Kootussa Ravissa

9. helmikuuta 2014

... ja nyt on sitten kevät?!

Hertta tänään käytävällä kuntoon laitossa. Se jähmettyi ja alkoi tuijottelemaan ulko-ovelle, kun siellä ropisi vesipisaroita räystäältä... On se jännää :P
On tää kyllä niin mystistä! Viime viikolla kärvistelen Michelin-ukkona -20 asteen pakkasissa ja kiroan kun kenttä on jäässä. Tällä viikolla satoi lunta ja kenttä alkoi juuri olemaan loppuviikosta hyvä kun lunta tallasi kentälle. No mitä seuraavaksi? No plussa kelit ja kohta taas peilijäinen kenttä?!!! Se on jo kolmas kerta tähän talveen kun kenttä jäätyy jäätiköksi!

Mä voin suoraan sanottuna unohtaa nää Inter jutut ens kaudelle. Kun treenit on tälläisiä, niin turha haaveilla tason nostosta kun tiukkaa tekee pitää vanhaa tasoa yllä luistinradalla. Jos loppukaudesta pääsisi sitten Inter radoille, alkukausi taitaa mennä takaisin Va B juttuihin, ehkä PSG/Va A jos tuuri käy.

Tänään kenttä siis oli vielä melko hyvä. Se oli kyllä sohjoinen, mutta ei Hertta tainnut lipsua ollenkaan. Tuota tahtia jos sulaminen jatkuu niin seuraavaksi se on sitten peilijäässä. Katsotaan kuinka käy ja mihin suuntaan sää etenee ja muokkaa meidän kenttää. Kyllä mä vaan sanon. Sitten JOS tai KUN mulla on oma hevonen, niin kyllä mä maneesitallille menen. Mä en enää jaksa tätä! Siis kyllä perusliikutuksen tässä hoitaa, mutta mitä korkeammalle yrittää tähtää ja treenata niin kyllä sen huomaa ketkä treenaa talvella täysillä ja ketkä yrittää epätoivoisesti olosuhteiden armoilla pitää hevosta edes liikkeessä. :D Surkuhupaisaa. Ei voi mitään, näillä mennään! Mähän treenaan sen minkä pystyn! Tulokset on sitten mitä on siihen suhteutettuna.

Jotain helpotusta on kuitenkin luvassa. Sattui hyvin sopimaan työvuorot Hertan omistajan kanssa, että keskiviikko aamuna pääsen jo heti aamuksi klo 10 maneesille, koska menenn iltavuoroon ja omistaja on vapaalla. Sen jälkeen Hertta saakin sopivasti hammashuollon, eli maneesilta kun tullaan niin raspaus odottaa. Perjantaina sitten koittaa "uusilla hampailla" kauan kaivattu valmennus Hyyppärässä! Ollaan niin rääkin tarpeessa. Eli ensi viikolle on tiedossa ainakin kaksi maneesireissua. :)
Koitan väsätä vähän enemmän treenipostauksia taas ens viikolla maneesireissuilta, varsinkin perjantain valmennuksesta. Mulla on tällä hetkellä myös koulun takia lopputyön kirjoittamista, joten vähän taitaa blogin kirjoittaminen jäädä vähemmälle hetkeksi.
Olin pitämässä tuntia naapuritallilla ja ilmeisesti joku olisi halunnut lähteä kyydillä... ;)
Onhan se fakta, että käyn aivan liian harvoin valmennuksissa/tunneilla. Mun kehitys on superhidasta ja ei mua edes voi kunnon kilpailijaksi sanoa, koska treeni puoli ontuu. Mutta taas, minkäs sille voi. Näillä eväillä mennään mitkä on annettu. Parhaani yritän silti. "Oikeasti" valmennuksissa pitäisi käydä muutaman kerran viikossa, jos haluaa oikeasti olla aktiivinen ja treenata. Harvemmin tämä kuitenkaan onnistuu, ja ei mulla ainakaan ole suoraan sanottuna rahaakaan käydä monta kertaa viikossa tunneilla. Mutta mulle sopiva olisi sellainen 1 kerta viikossa valmennus. Se olisi ideaali. Todellisuudessa käyn valmennuksissa 1-2 kertaa kuukaudessa, tosin asiaa helpottaisi jos saisi jonkun tulemaan tänne kotitallille. Hevosen kanssa on aina oma ongelmansa lähteä reissuun, varsinkin kun en omista edes vetoautoa saatikka traikkua. Kortti sentään löytyy.

Noh, tälläistä tänään. Heppaset liikkuu sen minkä pystyy ja maneesille ängetään aina kun mahdollisuus. Ei kyllä uskoisi että on Helmikuun alkupuoli! Tänäänkin kun ratsasti niin keli oli kuin maaliskuun loppupuolella!

 Ja tosiaan, mulla on lopputyön tekemistä aika tiiviisti koko tää helmikuu, sillä aikalailla "valmiiksi" se pitäisi saada väliarvioita varten. Lopullisesti se palautetaan vasta 30.4, mutta väliarvio tarvitaan, jotta tiedän saanko siitä edes hyväksytyn, ja tiedän mitä sieltä pitää vielä korjata. Eli aikalailla joudun näpyttelemään antibioottiresistenssistä, joten ei tarvitse ihmetellä jos blogin puolella on seuraavan kuukauden ajan vähän hiljaisempaa/tylsempää. :)

6 kommenttia

 1. Kurja homma kun siellä kentän pohja kökkii..riidu ennen maneesittomalla tallilla ja kyllähän se oli funtsimista välillä treenien suhteen.nyt maneesi kävelymatkan päässä ja huomattavasti helpompaa.toki meidän treenitasokin on teihin verrattuna aivan eri :D mutta tsemppiä sinne treenien kans sekä tuohon lopputyöhön!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan tökkii nyt mutta ei voi mitään! Onneksi nyt sentään välillä ehtii tehdä reissun maneesille. :) sekin ois luksusta jos olisi kävelymatkan päässä maneesi, helpottaisi kummasti :D noh, ehkä ihan ok lopputyön kannalta jos ei ridaamaan pääse niin ehtii kirjoittamaan... :D

   Poista
 2. Nää kelit on kyllä ihan sanonko mistä... Meillä onneksi nyt on tuo maneesi, mutta suomenjuntilla alkaa oikeasti käpy palaa pelkkään maneesissa pyörimiseen, kun ei päästä liukkauden ja jään takia maastoon päästelee höyryjä - pienessä maneesissa ei ole tilaa painella ison hevosen kanssa.

  Mutta tuohon aiempaan kommenttiisi, niin ihan oikeasti voi olla hyvä, ettet nyt pääse treenaamaan täyspainotteisesti. Viime keväänä luin pääsykokeisiin, ja samaan aikaan oli tavoitteet korkeella Akun kanssa. Noh, just kuukautta ennen pääsykokeita Aku joutui sairaslomalle, ja alkukauden tavoitteet ja kisat kokonaan jäivät vain haaveeksi. Mutta toisaalta, mulle jäi paljon enemmän aikaa keskittyä pääsykokeisiin, ja ehkä sen ansiosta opiskelupaikka aukeskin heti ekalla hakemisella. :) Täytyy vaan yrittää löytää asioista hyviä puolia, vaikka oikeesti se tekeekin tässä räntäsateessa toooodella tiukkaa. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TOSI hyvä pointti... :D Ehkä mun pitää vaan ajatella positiivisesti ja ihan hyvillä mielin istua kotona tekemässä lopputyötä kun luistelu kotikentällä ei iske :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!