Kootussa Ravissa

17. lokakuuta 2015

Jälleen Horse & Riderilla


Sain kunnian osallistua toisen kerran Keravalla järjestettävään blogitapaamiseen! Siiri jaksoi jälleen järjestää meille bloggaajille tämän tapaamisen, kiitos siitä! 



Vaikka mulla on nyt meneillään tosi kiireinen hetki tämän syksyn osalta, sillä töiden ohella joudun nyt tuplaten tekemään hommia koulun kanssa, tahdoin silti osallistua tähän ja jättää kemian kirjat hetkeksi syrjään. Pääsimme kuulemaan erittäin hyvää ruokintaluentoa, ja tämä olikin se juttu minkä takia oli pakko päästä paikalle.
Luennoitsijana oli pitkän linjan hevosihminen Taina Salmi, joka pyörittää Lappeenrannassa varmaan monelle tuttua ratsastustarvikeliikettä nimeltä HorseCare Corner. Itselleni tuli jo välillä luennon aikana tunne että häiriköin, sillä kovasti kyselin kaikenlaista (tyhmääkin?), mutta kerrankin sai kaikkeen kunnon vastaukset! Täytyihän se tilanne hyödyntää. Taina osasi selittää erittäin kattavasti kaikkeen kysymyksiin vastaukset. Mieletön ammattitaito ja kokemus välittyi kyllä heti. Ihmisenäkin todella helposti lähestyttävissä, joten kehtasin minäkin kysellä huoletta asioita!

Tarkemmin en ajatellut blogin puolelle alkaa erittelemään yksityiskohtia ruokintaluennosta, sillä mm. Anniinan blogissa on todella kattava kertomus luennosta. Kannattaa käydä lukemassa. Postaukset siellä ovat kahdessa osassa.

Se mitä ruokintaluennosta kuitenkin jäi erityisesti mieleen, ja mitä tahtoisin tuoda tässä postauksessa esille, oli yksi Cavalorin tuote jota suosittelen lämpimästi kaikille. Ja tämä ei ole mainos, vaan sanon tämän ihan omasta takaa.

Kuva: Anniina Gullans
Kyseessä on Cavalorin ravintolisä nimeltä Emergency 911.
Ostin tämän luennon päätteeksi itselleni, ja ajattelin että hyvä on olla mahavaivojen varalta tällainen. En ollut kuullutkaan ko. valmisteesta ennen, mutta esittely vakuutti minut, joten päätin ostaa tälläisen kokeiluun (niin, ja ihan omilla rahoillani ;) ). Tuotetta voi nimensä mukaisesti siis käyttää hätätilanteessa esimerkiksi jos hevonen ähkyilee, tai sillä on vatsa sekaisin. Tuote sisältää todella paljon prebiootteja, sekä hiivaa ja B-vitamiineja. Esimerkiksi ähkytilanteessa prebiootit auttavat pilkkomaan nopeammin suolessa olevaa tukosta. Ähky vaatii toki aina eläinlääkärin hoitoa, mutta tästä tuotteesta ei todellakaan ole haittaa.

Kuva: Anniina Gullans
Klikkaamalla kuvan isommaksi voit lukea esittelytekstin!
Kauaa en ehtinytkään pitämään tätä tuubia varalla, kun huomasin että Hertalla oli maha ihan sekaisin vaihtuneesta heinäerästä. Pääsin siis kokeilemaan tätä tuotetta käytännössä, ja pakko sanoa että kyllä muuten toimii!
Hertalla tosiaan oli alkuviikosta maha sekaisin. Se oli kiukkuinen ratsastaa ja se haju mitä joutui sietämään, vaikka kuinka pesin kuraista häntää oli kuvottava... Annoin Hertalle koko tuubin suuhun maanantaina, ja jo tiistaina Hertan maha oli täysin normaali! Voiko olla totta? Sattumaa?

Nyt kun olen käyttänyt tämän tuubin, haen jo seuraavan tilalle kaappiin varalle. Tämä on tosiaan hyvä pitää varalla nopeasti saatavissa, ettei hädän sattuessa tarvitse lähteä etsimään ja ostamaan. Kaapista se löytyy heti!

Se, mitä minä kirjoitan varsinaisesti bloggaajatapaamisesta käsittelee aiheena itse yritystä. Yrityksenä Horse & Rider on mulle hyvinkin tuttu. Kuulun Horserider Teamiin, eli Keravan Horse & Rider on mun sponsori. Keravalta olen saanut monet hienot kisahuovat ja tallivaatetta logoineen. On ihanaa kun mullakin on vihdoin asialliset tallivaatteet ja laadukkaat sellaiset ratsastukseen.

