Kootussa Ravissa

2. kesäkuuta 2015

Finnderbyssä tavataan!


Niin siinä sitten kävi että monen mutkan kautta päästään kuin päästään osallistumaan meidän ensimmäiseen kansainväliseen starttiin, joka kisataan Finnderbyssä nyt tulevana viikonloppuna!
Olen yhtäaikaa kovin innoissani, mutta samalla tuskastunut.
Hienoahan se on päästä kilpailemaan kansainvälisellä tasolla, mihin en todellakaa ajatellut koskaan yltäväni. Onneki nämä kuitenkin ovat sinäällään helpot kisat, koska ne kisataan Suomessa. Kynnys osallistumiselle on pienempi tälläiselle aloittelevalle ratsukolle.

Vaikka olen innoissani tulevasta viikonlopusta, kyllä nyt alkoi iskemään ahdistus kisaamisen kalleudesta. Jos olisin tiennyt kuinka paljon rahaa uppoaa yhteen kisaan, olisin kyllä jättänyt osallistumatta. Osallistumiseni kuitenkin mahdollistaa nyt kesäkuussa alkaneet kesätyöt, jolloin vähän säännöllisempää tulonlähdettä on luvassa niin pystyn osallistumaann. Kirpaiseehan tämä silti, mutta hei, voi sen rahan huonomminkin käyttää. Onneksi kaverini lohduttavat ja sanovat koko ajan että rahaa saa aina jostain lisää. :D

Wanhan tallin edustalla. Hertalla puurot naamassa.
Mutta ei tosiaan mennyt helpoimman kautta tämä minun osallistumiseni Finnderbyyn... Mistäs aloitan tämän sekavan sählinki tarinan kirjoittamista...

Viimeinen ilmoittautumispäivä oli 20.5 keskiviikkona. Vasta edeltävänä sunnuntainta selasin Kipaa ja mietin kun ei oikein kesäkuulle ole kisoja. Satuin avaamaa Finnderbyn kisakutsun ja halusin katsella ketä sinne on menossa. Huomasin listoilla olevan samoja nimiä jotka kisaavat nytkin minun kanssa pikkukierrostasolla. Tästä heräsi ajatus "Jos hekin ovat menossa, niin pääsisinköhän minäkin?"
Olin oikeasti luullut ettei minun tuloksilla ole Finnderbyyn mitään asiaa, siksi en ollut edes ajatellut sitä. Tuumasta kuitenkin toimeen ja soitin heti SRL:ään ja kysyin valintaperusteita kansainvälisiin kisoihin. Ketä sinne hyväksytään ja millä perusteilla? Onko minun turhaa lähteä anomaan FEI lupia itselleni ja hevoselle jos emme kuitenkaan pääse?
Käytännössä kaikki halukkaat ovat viime vuosina päässeet osallistumaan, joten minullekkin näytettiin vihreää valoa.

Sain kuin sainkin kisakohtaisen kansainvälisen luvan muutamassa tunnissa, ja pääsin ilmoittautumaan ennen ajan umpeutumista. Hyvä. Kerkesin jo vähän huokaista. Ilmoittautuminen oli  tehty, enää tarvisti vain viikon sisään 27.5 mennessä rekisteröidä itseni ja Hertta FEI:n rekisteriin ja anoa FEI passi Hertalle. Ajattelin että no problem!

No mutta.. Edellisenä iltana ennen kuin olin menossa anomaan passia, täytin anomuslomaketta valmiiksi. Ensimmäisessä kohdassa kysyttiin Hertan nimeä, sen tiesinkin. Toisessa kohdassa kysyttiin mikrosirunumeroa, sillä se on nykyään pakollinen FEI passia anottaessa ja KV kisoissa.
Mikrosiru... Etsin passista... Hmm... ei näy?
Omistajalle tekstaria että missä on Hertan mikrosirunnumero nähtävillä. Ei löydetty kumpikaan.
En ollut uskoa! Olin aina luullut että Hertalla on mikrosiru, mutta kun googletin asiasta niin ei tosiaan ole kauaakaan siitä kun mikrosiru ei ollut pakollinen! Mulla on niin vanha hevonen, ettei silloin mikrosiruja paljoa Suomessa syntyneille laitettu! :D
Iski pieni paniikki. Mulla on vain vähän aikaa hommata FEI passi ja sitä passia en saa, jos ei ole mikrosirua...
Onneksi saatiin pikaisesti aika Hyvinkään Animagiin ja mikrosirun laitto vanhukselle onnistui 2 minuutissa.

Noniin, nyt oli hevonen viimein näin 17 vuoden iässä sirutettu (Hertta on nyt päivitetty nykyaikaan, eheh). FEI passin tekemiseen meni 10 minuttia. NYT oli kaikki paperit kunnossa. Huhhuh. Hilkulle veti.

