Kootussa Ravissa

21. helmikuuta 2013

Hertta se vaan on niin mahti!

Siis tänään se oli taas niin mahtipontinen. Siis se vaan liikkui hyvin! Mieletön passage ja piaffi. En ennen noin hyvin polkevana ole niitä siitä saanut ulos. Ai että. Oon ihan hehkuna taas!

Mutta samalla oon hermoraunio ja pelottaa että alkaa ontumaan tai hajoaa muuten vaan jos yhtään rasittaa sitä enemmän kuin perusliikunnalla. Tuun vainoharhaiseks kohta kun kyylään joka päivä liikeet ja käyn läpi kropan ja jalat. Vanha mamma palailee vähän pitemmältä saikulta, niin oon ihan natsi sen kanssa, liikutuksen ja hoidon kannalta. Mikä mua vaivaa!

No mutta, ihan paras tamma! Pitkärunkoinen, matalajalkainen, isopäinen ja iso perseinen pötkylämakkara, joka on kuitenkin ratsastettavuudeltaan täys 10, se on täysillä mukana hommissa ja yrittää aina tehdä ja miellyttää ratsastajaa. :) Höriseekin kaupan päälle aina ratsastaessa!

c Janna Pehkonen

c Janna Pehkonen


c Janna Pehkonen

c Janna Pehkonen


c Janna Pehkonen

c Janna Pehkonen

12 kommenttia

 1. Upeita kuvia! Tosi ihana kuulla että sujuu kivasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) On sille muutama "ei niin hyvä päivä" mahtunut tähän väliin taas, mutta kaikenkaikkiaan on kyllä niin kiva taas. :)

   Poista
 2. Hertta antaa toivoa mullekin. Nimim. Pitkärunkoisen ja matalajalkaisen pötkylämakkaran omistaja. Niin, Väiskin sä oletkin jo tavannut :)
  -Tiina, Napin tallilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että täältä mut löysitkin? =) Kyllä mä Väiskin heti muistan. Mutta hei, ei pidä antaa rakennevirheiden haitata menoa! Ei ne viat ole esteitä, ehkä korkeintaan hidasteita, jos niitäkään. =)

   Poista
  2. Itseasiassa mä oon satunnaisesti käynyt kurkkimassa tätä sun blogia pidempäänkin, sitten löysin sut Napin blogista uudestaan :)

   Mun kaveri, joka ratsutti mulle Läiskiä sen mulle tullessa, on alottanu ton Veikkosen, mitä sä nykyään ilmeisesti ratsastelet. Pieni maailma :)

   Kyllä mä ajattelin, että me Väiskin kanssa saatais syssymmällä eka heA startattua :) Pitää vaan saada takaosankäännökset toimimaan.. Toissapäivänä sain aikaan capriolen kun yritettiin niitä tehdä. Mun avuissa oli kai joku vikana :D

   Poista
  3. Jooo, kyllähän mä Noran tiedän. :) Mähän oon siis kato aikoinaa Veikkoa jo varsana hoitanu, koska sen emä oli mun ihka eka kisa/hoitoheppa. Sitten lähdin itekkin tallilta kun Veikon emä lähti, ja Nora sai sen sitten itselleen ratsastettavaks. Nyt sitten mä oon palannu takas Veikon selkään. Vanha tuttu sekin siis. :)

   Sinne He A:han vaan, takaosakäännökset on vain yksi liike koko radasta, toki ne kantsii hioo hyviks, mutta ei se koko rata siihen yksiin takaosakäännöksiin kaadu. :)
   Josko sulla oli capriole avut kun takaosakäännöksiä yritit? Sun heppa onkin pitemmälle koulutettu kuin luuletkaan... ;)

   Poista
  4. Hahahah, joo! :D Capriole-avut mä taisin epähuomiossa antaa :D

   Poista
 3. Tosi hienon näkönen heppa sulla on kyllä! Hevosen omistajana tiedän tunteen, josta kirjoitit aiemmissa postauksissa. Välillä tulee takapakkia ja sen jälkeen onnistumisia. Takapakkien jälkeen osaa ainakin arvostaa todella niitä päiviä, jolloin kaikki menee hyvin. Hienoja olette! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Taitaa se vaan ikäväkyllä olla, että nää takapakit kuuluu lajiin. Kyseessä on kuitenkin ratsukon kohdalla kaksi osapuolta, hevonen ja ratsastaja. Tupla riski siis, että takapakkia tulee jomman kumman kohdalla.

   Oon kyllä sitäkin mieltä, että niitä takapakkeja ja epäonnistumisia tarvitaan kehittymiseen. Surkeasti menneet kisat tms. saavat aikaan positiivista, kun tsemppaa ittensä takaisin sinne minne pitää.

   Sinunkin blogia olen tässä alkanut seurailemaan, hyvin näyttää teilläkin kisoissa rullaavan!

   Poista
 4. Olet kyllä aivan oikeassa! Joo, meillä meni viime kausi tosi kivasti, vähän jännityksellä odottelen tätä seuraavaa kautta, että miten tulee menemään. :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!