Keravan Horse & Rider on mulle ollut jo pienestä pitäen tuttu. Edellisen omistajansa aikana jo kävin siellä. Liike on muuttunut paljon niistä ajoista.  Kivijalkakauppa on muuttanut uuteen osoitteeseen niistä ajoista mitä minä ekoja kertoja siellä kävin ja valikoima on laajentunut paljon. Nykyiset omistajat, Maria ja Rauno Niskanen, ostivat liikkeen omakseen toukokuussa 2013. Liike on myös kooltaan kasvanut, sillä uuden omistajan Marian toimesta liiketilat remontoitiin ja laajennettiin vuosi sitten ja olin silloinkin viettämässä avajaisia paikan päällä. En edes ymmärrä miten tuo kaikki tavaramäärä on ennen mahtunut kauppaan!
Horse & Riderin tarkoituksena on olla yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ratsastustarvikeliikkeistä.
Itse pidän Keravan valikoimista, sillä siellä on halvempaa ja edullisempaa tuotetta, sekä myös laatumerkkejä. Jokaiselle on jotakin, ja kaiken takana on ajatus, että hinta ja laatusuhde toimii.

Kuolasin näitä Charles Owenin kypäriä. Tämä kaunokainen on kuin tähtitaivas!
Bootseja alkaa olla jos jonkinlaista kuosia... ;)



Aikamoinen Suomiteema KL:n vaatteissa ;)

Keravalla on muutamia omia maahantuomia merkkejä, kuten monelle tuttu Hilton Herbs yrttituotesarja sekä lisäravinnesarja Equine America.
Itse käytän molempien sarjojen tuotteita Hertalla.
Hilton Herbsistä käytin jossain vaiheessa rauhoittavaa valmistetta Hertalle. Se auttoi Herttaa keskittymään ja lopettamaan sen turhan höyryämisen mihin sillä on taipumusta.
Equine Americalta olen syöttänyt Hertalle hengitysteiden hyvinvointia tukevaa yrttilisäravinnetta Ventilatoria. Päivittäisessä käytössä elektoryyttinä Hertalla Equine American Apple-lytes. Tuoksuu ihan omenakarkille ja syöttömäärä on pieni. Monissa elektrolyyteissä joutuu annostuksen nostamaan korkealle (joissakin jopa 4 mittalusikkaa!) mutta tässä riittää vain yksi.
Hertta kun on vanheneva hevonen kovalla käytöllä, kuuluu tällä hetkellä sen ruokavalioon tietenkin Cortaflex. Niin kauan kuin minä Hertalla ratsastan niin se saa syödä Cortaflexia nivelten hyvinvointia ajatellen. Näistä suun kautta annettavista nivelaineista ollaan montaa mieltä, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole, kuin mun lompakolle ;)

Hilton Herbsin yrttejä on moneen eri tarpeeseen.

Tälläinen purkki on nyt syötössä Hertalle. Ostin sen keväällä ja vieläkin riittää pariksi kuukaudeksi. Todella pienet syöttömäärät siis.
Samaa ainetta löytyy monessa eri muodossa.
Vaikka Sprengerit ovat kalliita kuolaimia, niin Hertalle kun löysin sopivat näistä niin tavallisiin en enää vaihda. Hertalla oli vielä noin vuosi sitten hankalaa välillä kun se oli yli herkkä suustaan. Vähänkään jos otti liikaa edestä niin se nyppi päätään. Sen oli vaikea tukeutu kuolaimeen. Nykyään sillä on nivelkuolaimena tuollainen Sprengerin kolmipala (Dynamic RS) ja pään nyppimistä ei enää ole. Anatominen muotoilu sopii Hertalle.


Liikkeeseen oli juuri saapunut uusia kuolainmerkkejä. En ole näihin hirveästi tutustunut. Valikoimaa löytyy varsinkin esteratsastajille. Koulussa ei oikein ole valinnanvaraa kuolaimille, mutta ymmärtääkseni tästäkin sarjasta löytyy sallitut kuolaimet.

Ja kuten arvata saattaa, heti kun pääsin kotiin, niin kissa tutkii ostokset. ;)
Cavalorilta saatiin pieniä testikappaleita mukaan rehuista ja lisäravinteista. Näistä varmaan juttua myöhemminkin kunhan testailen.


Halutessasi voit käydä lukemassa muiden bloggaajien versiot. Itselleni oli monta uutta blogikasvoa tapahtumassa, joten oli kiva nähdä uusiakin nimiä blogien takaa. Nyt olikin melko erilaisia blogeja kokoontunut paikalle. Saa aina uutta luettavaa listalle kun näkee blogin takana olevat ihmiset, niin innostuu seurailemaan kun saa jonkun "tutun" blogeista, vaikkei niitä olisi ennen lukenut. Mukavaa porukkaa kaikki! :)

Emma - Hevosmurheilua

Anniina - Unelmien musta

Petra - Petra Palomäki

Riia - Team Equillence

Jenni - Sour cream & Onion

Liisa - Minä ja Pätkis

Ida - Esteheppa Codan elämää

4 kommenttia

 1. Onko toi Cortaflex auttanu Herttaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vaikea sanoa :) ei Hertalla nyt mitään ongelmia oikein liikkumisessa yms ole ollut, lähinnä olen ajatellut tukevani sen nivelten toimintaa ennenkuin mitään varsinaista syytä olisi :)

   Poista
 2. Kallista merilevää.

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!