Siinä se nyt on!
FEI hevonen oikee!
Ehdin jo hengähtää. Enää ei tarvinnut kuin odotella lähtölistoja. Hotellit varasin to-su aikavälille, juuri ja juuri sain viimeisen vapaan huoneen. Myöhään kun olin liikenteessä. Töistäkin sain ihmeen kaupalla vapaaksi to ja pe päivät vaikka juuri aloitin kesätyöt. Hävetti pyytää vapaaksi ja jättää muut töissä pulaan, mutta kuulemma ymmärsivät hyvin kun kerta kansainväliset kisat eikä niihin usein pääse!

Kunnes julkaistiin kilpailijatiedote...

Lueskelin sitä ja huomasin että kun starttaa PSG luokassa, se onkin jo torstaina. Luulin että järjestys on niin, että torstaina saavutaan vetchekkiin ja talliin, perjantaina kisataan PSG, lauantaina Inter ja sunnuntaina Inter Kür. No eipäs mennytkään.
Kun PSG ratsastetaan jo torstaina, täytyy talliin aj vetchekkiin saapua jo keskiviikkona...
Enhän mä millään pääse paikan päälle koska olen vielä keskiviikon töissä.
ARGH!

No ei muutakuin taas soittoa järjestäjälle... Ne varmaan jo vihaa mua kun vaan kyselen koko ajan.
Mulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin peruuttaa osallistumiseni torstain PSG luokkaan. Näin ollen starttaan vasta lauantaina ja sunnuntaina Interiä, eli paikalle täytyy saapua perjantai-iltana. Onneksi tämä oli helppoa järjestää, sillä listoja ei tehdä näin aikasin ja hinta on sama riippumatta siitä kuinka monta luokkaa starttaan.
Harmittaa kun olisin halunnut kunnolla kisata kun sinne kerta lähdetään, mutta tämä on kaikista helpoin ratkaisu. Ei enää päivän varoitusajalla voi oikein töihinkään sanoa, että sori en tule...

Mutta kaiken tämän säätämisen jälkeen voin todeta, että ensi perjantaina starttaamme auton nokan kohti Ypäjää ja meidän ensimmäisiä kansainvälisiä kisoja kohti! :) Mennään siis Inter I tasolla lauantai ja sunnuntai. Pikkasen alkaa jo jännittämään! Mutta valmentajakin sanoi, että ihan samalla tavalla se arvostellaan kuin kansallinen kisa, että ihan turhaa jännitystä ei tarvita!

Herttakin on palaillut nyt viime viikolla lomaltaan ja ai että se on laiska ratsastaa! Tai siis ihan mukava se on, mutta huomaa että energiaa menee laiduntamiseen. Aika äkkiä myös sää lämpeni, joten voi sekin aiheuttaa pientä väsymystä.
Ollaan tehty vain perustyöskentelyä. Käytiin myös maastossa. Eilen oli valmennus, jossa tehtiin myös sitä perustyöskentelyä ja oikein koko tunti kiinnitettiin huomiota siihen että oikeasti mun täytyy koko ajan nähdä se Hertan niskahihna. "Niska korkeimpana kohtana" oli teemana. Nyt en tähän postaukseen ala väsäämään tarkempaa valmennuskertomusta, koitan sen tehdä myöhemmin. Muutoinkin olisi tarkoitus tehdä postaus joku päivä tämän hetken treeneistä, missä mennään ja mitä tehdään. :) 
Ekana päivänä loman jälkeen. Huhhuh kun on rankkaa sanoo Hertta. Laidunmaha vähän painaa ;)
Alkuverryttelynä mentiin puomeja. 
Tallin päivystäjä!
Mutta sellaista! Nyt on se on totta. Me lähdetään suorittamaan meidän kansainvälistä kisadebyyttiä ensi viikonloppuna!
Onkos lukijoista ketään tulossa Finnderbyyn?? :) 

30 kommenttia

 1. Mun onni, en tuu katsomoon perjantaina kuin vasta lauantaina! Nään siis suorituksesi :D no ei vainee, hyvä kuitenki että onnistu jotenkin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! Toivottavasti ei anneta aihetta häpeään! :D

   Poista
 2. Taemppiä! Mihin aikaan sun luokka on lauantaina? Me ollaan paikan päällä to-la, olis kiva nähdä sun rata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vielä tiedä lähtölistoja, mutta käsittääkseni luokka alkaa joskus iltapäivällä. :)

   Poista
 3. viikonloppuna tulossa!! kiva nähdä teidät livenä kun on pitkään teidän menoa seurannu blogin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva! :) toivottavasti säät suosii ja näkee paljon hyviä suorituksia :)

   Poista
 4. Laita mulle koodia kun tiedät lauantain aikataulun? Tullaan ottamaan hertan ja sun kanssa ryhmäkuva :D

