuuritasolla harrastavia lapsia niin niitä pitää vähän ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mulla oli omallatavallaan hauskaa kun tätä kirjotin, hymy huulilla! :D Eikä näitä kommentteja tosiaan vakavasti voi ottaa. Päivän naurut niistä kyllä saa. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Täällähän minä valmiina pitämään puolustusrintamaa! :D

   Poista
 4. Hienot sarjakuvat! Vastaa erittäin paljon todellisuutta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siis noihin ei tarvi edes lisätä mitään! Sehän niissä onkin hauskaa, että OIKEASTI ihmiset täällä hevosmaailmassa tekee noin. :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!