Kootussa Ravissa

8. helmikuuta 2013

Roxalena tarpoo hangessa.

Tänään oli vuorossa pitkästä aikaa Roxyn ratsastaminen. Enpä sen selässä ole 2 vkoon ehtinyt käydä!
Mentiin poikkeuksellisesti kentällä, ei jaksettu kävellä maneesille ;) Ja olipahan hyvä kelikin, kentän pohjakin oli melko hyvä.

Roxyllä oli ollut eilen rankka päivä, kolmen tunnin ratsastussessio omistajan kanssa. Siihen sisältyi tunti maastoilua tallille, jossa tunti pidettiin, ja sitten itse ratsastustunti siihen päälle, jonka jälkeen matka kotitallille kävellen. Se vähän näkyi siinä, että poni oli normaalia hitaampi pohkeelle ja välillä mielellään kulki pohkeentakana. Myös sen oikea takajalka oli jokseenkin jumissa, sillä laukan nostot oikeaan kierrokseen tulivat aina askeleen tai kaksi ristilaukan kautta takaa, jonka jälkeen se vaihtoi takajalatkin myötälaukalle jonka jälkeen hyvä laukka jatkui... Outoa? Teki tätä siis järjestään. Joka nostossa oikeaan kierrokseen kaks ekaa askelta ristilaukkaa. Sitten kun tein nostoissa yliasetusta ja työnsin takaosaa ulommas, vähän kuin lievään avotaivutukseen ympyrällä, niin nosti heti myötälaukan. Vaati siis tosi paljon auttamista, että ottaa painon sinne oikeelle takajalalle ja nostaa sillä samantien laukan. Ei kuitenkaan ollut ep, päinvastoin, liikkui tosi kivasti.
Jonkun aikaa kun olin jumppaillut Roxya oikeassa kierroksessa, saatiin nostotkin pari kertaa lopuksi suoraan puhtaina ilman ristilaukkaa, kun vain keskityin siihen oikeeseen takajalkaan. Poni väsyi nopeesti, junnu ei ihan vielä jaksa. :)

Roxyn laukka on jotain niin ihanaa. Lapsonen on vasta 4,5 vuotias ja välillä tuntuu että laukassa voisi tehdä ties mitä kokoamisia ja niin päin pois. Vaihdothan tämäkin lapsi jo osaa, mutta niitä ei ole sille opetettu, eikä tulla vielä hetkeen opettamaan. Koitetaan ensin saada vastalaukat rullaamaan. Olen ihan satavarma, että sitten kun tämän neidin on aika siirtyä vaativimmille radoille vuosien päästä, niin laukkapiruetit ja vaihdot ovat tälle "helppoja". Taino, laukkaohjelma ylipäätään.  Vielä on siis hieman raaka, mutta tähtäin on ylöspäin!
Ravi on myös ihan kiva, mutta vasta viimeaikoina ollaan alettu ottaa harjotusravia mukaan. Roxy on aiemmin tarvinnut niin paljon tukea ravissa, että alkaisi ajattelemaan eteenpäin. Niin kauan kun se ei ole ajatellut eteen eteen eteen niin persettä ei ole laitettu penkkiin. Nyt se alkaa jo hiffaamaan sitä, joten harjotusravi harjottelut on alkanut. Vielä hiotaan. Älkää tuomitko. :)

Saatiin jopa vähän videota! Herranenaika. Oon surkee näitten datailuhommien kanssa, eli videokin on just ja just saatu kasaan Movie Makerilla. Oon säälittävä. :D Noh, huomaahan sen tämän blogini ulkoasustakin, etten osaa mitää ihmeitä tehä täällä interneetissä... :D Olisi ollu vielä videota keskiraveista, mutta jostain syystä se ei suostu latautumaan mun koneelle. Joten tässä on nyt vain pikkupätkiä perusravia ja vähän laukkailua. :)

Mulla on myös hienot asusteet. KL:n takki josta on vetoketju rikki, joten se menee lepattaen auki mukana. Hieno selkäpussi! :D
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!