  VastaaPoista
 5. Onnee! Varmasti hyvin se Hertta-muori pinkoo siellä hienojen kouluhevosten seassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei vanhuus iske kesken radan ja hyydytä sinne ;)

   Poista
 6. No kylläpä on vastustanut, tuolla vaivannäöllä jo pelkkä lähteminenkin tuntuu varmaan jo voitolta. Oon tulossa sunnuntaina, onpa kiva nähdä teidät vihdoin radalla! Pidän teille peukkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Selvisin paperisodasta ja Hevosen päivittämisestä kisakuntoon ja ja.. kaikki tämä viikon sisään! :D

   Toivotaan että menee hyvin jotta olisi jotain näkemisen arvoista! :D yritän olla munaamatta!

   Poista
 7. Rahan menoa ei voi estää, kyllähän se kirpaisee kun itse joutuu toimimaan harrastuksensa ainoana rahoittajana :D mutta on se (ainakin välillä) sen arvoista! Paljon tsemppiä koitokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja vaikka kuinka yritän estää niin katoaa kummasti jonnekkin (Hertan suuhun).

   Lottovoittoa mä tässä edelleen jahtaan! Voitin jo 30 euroa viimeksi... :D sillähän saa rehuja... tai puokikkaan valmennustunnin... tai... :D

   Poista
 8. Pari kuukautta pakettinuudelia vaan napaan, parempi pistää rahat hyvään tarkotukseen :)
  Pitää muistaa ottaa kamera mukaan lauantaille ;) Tosin toi mun putki ei kovin pitkälle riitä, saatan tulla noin metrin päähän jotta saa tarkkoja kuvia :D Ehkäpä törmätään Marian teltalla?
  Tsempitykset joka tapauksessa jo etukäteen!

  yt. Caisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan et ole pelottavana nurkkamörkönä niin tule vain likelle kuvaamaan! :D
   kyllä mä varmasti hengailen Marian teltalla! Eiköhän me törmäillä! :)

   Ja onneksi on ainakin toistaiseksi poikaystävä joka suostuu ostamaan mulle ruokaa niin en kuole nälkään! :D

   Poista
 9. Huippua että lopulta onnistu!! Nyt vaan tsemppiä ja hyvä asenne peliin :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa että pääsette mukaan, mä niin tsemppaan teitä täältä kaukaa!! Hyvä että asiat järjesty. Kuinka paljon ne kisat maksaa? Ajattele positiivisesti, moni ihminen tuhlaa saman verran(?) baareissa juoksemiseen tai muuhun yhtä turhaan. Sulla on hyvä syy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis pelkkä ilmottautumismaksu luokkiin oli 400e, se sisältää hepan asumisen. Oma asuminen 340e, FEI rekkaukset oli n. 200e, siruttaminen maksoi 100e, rokotus muutaman kympin, KV kisakohtainen lupa 50e, bensoja en ole laskenutkaan... :D

   Mutta pakko sanoa että sinne baariin en suostu laittamaan 20e enempää, mutta kun tämä nyt on koko elämä niin jotenkin helpottaa ajatusta! :D
   olisi vain mukavaa saada ostettua joskus edes oma auto taikka hevonen. Tai traileri. Tai tai... ehkä joskus sitten! :D

   Poista
 11. Ihan mielettömän hienoa! Onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
 12. Tarvitseeko tuolla olla FEI:n mukaiset rokotukset eli rokotus 6 kk välein? ONNEA MATKAAN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tarvitsee! Siksi varuiksi rokotettiin Hertta nyt ennen kuin lähdetään tuonne. Rokotuksesta saa maksimissaan olla kulunut 6 kk, ja H oli rokotettu joulukuussa. Oli siinä ja siinä että olisi riittänyt :)

   Poista
 13. Tosi paljon onnea kisoihin! :) Se on kyllä, että ratsastus/hevosen pito on kallista. Itsekin jouduin myymää tutulle hevoseni, koska opiskelu alkoi niin raha eikä aika riitänny(ylläpitoon en halunnut, koska huonoja kokemuksia...) Hinku olisi kova heppailemaan, mutta lompakko ei anna myöten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mullahan on opiskelut kärsiny ja venyny just tän hevosen takia, muttakun en suostu siitä luopumaan koulun takia niin koulu saa nyt vähän väistää! :D Kokoajan sitä suoritan, mutta vähän hitaammin kuin muut. Ei enää kuin 11 opintopistettä niin mun tutkinto ois siinä.. ;)

   on kyllä syvä vääryys että hevostelu on niin kallista! :D

   Poista
 14. ONNNNEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!Varmaan TOSI kivaa kun pääset kansainväliselle tasolle! Helposta A -sta... tseppiä

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!