Kootussa Ravissa

25. lokakuuta 2017

Horse Show viikonloppu
*sisältää tuotesijoittelua*

Helsingissähän ne kolme vapaapäivää vierähti aamusta iltaan! Tuntuu ettei mitään vapaata olisi ollutkaan kun nukkui vähemmän mitä normaalisti! :D 
Perjantaina olin Horse & Riderin osastolla "ruuhka-apuna". Ensimmäinen kerta mulle kun pääsin expoalueelle hommiin ja pakko sanoa että tykääsin. Toki nyt tuli ihan konkreettisesti koettua se ruuhka mikä HIHS:n tauoilla expossa on! Yleensä en mene expoon silloin kun muut on siellä. Käyn kiertelemässä silloin kun on joku näytös menossa. Se ruuhka on ihan mieletön Expossa! 
Tuntui välillä itsekin että ihan sama missä olin niin tiellä olin silti!
Verrattuna elokuuhun kun olin Göteborgin EM kisoissa ja siellä oli ulkoexpo. EM-kisoissa on ihan jäätävästi porukkaa mutta ruuhkaa ei pääse syntymään. Kaikissa kojuissa pääsi vapaasti kiertämään, se oli vähän helpompaa shoppailun kannalta. 

Perjantaina ehdin kuitenkin töitten ohella testailla Alberto Fascianin saappaita. Testasin kolmea eri saapasta, teknisia saappaita ja kahta koulusaapasta. Koulusaappaista testasin kahta mallia joista toiset oli just eikä melkein mun kokoa. Sinäällään huono juttu, sillä jos saapas sopii ensi sovittamalla liian hyvin, tietää että parin kk käytön jälkeen ne on liian "lyhyet". Nahkasaappaan kuuluu nousta aika ylös ja tuntua "epämukavalta" polvitaipeen kohdalla, sillä saapas laskeutuu ja muokkaantuu nopeasti jolloin se laskee alas sopivalle korkeudelle. Nämä mustat koulusaappaat olivat nyt jo liian hyvän korkuiset, eli ne on liian lyhyet. Täytyisi tilata vähän korkeammalla varrella. 
Tekniset saappaat olivat myös sopivat mutta kun ne ei ole nahkaa, niin ne saakin olla just eikä melkeen. Tällä hetkellä näissä olosuhteissa mulle ei teknisille saappaille kuitenkaan ole tarvetta vaikka ne oli mukavat pitää. Mukavemmat kuin nahkasaappaat. Silloin kun oltiin ulkokentällä Hertan kanssa niin nämä olisi sopinut siihen hommaan hyvin.
Jätetään saapasasia hautumaan. Akuuttia tarvetta saappaille ei ole, mutta mulla on sen verran hassunmallinen pohje, että ärsyttää kun nilkka jää tyhjäksi silloin kun pohje on sopiva. Mulla ei ole iso pohje, mutta pohjelihas on pulleampi ja nilkka kuitenkin siro! Kengän kokokin on vain 38, joten harvemmin löytyy suoraan hyllystä saappaita.  Hankala yhdistelmä saappaalle. Koulusaappaat tuppaa yleensä olemaan aika "putkisaappaita" vaikka muutoin ne onkin ihan kivoja jalassa ja tykkään koulusaappaiden vakaudesta.

Oli muuten kiva nähdä osastolla lukijoita! Terveisiä vaan kaikille niille jotka tulitte moikkaamaan. :)

Hitsi kun mulla ei ole kunnon järkkäriä... Koitin kännykällä kuvata Hertan kaksoisolentoa! Tämä hevonen oli ihankuin Hertta! Pitkä pää, takakorkea, matalat etujalat, pieni kaula verrattuna muuhun kroppaan... Ai että! :D Harmikseni en nyt muista edes hevosen nimeä... Ratsastaja oli kyllä joku tunnetuista mutten muista sitäkään!
Matkalla hallille!
Perjantain työhuone!


Tämä kuva tosin on lavastettu, en itse ole tätä ottanut, lainasin tuttavalta. ;) Mutta kuten sanoin, verkkaa on mielenkiintoista seurata ja aina  voi hevosten kunniaksi kilistellä! ;)

Saappaiden testailua!
Kaikilla meillä jotka oli töissä Horse Riderin osastolla, oli nuo House of Horsesin hupparit, mutta kyllä niillä aika kova kysyntäkin oli :) Parasta tässä hupparissa on ollut sen pesunkestävyys... Ärsyttää jos huppari kulahtaa pesussa, mutta tämä ei ole vielä ainakaan ole mennyt miksikään! Olen nyt tallillakin sitä käyttänyt ja pessyt ja mielestäni se vain napakoitui paremmin istuvaksi. Tätä hupparia voi myös ostaa eri hevostarvikeliikkeissä edelleen. Horse & Riderilla tätä vielä on  täällä.
Samalla merkillä oli ihana pinkki sadetakki! 
Koulusaapas oli tyylikäs mutta haluaisin sen pidemmällä varrella, näyttäisi mun lyhyet pohkeetkin vähän pidemmiltä. 
Kuva lainattu täältä
Näitä oli mustana ja ruskeana myös hyllyssä.
Lauantain ja sunnuntain vietin sitten ihan katsomon puolella. Lauantaille sain extemporee liput kun kaverini tulikin kipeäksi joten menin paikkailemaan häntä katsomoon. Kiitos Essi lipuista! ;) Pitkä päivä tuli lauantaista sillä piti kaahata vielä suoraan Helsingistä Erkylään Hansun luokse. Tulisi muuten turhan paljon kevyttä liikuntaa pojulle, joten lauantai iltana klo 21 sitten vain ratsastelamaan. Sainpahan olla rauhassa maneeissa!

