Kootussa Ravissa

14. kesäkuuta 2015

Kisatauolla rennommin

Nyt meillä ei ole koko kesäkuussa enää kisoja, joten olen pitänyt vähän taukoa kireästä nutturasta. Hertta oli alkuviikon kevyemmällä liikunnalla Finnderbyn jälkeen. Se sai laiduntaa ja liikutus oli kevyempää. Itsekin ehdin lähteä vähän lomailemaankin. Viime viikko oli niin kiireinen etten ehtinyt kertaakaan edes avaamaan konetta ja lukemaan sähköposteja! Kilometrejä kertyy päivässä yli 200 ja autossa vietän aikaa päivittäin yli 2 h.
 Olin perjantaista lauantaihin Haminan Bastionissa. Hyviä esiintyjiä (ROBIN! ;) ) ja ihana kaupunki, harmi kun ei voinut jäädä pidemmäksi aikaa, mutta ihan mukava tuollainen yhden yön reissukin oli. Pystyi oikeasti pitämään vapaapäivän kun oli pienen välimatkan päässä kotoa. :)

Pääsin ihan eturiviin... ;)
Riikka väsäsi mulle hienon kampauksen!
Btw, yleisön pyynnöstä teen lähiaikoina postauksen siitä miten teen kisoihin siistin nutturan. Se ei ole iha näin hieno, mutta kuitenkin. 
Seniorit jonottamassa Robinin keikalle ;)
Tänään oli Hertalla vuorossa vähän enemmän huhkimista kuin vain keventelyä, sillä päästiin vähän hyppelemään kaikkea kivaa pientä. Ravipuomeja ja kavaletteja, lopuksi otin vähän "isompaa" eli huimat 70cm. Herttahan hyppää kuin olevinaan World Cup voittaja, kovaa ja korkealta ;) Kaiken varuiksi se hyppää isolla loikalla ja kaukaa, mutta kyllä sillä kankulla mikä sillä on sietääkin ponnistaa ja kovaa! :DEsteet ovat kyllä niin hyvää treeniä myös kouluhevosille. Täytyy oikeasti hypätä taas useammin. Siinä tulee koottua hevosta esteiden avulla ihan vahingossa ja selkää saadaan ylös. Herttakin on oppinut jo vähän paremmaksi esteaivoiltaan kun sillä on enemmän hypätty. Se kyllä menee kaiken minkä eteen laittaa, vedet sun muut, mutta se ei oikein osaa tehdä itse ratkaisuja esteillä. Minäkään en oikein osaa sitä auttaa, mutta olen oppinut suurinpiirtein pysymään mukana sen jättihypyissä kun se päättääkin lähteä kaukaa ja ottaa varman päälle. Eihän raukka voi osata parempia ratkaisuja jos ei ole opetettu. Esteälyäkin voi opettaa.

Tiistaina on sitten vuorossa valmennusta ettei nyt ihan liian hauskaksi meno mene.. ;) (tämä oli sitten vitsi... :D )
Koitan kirjoittaa valmennuspostausta tunnin jälkeen!

8 kommenttia

 1. Voi Hertta! Millonhan te menette estekisoihin,hehe ;) mulla on vanha estehevonen ja se sekoaa ihan maapuomeistakin! Pikku kavaletitkin pitää hypätä just niin kovaa ja korkealta ja otse en ole ikinä hypännyt,mutta eikse oo pääasia,etyä on hauskaa. :D toi nuttura on kyllä upee!

  VastaaPoista
 2. Eikö voisi joskus laittaa jotain videoita ja kuvaa kun te hyppäätte? Olisi mahtavaa!!!! :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa löytyy kuvia ja videoita hyppäreiltä talvenkin aikana :) käytä tuota haku toimintoa ja laita siihen vaikka "estetunti" tai "esteitä" tms :) sieltä löytyy ihan estevalmennuksistakin tehtyjä postauksia :)

   Poista
 3. Mä ja mun heppa pidetään myös vähän lomaa nyt tää viikko ja ens viikko. Hypitään pikku esteitä ja toivottavasti maastoillaan paljon :) Ihan virkistävää pitää tämmöisiä taukoja kouluratsastuksesta. Ei sillä että se ois tylsää. Ei todellakaan, mutta vähän välillä muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurinäin! Ei koulu ole tylsää mutta välillä on kivaa tehdä jotain sellaista missä ei haittaa vaikka mokaa :D

   Poista
 4. Hei sulla kun lukee tuolla esittelysivulla että olette kehittyneet hertan kanssa he b tasosta tuolle tasolle missä nyt olette niin olisi kiva kuulla miten se on onnistunut? :) "koulutitko" siis itse hertan pidemmälle vai oliko muita ratsastajia/ratsuttajia apuna? Kävittekö ihan valmennuksissa jatkuvasti? Itse olen he b tasoinen tällä hetkellä ja tuntuu että junnaan jo useampaa vuotta samalla tasolla ja vuokrahevosteni kanssa tehdään niitä samoja asioita eikä edistytä mihinkään :D onkohan mitään mahdollisuutta kehittyä jos ei pääse edes viikottain valvovan silmän alle? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse me tälläin puolivahingossa tänne päädyttiin. Kävin 1-2 kertaa valmennuksissa kuukaudessa ja Hertan selässä kouluttamassa ei ole käynyt kukaan muu kuin minä sinä aikana kun sitä olen vuokrannut paitsi tietty pari kaveria. :) ei ollut tarkoitus alkaa kisaamaan ja treenaamaan näin, mutta jotenkin sitä vain ajautui ja nälkä kasvaa syödessä.

   On siis mahdollista kehittyä, täytyy vain janota lisää kaikkea. Mäkin imin tietoa lehdistä ja kirjoista sekä muista blogeista luin valmennusjuttuja :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!