Kootussa Ravissa

3. joulukuuta 2012

PIIIIITKÄ SAIRASLOMA...

Pitkän hiljaiselon jälkeen päätinpä jotain raapustaa tänne.

H on nyt syyskuusta asti ollut jos jonkinlaisella saikulla. Perusterve hevonen jonka kanssa ei siis ikinä (koputtaa puuta) ole tarvinnut lomailla, on nyt ollut eri syiden takia peräkkäin pitkällä saikulla.

Ensin paranneltiin mahahaavaa loppukisakaudesta. Se näkyi myös kisatuloksissa kun alkoi oireilemaan... Mistään ei vaan tullut mitään. Ylläri?

Sitten kun olisi saanut alkaa liikuttaa, satula meni rikki. Vasemman puolen istuin paneeli lähti irtoamaan. On se kumma kun ei hevonen vaihtanut laukkaa vasemmasta oikealle, mutta oikeasta vasemmalle sujui ongelmitta? Taas olisi voinut katsoa peiliin ja miettiä ihan perusjuttuja hevosen outoon käytökseen. Eikä vain todeta "se on hullu". :D

Tämän jälkeen päästiin hetkeksi puuhailemaan niin paljon kun kenttä pysyi sulana talven edetessä. Kerran päästiin jopa Hyyppärään valmennuksiin ja oli koni tosi hyvä!

Tästä kaksi päivää ja vej olikin yhtäkkiä lämmin ja pientä epäpuhtautta'/ontumista liikenteessä.. GREAT! Lieneeko piein niveltulehdus. Nyt on sitten poni seisokellut 2 vkoa, ja kun pakkaset ja tämä kaamea talvi tuli, ei meillä ole mahdollisuutta kuin kävellä ympyrää kentällä...

Jalka tosin näyttää jo pikkuhiljaa hyvältä, eikä enää ontumista ole. Aloitellaan nyt vain sitten todella rauhallisesti, eli kävelyllä ja ikkuhiljaa mummohölkällä. Sittenkun lunta tulee lisää ja kenttä olisi parempi ratsastamiseen, voidaan alkaa jo melkeinpä työskentelemään. Vieroitusoireet valmennuksista ovat kovat, joten toivottavasti vielä tämän vuoden puolella päästäisiin lopettamaan tämä pitkä koko syksyn kestänyt saikku, ja alettaisiin jo treenaamaan! Ensi kaudella olisi kiva olla iskussa. :)

Ehdittiin muuten käymään seuranmestaruudet kilpailemassa ennenkuin tuo koipi alkoi oireilemaan! Tuloksena luokan voitto ja seniorimestaruus voitto! ;) Pokaalinkin sain, en tosin tajunnu ottaa siitä kuvaa.. :D

Hertan sairastaessa keskityin vähän enemmän näihin nuoriin ratsastettaviin, eli Veikkoon ja Roxyyn. Tässä kuva Roxysta maneesikäynnillä. Roxykin palailee sairaslomalta ja tämä on eka kerta minä selässä sairasloman jälkeen.

Hienosti 4 vuotias tamma liikkuu! Kuvaaja Laura Vivolin


Pahoittelen kirjoitustaukoa, meni vähän maku kun kisakausi päättyi surkeasti ja tuli kaikennäköistä sairastelua. Aikaani kulutin sitten töissä ja koulussa niin ettei aikaa jäänyt kirjoitteluun.

Kun katselin käyntimääriä sivuillani, niin eilen on ollut jokin ihme kävijäpiikki? Pisti epäilemään onko Hevostalli netissä jotain kamalaa juorua liikenteessä. :D

2 kommenttia

  1. sun blogi on linkitetty "Kouluratsastukseen liittyviä blogeja!" topaan ;) ei toistaiseksi mitään sen kummempaa!

    toipumisia hertalle! :)

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!