Kootussa Ravissa

13. helmikuuta 2013

Tarpomista 2metrin hangessa.

Tänään kävin ratsastamassa Hertan pikaseen huomista valmennusta varten. Kenttä oli aivan kaamee. Tilsaa tulee vaaraksi asti ja pohjakin pettää alta. Suoraan sanottuna sai olla tosi varovainen. En sitten ratsastanutkaan kuin jonkun 20-25 min, pelottaa että hevonen nyrjäyttää jalkansa tai jotain. Toivottavasti linkomies pääsee kohta puoliin pelastamaan meidän pulasta...

Uusi satulakin kokeilussa, mielestäni se tuntuu sopivan oikein hyvin Hertalle. Katsotaan josko siitä tulisi Hertan satula. Vaikea on vaan testata mitä mieltä hevonen on, kun sen liikkuminen muutenkin on niin vaikeaa tuolla lumihöttösohjossa. Huomenna otan satulan mukaan valmennukseen niin katsotaan miten poni potkii menemään maneesissa.

Koulukaverini Anna-Riikka kävi hiukan kuvailemassa. Olen aina halunnut nähdä videomateriaaleja Hertan liikkumisesta, sillä en oikeastaan koskaan näe että sillä menee joku muu, tai tosi harvoin. Kerrankin kun saatiin aikataulut sovitettua yhteen jotta saisin videomateriaalia esim Hertan tän hetkisistä piruettien alkeista sun muista, niin kenttä on niin huonona ettei oikein uskalla tehdä mitään... Noh, kokeiltiin kuitenkin piffit ja paffit ja kerran piruetin tynkää molempiin suuntiin:Hertta saa jotkut sätkyt kesken videoo, lieko taustalla ajava auto ollut niin pelottava. :D Onpas se hurja...
Kuitenkin, mielestäni temput eivät olleet niin laadukasta kuin miltä ne musta tuntuu olevan "normaalisti". Enkä voi pakottaa hevosta  tekemään täysillä hommia alustan takia, joten "piruetitkin" ovat vain muutaman askeleen käännöksiä. En uskaltanut pyytää enempää, muutaman kerran jo lipesikin Hertan jalka. Piaffitkin tuntuu vähä maatamyötäileviltä, välillä jää jalka kiinni lumeen ja välillä ei. Mutta ihan piaffilta ne välillä näyttää. En myöskään vielä viitsi hirveästi Herttaa rasittaa pitkän sairasloman jälkeen. Teen lähinnä muutamat piaffi siirtymiset joskus ratsasuskerroilla, ihan vain mielenvirkistykseksi, piruetteihenkin välillä vain haen vähän piruettilaukkaa. Niitä voi treenailla sitten vasta myöhemmin kun poni pikkuhiljaa kuntoutuu varman päälle. :) Pääpointtina meillä muutenkin on vain kokoamisasteen kehittäminen, kaikki temput tulee sitten perässä varmasti kun sen kokoamisasteen saa kuntoon. Se ratkasee kaiken!

Pitää pyytää Anna-Riikka kuvailemaan sitten kun kenttä on taas hiekalla, voi tehdä ihan täysillä hommia ja ratsastaa kunnolla. :)

Tilsaa pukkaa! Tollaset lapsenkallot meillä oli kavioissa tänään.

En uskalla muutakuin mummohölkkäillä. :D

Ei uskoisi, että kenttä on lanattu 7 pvää sitten?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!