Kootussa Ravissa

20. kesäkuuta 2015

Juhannusmaasto

Oikein hyvää Juhannusta kaikille lukijoille! Eihän se sää ollutkaan niin huonokaan kuin mitä olisi osannut odottaa, vaikkei ihan bikinit päällä voinutkaan grillata!

Itse olen kotona koko juhannuksen. Ei yhtään huvita lähteä minnekkään kun kerrankin on aikaa olla vain kotona ja rauhassa rapsutella Herttaa. Eilen perjantaina eli juhannusaattona lähdettiin Juhannusmaastoon tallikavereiden Lauran ja Dinan kanssa.
Hertta ei ole mikään maailman rohkein maastossa, mutta nyt se toimitti aika hyvin keulahevosen virkaa! Hertan suurin kammo ovat puunrungot maassa makaamassa... :D Se ei voi käsittää mitä puu tekee vaakatasossa, mutta nyt se kuitenkin rohkeasti näytti mallia kuinka ne ohitetaan. Tai ainakin se oli olevinaan kovin rohkea, vaikka hirveellä tuijotuksella ohi meni. ;)

Hertan maastoseuralainen Dina! 
Erkylässä on niin hienot ja hyvät maastot että olen maastoillut Hertalla paljon enemmän siellä kuin koskaan aiemmin. Hertta on aika raju reaktioissaan joten autojen ja liikenteen sekaan en sen kanssa lähde, mutta Erkylässä on niin rauhallista ja hyvät reitit ettei isojen teiden lähellä tarvitse mennä. Metsässä voidaan riehua sitten ihan vapaasti ilman vaaraa.

Tuolla on monia vaihtoehtoja maastoreiteille, voi kiertää järven ympäri tai mennä metsään kiipeilemään. Löytyy myös hyviä laukkapätkiä. Tällä kertaa mentiin ihan vain rauhallinen kävelylenkki hiekkateillä ja metsässä. Kävimme kiipeilemässä eräässä todella pitkässä mäessä, Hertta on nykyään todella haka mäkikiipeilyssä. Se on oppinut oikein ottamaan sellaisen työhevosen vetoasennon ja se lähtee työntämään vauhdilla mäkeä ylös! Ennen se liikkui mäessä kuin täi tervassa, mutta nyt se on kyllä aikamoinen treenari.
Tallin lähellä tahdoin itse kävellä että tulisi itsellenikin liikuntaa, Hertta tosin tahtoi sitten vain syödä joten mun lenkki jäi kevyeksi :D
Korvat tötteröllä eteenpäin!
Hertta näyttää alamäessä ihan ponilta! :D
Ainut pätkä missä joutuu menemään autojen keskellä - ja niitäkään harvoin näkee.. :D 
Ratsastusta varten olevia teitä löytyy myös.
Metsäpoluilla voi myös käydä pujottelemassa, mekin tosin mentiin lopuksi sitten polulta pois metsään kävelemään. 
Tässä Hertan piiiiitkä treenimäki! Juuri hyvä mäkitreenaamiseen, sillä tämä on sopivan jyrkkä ja samalla pitkä. :)
Kokeiltiin käydä kiipeilemässä tällä crossipolulla, mutta se oli kyllä liian upottavaa joten jäi kokeilu lyhyeksi.
Tallille paluu. Tallin pihan lammella on näköjään sorsaperhekkin. :)
Sää oli mitä mainioin sillä ei ollut liian kuuma, jolloin ötökätkin pysyi poissa. Kerrankin ei kuitenkaan tuullut ollenkaan ja sateelta vältyttiin! Juuri kun palattiin talliin niin alkoi satamaan, tuuria!

Tässä vähän kuvia maastoreitiltä. Voi kun joskus saisi kunnon kameran mukaan kun tuolla on niin kaunista ja ihanaa maastoilla että tahtoisin kuvia sieltä!

4 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hei onko ton Dinan nimi ollut Gina ku näyttää tutulta :D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en osaa vastata! :D tiedän vain että sitä sanotaan Dinaksi :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!