Kootussa Ravissa

11. helmikuuta 2014

Demoratsukkona

Nyt on vähän reilu kuukauden sisään buukattuna kaksi tapahtumaa, johon ollaan menossa Hertan kanssa demoratsukoksi kouluratsastukseen. :)

Ensin mennään 23.2 naapuritallille Ratsastuskoulu Pikkupihlajaan demoratsukoksi yleisötilaisuuteen, jossa käydään läpi eri kouluratsastusohjelmia. Me siis Hertan kanssa ilmeisesti demoillaan muiden ratsukoiden mukana, miten ratsastaa tiettyjä juttuja/ratoja. Tarkoituksena varmasti saada eri tasoisia ohjelmia ja ratsukoita demonstroitua.

Toinen demoilu on sitten tasan kuukauden päästä edellisestä, eli 23.3 Hyyppärässä. Tämä on vanhatuttu koulutuomareiden skaalantarkastus kurssi, jossa siis ollaan demoratsukkona monelle koulutuomarille yhtäaikaa, ja he sitten harjoittelevat ja pohtivat skaalankäyttöä ja käytännössä moneen kertaan arvostelevat meidän menoa. Tähän on yleensä kuulunut tiettyjen ohjelmakohtien läpiratsastamista, esim viimevuonna tehtiin Hertan kanssa keskiraveja malliksi. Lopuksi mennään myös joku He A tason ohjelma, joka videoidaan ja arvostellaan yhtäaikaa noin 20 tuomarin voimin. Myöhemmin kokoustiloissa on sitten videon läpikäynti ja jokainen arvostelukohta katsotaan nauhalta uudestaan ja verrataa annettuja numeroita. Niitä sitten korjataan/keskustellaan mikä olisi ollut oikea numero ko. kohdasta. Tää on tosi opettavainen juttu, ja ilomielin aina tähän kauden alkuun osallistun. Siinä oppii itsekin tosi paljon.
 Viime kerroilta on tullut mm todettua, että tuomaritkin on vain ihmisiä ja tekevät virheitä. Aina ei siis tarvitse ottaa itseensä jos omasta mielestäsi hyvästä kohdasta onkin ala-arvoinen numero. Näissä koulutustilaisuuksissa on meinaan monesti käynyt ilmi, että tuomari on ihan suoraan sanottuna ollut silmät kiinni, eikä ole huomannut miten kyseinen liike suoritettiin, ja siksi on antanut huonon numeron. Videolta jälkikäteen katsottuna tuomaritkin ovat huomanneet "oho, se olikin ihan hyvä. Annoin 5, mutta nyt kun katson videolta, niin antaisin kyllä 7".


Edellis vuoden keikka löytyy TÄÄLTÄ, jos haluat käydä lukemassa kokemuksista. Siellä löytyy myös videoita. :)
Jos teillä vaan joskus on mahdollisuus osallistua tuomareiden skaalantarkastuskursille omalla alueellanne, niin menkää oikeasti ihmeessä! Siellä oppii tosi paljon mitä ne tuomarit keskenään "juoruaa" ja haluaa ratsukoiden suorituksilta nähdä. :)
Mitä tuomari tästä kohdasta näkee ja arvostelee?
Skaalantarkastuksessa se selviää... ;)

5 kommenttia

 1. Vitsit kuinka mielenkiintoista! Miten olet päässyt mukaan tuolle skaalantarkastuskurssille? Akun kisajännitykselle (lue: MUN radalla lamaantumiselle ;) tekisi tosi hyvää päästä treenailemaan tuon tyylisiin tilaisuuksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun mä käyn Hyyppärässä Holopaisen Riitan valmennuksissa, ja ESRAn alueen noi koulutukset järkätään yleensä Hyyppärässä.. :) Yleensä sitten ratsukot on noista Riitan valmennettavista saatu. Tää on nyt kolmas vuosi kun olaan mukana. Se on tosi hyvä, kun se on hepalle ihan kuin kisatilanne. Pääsee vähän talvenjäljiltä hinkkaa valkosten aitojen sisälle. ;) Hertta ainakin on aina kauden aluksi ihan villi radoilla! :D

   Suosittelen! Sinne taidetaan vielä hakea ratsukoita. Ainahan voi tiedustella järjestäjältä, eli tässä tapauksessa stewardi Sari Ukkoselta. Jos kiinnostaa niin laita hälle sähköpostia... :)sari.ukkonen@pp.inet.fi taitaa olla toimiva sähköposti?

   Poista
  2. Ookei! Joo, kiitti tosi paljon vinkistä! :)

   Poista
 2. Tuli skaalantarkastuksista ja koulutuomareista mieleen, että itse tulen käymään sitten koulutuomari koulutuksen kun on tarpeeksi ikää, jotta saa lisää käsitystä siitä, mitä tuomarit haluaa! En kuitenkaan välttämättä osallistu kokeeseen, koska jos on virallinen tuomari, sitten joutuu oletettavasti osallistumaan jokaiseen kissanristiäiskisoihin pitkin kesää :D
  Näin ainakin yksi valmentajani on tehnyt ja idean häneltä sain, joten odotan sitä että täytän 22 vai mitä siihen pitikään olla, että saa osallistua tuomarikurssille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) mul ei ole nyt ollut aikaa käydä, mutta joskus ajattelin käydä itsekin :) kisaaminen o kuitenki päämäärä, joten tuskin heti tuomarina tulen olemaan. Mutta pitää keksiä varalle kaikkia hommia! ;)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!