Sunnuntaina olikin sitten kokopäiväliput jotka ostettiin Hertan omistajan kanssa jo ennen joulua. Koomista kun lipuissa lukee "Hyvää joulua" lokakuussa... :)
Paikat oli ihan täydelliset, tosi lähellä areenaa. Pakko sanoa että kyllä se World Cup luokka on se ainut ja oikea näytös! Sinne pyrin joka vuosi menemään. On ne esteet vaan ihan jäätäviä ja nytkin oli todella vaikea rata. Vain alle 10 ratsukkoa pääsi uusintakierrokselle ja vain pari ratsukkoa sai uusinnastakin nolla radan! Kyseessä on kuitenkin maailman huiput, ja tiukkaa teki... Tosi jännittävä näytös kaikenkaikkiaan. 
Ainut asia mikä häiritsi, oli uusi kunniakierrosmusiikki! Ei ole vanhan kunnon Radezky Marchin voittanutta. ;)

Hansun kanssa treenit sujuu oikein kivasti. Paljon olen nyt tehnyt vain perusjumppaa. Jos saan Hansun kivasti läpi ja rennoksi, kokeilen jotain "uutta", esim. nyt olen treenannut laukanvaihtoja aina silloin tällöin. Olen vähän ujostellut niiden kanssa, sillä en halua että Hansu oppii epäpuhtaan vaihdon, eli takaa jäljessä. Lusitanot oppii niin sairaan nopeaa (hyvässä ja pahassa) joten on tosi vaikeaa opettaa ne huonot opitut vaihdot pois oikeiden tieltä. Haluan siis olla aika säntillinen niiden kanssa eli opettaa kerralla oikein. En tee vaihtoja jos Hansu ei ole kunnolla laukassa läpi. Yleensä vaihdot tuleekin puhtaasti molempiin suuntiin kunhan Hansu vain on rento ja antaa mun koskea koko kroppaan laukassa! 
Helpommin vaihto onnistuu vasemmasta laukasta oikeaan. 
Koska haluan olla fiksu vaihtojen kanssa, etsin taas tapani mukaan Youtubesta apua laukanvaihtoihin. Löysinkin hyviä videoita ja erityisesti tämä video jäi mieleen ja kokeilin tuota vasta-avotaivutus harjoitetta keskilinjalla Hansulle. Se toimi todella hyvin ja sain puhtaat vaihdot molempiin suuntiin! 
Tässäkin asiassa olen kriittinen. Etsin tietoa netistä, mutta punnitsen itse mitkä ovat hyviä ja mitkä huonoja juuri omalle hevoselle. Kaikkea ei kannata eikä tarvitse kokeilla. Noista harjoitteista valitsin tuon keskilinjalla tehtävän vasta-avon ja siitä tehtävä vaihto, ja se toimi. 


Kiinnostaako lukijoita jos jaan näitä videoita aina silloin tällöin mitä löydän Youtubesta? Olisiko siitä teille hyötyä?

Onneksi on Youtube. Siellä on ilmaisia hyviä vinkkejä jos vähän jaksaa kaivaa. Tänäänkin mulla piti olla valmennus mutta mun valmentaja oli juuttunut Finnairin takia Milanon lentokentälle joten tunti peruuntui. Treenasin sitten itsekseni tänään ja Hansu oli ihan maaginen! Tein tätä laukanvaihtoharjoitetta kerran molempiin suuntiin kun Hansu tuntui suoralta (onnistui!) ja sitten työstin ravia eteen ja että Hansu olisi rehellisesti pyöreä. Orikaulan kanssa olen nyt ollut tarkkana. Se ei saa nostaa sitä yhtään vahvaksi vaan sen täytyy olla pehmeä koko kropastaan ja etenkin siitä kaulasta. Jos se saa kaulan kovetettua "orikaulaksi" niin ei mulla ole mitään jakoa saada esim taivutuksia läpi. Kun Hansu on pehmeä, mulla on koko hevonen käytössä ja tuntuu että voin tehdä mitä vaan!
Näin ne valmennuksien peruuntumiset voi käyttää hyödyksi. Täytyy vain vähän soveltaa :)

Koitan saada uusia "ajankohtaisia" kuvia viikonloppuna kun meidän tallillainen lupautui kuvaamaan  Ehkäpä saisin videotakin aikaiseksi...? :D 

5 kommenttia

 1. Satutko tietämään mikä sen kunniakierroksen musiikin nimi on? Jäi häiritsemään kun tiedä sen nimeä eli joku viisas joka tietää mikä se oli ni kertokaa :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radetsky March on se "klassikko" mikä aina ennen soinut, tämä ihmeellinen uusi oli joku "we are all winners", tai jotain sellaista siinä kai yritettiin laulaa! :D se kuulosti joltain ruotsalaiselta lätkäbiisiltä mun mielestä! Ei jatkoon! :'D

   Poista
 2. Uskaltaisin väittää että tämä Hertan kaksoisolento on Urzo d'Iso ja ratsastaja mun lemppari Steve Guerdat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ratsastaja oli Steve (harvoja joiden nimen yleensä muistan:D) ja googlettelin niin hevosen nimikin täsmää. Rakastuin tähän Hertta-ruunaan! :D

   Poista
 3. Joo YouTubevinkit jakoon! Itse olen sen suurkuluttaja, mutta viime aikoina on tullut jauhettua niitä samoja vanhoja eikä oikein tunnu löytyvän uutta. Laatu vaihtelee myös kauheasti ja paljon on jotain parin minuutin teasereitä jostakin maksullisesta palvelusta, mutta kyllä niistäkin hyviä vinkkejä saa ongittua :D

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!