Kootussa Ravissa

3. tammikuuta 2013

Tiivistetty kisakausi 2012

Vuoden vaihtuessa on hyvä muistella edelliskautta, jotta voi asettaa realistiset tavoitteet ensi kaudelle. Yksinkertaisesti, heti mitä viimekaudesta voi sanoa, on "lievä pettymys". Valoitan asiaa.

Tavoite oli: saada Va B radat 65% tienoille (alue ja kansallinen) ja ottaa mukaan Va A radat

Tulos oli: Va B saatiin vasta heinäkuuhun mennessä 63% tasolle, Va A radat pääsi mukaan 2 kertaa.


Hyvää tässä on, että Va A radat tuli korkattua, eli paineet vähän hävisi niiden suorittamisesta. Ja oletus oli ekasta Va A radasta, että jos 55% saadaan, niin se on jo kiva. Noh, saatiin 60% kansallisesta Va A:sta ja toka ei sijoittunut oli tulos. Tämä meni kirkkaasti yli odotusten! Toinen Va A rata olikin sitten mahahaavan aikaan, joten se ei ollut yllätys että rata meni pilalle hevosen vastustelun takia. Oma moka!
Va B radat saatiin kevään mukaan-pääsy-vaikeuksien jälkeen keskikesään mennessä sujumaan. Tulokset vain paranivat rata radalta. Mutta sitten "huipulla" kaikki romahti, ja hevonen sairastui mahahaavaan, joten tulokset tippuivat. Kisakausi loppui aiemmin kun oli suunniteltu, eli jo syyskuussa.
Tämän jälkeen hevonen onkin ollut syystä ja toisesta saikulla tähän vuoden vaihteeseen asti! Sekös jos jokin söi motivaatiota.

Hyviäkin asioita tapahtui yleisesti ottaen. Sain esimerkiksi seuran pikkujouluissa Ratsastajainliiton hopeamerkin! Hopeamerkki siis jaetaan kisatulosten perusteella, ja tähän hopeamerkkiin perusteet ovat kansallisen Va A tasoisen radan hyväksytty suoritus. Sainpas frakkiin koristeen! :)

Nyt jos tältä seisomalta mietin tavoitteitani ensi kaudelle niin äkkiseltään voisin listata ne näin:

-Hertan kanssa Va B radat siihen 65%, Va A/Prix. St. Georges luokkia lisäksi rohkeasti vain siihen. Hertan kilpailuttamisessa pääpaino ja resurssit.
Tavoitteet elävät myös senkin takia, että nähdään kuinka radikaalisti tämä pitkä sairastelu/huonot treeniolosuhteet vaikuttaa. Joudutaanko alkukaudesta käymään jopa muutama He A rata? Vai kyetäänkö jatkamaan siitä mihin jäätiin kesällä? Sen näkee kevään edetessä.

Resurssien puitteissa sitten nämä nuoret:
-Roxyn kanssa nuorten hevosten luokat alue/kansallisella tasolla TAI/JA avoimia He B-A luokkia.
-Veikon kanssa olisi mukavaa mennä suokkiluokkia, mutta jää nähtäväksi onko aikaa (rahasta puhumattakaan). Muutamat seurakisat edes olisi kiva päästä tuuppimaan, miksei jopa hyppäämään...?

Tässä voisi olla mun uudenvuoden lupaukset. Tai tavoitteet oikeastaan. Katsotaan miten käy!

2 kommenttia

 1. Niin teilläkin on vain kenttä käytössä, miten hyvin se on talvisin hoidettu? Käyn ratsastamassa yhtä hevosta tallilla jossa on vähän huonosti hoidettu kenttä niin siinä voi nyt sulamisen ja uudelleen jäätymisen jälkeen hyvällä tuurilla vähän kävellä :-( Olen kyllä huomannut maneesin luksuksen!

  Sulle olisi taas haastetta -> jorepallo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Jeps, pelkkä kenttä. Noin 5 km päässä on lähin maneesi, välillä pääsen sinne. Sitten kun valmennuksiin matkataan, niin ne on maneesissa. Mutta sinnekkin on aina kulkeminen traikulla. Maneesi ois luksusta! Ei auttaisi tekosyyt etteikö muka voi treenata.

  Tänä talvena kenttä saatiin hyvälle mallille, kun sain tuttuni kautta traktorin joka tuli ja linkosi lumet pois. Kenttä oli sen jälkeen tosi hyvä, mutta sitten tuli nämä uudenvuoden loskakelit, ja kenttä meni totaaliseksi luistin radaksi, jossa paikoitellen oli hiekkaa näkyvissä. Tällä hetkellä siiä voi vain kävellä, ennenkuin sataa uutta lunta päälle... Argh! Aikaisempina talvina ei ole huollettu kenttää, muuta kuin vähän käsin kolaamalla. Eli käytännössä on ollut vain ura vapaana... Pikkasen annetaan kanssa kilpailijoille etumatkaa treeniolosuhteilla? :D Mutta tänä vuonna oon päättäny että kenttä pysyy ratsastuskunnossa niin ei veny kisakauden alotus. :)

  Meen kurkkaamaan haasteen!

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!