Kootussa Ravissa

21. lokakuuta 2015

Stunttiratsastajia

Hiljaiseloa blogin puolella ei ole varmaan näin pitkää ollutkaan hetkeen. Syy on tosiaan pätevä. Olen oikeasti vain ja ainoastaan keskittynyt laskemaan kemiaa. Mulla oli eilen tentti ja oikeasti lopetin käytännössä kaiken muun siksi aikaa että vain lasken. Hertta oli vähän kevyemmällä ja sitten sain sille liikuttajia. Sopivasti viime viikonloppuna tulinkin sitten kipeäksi, niin ei selkään ole ollut asiaa, mutta laskemistahan voi harrastaa vaikka aivastelisi laskimen näppäimille. ;) Mukavaahan se ei ole, mutta pakko mikä pakko. Toivottavasti toi tentti nyt menee jo läpi, koska olen hakannut sen kanssa päätä seinään jo 5 vuotta. On jo kumma jos ei mene!

Heh, oli pakko laittaa tää... :D
Kun olen nyt tässä flunssassa niin Hertta on käynyt oikeastaan todella paljon liinan päässä. Välillä olen laittanut sille liinassa ravipuomeja ja pikkuisia kavaletteja. Paljon olen stunttiratsastajia tyrkkinyt Hertan selkään ettei ihan vain liinassa juoksemiseksi mene.
Eilen kaverini meni Hertan selkään ja laitoin heillekkin ravipuomeja ja lopuksi pienen esteen. Hertta on kyllä niin tosissaan noiden esteiden kanssa nykyään. Este on tosiaan 40 cm korkea, Hertta lähestyy sitä korvat höröllään rauhassa ja sitten kun tulee ponnistuspaikka niin se ähkäisee ja ponkaisee jäätävän loikan ja jatkaa vauhdikkaasti esteen jälkeen kuin oikeat estehevoset. Hän on niin olevinaan pro hyppääjä, suku meinaan velvoittaa ;)

Vaikka itse olenkin ollut liikkumatta niin onneksi hevonen sentäs on kunnossa ja päässyt tekemään kaikenlaista muuta kuin "totista dressagea". Seisomaan sitä ei ole jätetty. Ypäjällä olisi 1.11 vielä yhdet kansalliset ja mietin lähdenkö niihin. Toisaalta hevonen on hyvässä kunnossa, mutta toisaalta tässä on ollut nyt 2 viikkoa hiljaiseloa. Ilmoittautumisaikaa on onneksi vielä pari päivää, joten jos olo antaa myöden ja pääsen selkään takaisin niin jos Hertta hyvältä tuntuu niin voisihan sitä käydä vielä viimeiset kisat tälle kaudelle pyörähtää Ypäjällä. :)
Katsotaan katsotaan, miltä tuntuu. Eiköhän blogi herää jälleen eroon kun treenit pääsevät taas pyörimään normaalisti niin on jotain mitä taas kirjoitella!

Hertta nauttii linimenttipullokorkkihieronnasta... :)

9 kommenttia

 1. Peukkuja nyt sen tentin läpäisyyn, että pääsisit taas normaalin (hevos)elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vastasin jokaiseen tehtävään mitä ei ole ennen tapahtunut! Ihmettelen syvästi että jos en edes pääse läpi! Mutta numerolla ei ole tässä kohtaa väliä, Kuha pääsee läpi ;)

   Poista
 2. Mikä kurssi? Orgaanista kemiaako? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mulla vielä edessä! Se jää viimeiseksi sitten kevään puolella ;)

   Tämä mun arkkivihollinen on nimeltään Farmaseuttisen kemian laskuharjoitukset... :D

   Poista
 3. Paranemisia sinne ja tsemppiä tuleviin treeneihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alkaa olla tää lenssu jo voiton puolella, joten Hertta saa sanoa hyvästit kevyelle kaudelle! :D ihanaa päästä taas satulaan!

   Poista
 4. Onko sinulla jotain vinkkejä miten opettaa hevoselle keski- ja lisättyä ravia? Satunnaisesti tulee sellaisia etujalat lentää raveja mutta niitäkin harvoin. Tiedän, että maltti on valttia, mutta vinkkejä kaipailisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä opetin aikanaan parille hevoselle keskiravit sillä, että olin suht reippaassaa kevyessä ravissa. Menin ympäri kenttää. Aina kun kulmasta lähti kohti pitkää sivua niin vähän ajattelin vielä reippaammin eteen ja sitten taas kulmaan hidastus ja rauhallisemmin lyhyt sivu. Eli periaatteessa siirtymisiä ravin sisällä!

   Pikkuhiljaa hevonenkin joka ei osannut ennen ollenkaan keskiravia, alkoi oikein odottamaan pitkää sivua "kohta lähdetään leiskauttelemaan" ja sitten ei enää tarvinnutkaan ratsastaa eteen pitkää sivua, vaan hevonen tarjosi sitä itse. :)

   Eli vastaus lyhyesti: siittymisiä ravin sisällä. Lyhyet sivut normaalia, mutta reipasta ravia, pitkät sivut/ kokorataleikkaat ajattele eteen.

   Toki tästä pitää lähteä pikkuhiljaa jalostamaan liikettä mutta tällä pääsi alkuun ja istuttamaan sen aihion hepan mieleen.

   Eli tarkemmin sanottuna:
   -ota kevyt ravi etten vahingossa jarruta istunnalla
   - ei saa kaahottaa, mutta ajattele koko ajan eteen
   - kulmissa kokoa ja sitten kun suora aukeaa pitkälle sivulle/kokorata leikkaalle niin rohkaise hevosta keskiraviin. Älä välitä vaikkei se heti esittäisikään sitä. Jatka sitkeästi vain kierros toisensa perään
   - tarkoituksena on toistaa tätä "kokoajan putkeen" jotta hevonen alkaisi ennakoimaan lähtöä keskiraviin ja se innostuisi siitä. Innostuessaan siltä yleensä tulee luonnollista kokoamista ja kun se tietää että "nyt pitää lähteä pidentämään" niin loppujen lopuksi sun ei tarvitse tehä oikeastaan mitään (paitsi ottaa kiinni kulmaan ;) )
   - ja kaikista tärkein: KEHU hurjasti aina kun heppa lähtee vähäänkän reippaammin pitkälle sivulle/pidentää askeltaan! :)

   Toivottavasti tästä oli apua :)

   Poista
  2. oli apu kiitos!! :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!