Kootussa Ravissa

18. tammikuuta 2013

Roxyn vuoro

Kävin siis viime viikolla taas Roxyn selässä. Tammaa voi jo 5 vuotiaaksi sanoa, joten vähän on alettu temppujentreenaamista kesän ratoja ajatellen. Sen pitäis handlata He B asiat, joten niitä ollaan käyty nyt läpi. Erityisesti viimeksi keskityin sen kanssa keskiraveihin. Hevonen oli aluksi vähän pohkeen takana, joten ongelma ratkesi sillä, että laukassa kaahoteltiin reippaasti eteenpäin aina pitkillä sivuilla, jotta alkaa ajattelemaan voimakkaammin eteen. Loppujenlopuksi eteenpäinpyrkimys saavutettiin ja oli helppo alkaa itse istumaan alas ja keskittymään tekemään temppuja.

Tämä oli vasta kolmas kerta kun Roxyn kanssa keskusteltiin kohdasta "keskiravi" ja mimmi osaa ne jo hienosti. Vähän vielä täytyy lahjoa ja ylikehua kun lähtee leiskauttelemaan, joten oma istunta on vähän etukenossa kuvissakin, mutta pääpointti on että neiti oppii keskiravien olevan mielekästä ja alkaa jopa itse niitä tarjoomaan mielellään. Hienoja keskiraveja tulikin! Sillä on mukava liike, ja ilokseni voin todeta että Roxyllä on mukava harjotusravi istua, vaikka sillä on suht ilmava ravi. Ei siis niin kamala heittoistuin kuin Hertan ravi! :D Helpotus.

Lopuksi treenailtiin vähän vielä vastalaukkoja, niitä sillä ei vielä hirveästi ole tehty. Se onkin jo He A:n juttuja, mutta hyvä niitäkin on jo ottaa mukaan treeneihin. Turhaan tässä hidastelemaan. Ihan vain kokorataleikkaa ja suunnan muutos laukassa, ja yritettiin säilyttää vastalaukka. Kaksi kertaa se rikkoi lyhyen sivun keskellä myötälaukalle (osaa helposti laukanvaihdot), mutta kolmannella kerralla suoritti jo vastalaukan hyvin! Peräänannosta en välittänyt, kunhan vain ideana oli että laukkaa ei vaihdeta. Asetin voimakkaasti ulospäin, jotta ei tulisi houkutusta vaihtaa laukkaa. Ja hyvin meni. :)
Toisessa kierroksessa teki heti ensimmäisellä kerralla tyylipuhtaasti vastalaukan joten sitä ei tarvinnut jäädä treenaamaan ollenkaan! Hieno poni! Tästä tulee vielä hyvä peli. :)


2 kommenttia

  1. Tää on kyllä kivan olonen heppa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä tykkään kans! Kiva luonne ja kyl kapasiteettia löytyy. :) vähän sais olla isompi mut se ei nyt suurin ongelma ole.

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!