Kootussa Ravissa

3. lokakuuta 2017

Vihdoin takaisin satulaan

Niin siinä vierähti viikko että Hansu sai kokonaan lomaa ja itse pysyin poissa satulasta! Vähän huonoa tuuria.
Keskiviikkona oli tosiaan valmennus. Valmennuksen jälkeen torstain Hansu sai ansaitun vapaapäivän. Perjantaina olin menossa ratsastamaan mutta kun tulin tallille, Hansulla oli iso haava vasemmassa takasessa vuohisen sisäsyrjässä. En viitsinyt mennä sitten ratsastamaan (ja haavakin oli tullut kun Hansu oli kuulemma riehunut tarhassa, joten päivän liikutus oli varmaan sitten siinä ;) ) sillä haava oli ilkeä palkeenkieli, eli se periaatteessa aukesi kokoajan kun jalka liikkui. Se oli kuitenkin siisti ja vuotavat haavat ovat puhtaimpia, joten onneksi tällä kertaa riitti vain vedellä huuhtelu ja Cothivetilla suihkiminen. Seuraavana päivänä haava oli jo kiinni, eikä erittänyt, eikä koko jalka ollut edes lämmin!
Mutta, lauantaina minä sitten tulin kunnolla kipeäksi. :D Nousi kuume työpäivän aikana joten lähdin aiemmin töistäkin pois.
Sunnuntaina pääsin töihin, mutta jouduin jälleen lähtemään aiemmin pois. Hansu sai tosiaan vapaata tämän takia.

Hansun kanssa käytiin kiertämään lampi viime valmennuksen jälkeen. Tämä kuva siis viikko sitten keskiviikolta. 

Toissa lauantaina oli niin hieno keli. Käytiin vähän pellolla sänkkärillä liinassa! Ja Hansu oli tosi kiltisti, ei riehunut  yhtään. 

Maanantaina olin kokonaan saikulla ja ihan hirveän yskän seurassa. Väkisin änkesin tallille sillä 4 vapaata putkeen jo alla, en ajatellut viidettä päivää kokonaan Hansua jättää. Juoksutin Hansua liinassa ja se liikkui oikein rauhassa ja rennosti! Ihan kevyt juoksutus oli kyseessä, sillä mulle teki liikaa jo narun päässä seisominen. Ei millään olisi jaksanut.

Ihan muuten btw näin farmaseutin vinkkinä: Jos kärsitte yskästä ja haluatte oikeasti tehokkaan yskää hillitsevän yskänlääkkeen, niin käykää kysymässä apteekista Mustanparran yskänmiksuuraa. Se on oikeasti ainoita ilman reseptiä saatavia yskänlääkkeitä jotka auttaa... Mä otin sitä yhden huikan maanantaina ja tuntui kuin olisi parantunut heti! Yskä loppui samantien. Nyt yskin enää vain kun on tarvis, eli kun oikeasti jotain irtoaa, eikä mitään kutittavaa yskää enää ole. Ihan huippu lääke. Kodeiinipohjainen, joten vähän tujumpaa lääkettä, eikä suositella autolla ajoa sen jälkeen. Tätä harvemmin myydään suoraan hyllyssä, joten pitää osata mennä pyytämään. ;)
Noniin, takaisin aiheeseen.


Tänään aamulla olo oli jo tosi hyvä, joten päätin että menen vähän kevyesti ratsastamaan. Ei yhtään mun juttu vaan maata sohvalla. Juoksutin Hansua alle ja ajattelin että onkohan se kuinka villi, mutta siis sehän oli päinvastoin oikein rento ja liikkui ihan super hyvin liinassa jo! Isoa ja rentoa ravia ja isolla rauhallisella tahdilla laukkaa pyöreällä selällä. Menin selkään ja se oli oikein hyvä ratsastaa! Ei tunnut missään viikon loma. Toki onhan Hansu niin nuori ja yleensä nuorille tekee tosi hyvää saada vain olla ja pitää välillä taukoa treenistä. Hansu ainakin on tosi levollinen nyt ja sen liikkuminen oli tosi rentoa ja hyvää! Menin varmaan vain 25 minuuttia selästä käsin ja lähinnä käynnissä avossa ja väistössä sillä tuntui etten vaan jaksa enempää, mutta kaikki tuntui hyvin helpolta koska Hansu oli niin super! 
Huomenna aion mennä valmennukseen, mutta aion myös sanoa että otetaan vähän iisimmin jotta jaksan... :D Mielelläni työstäisin käyntiä ja siirtymisiä, jotain sellaista missä "ei tule hiki". 


Viikko pois satulasta ja tuntuu että olisi ollut koko kuukauden ratsastamatta! 

Hansu tänään liinassa ennenkuin menin selkään! Isoa ja rentoa laukkaa!

Katsokaa nyt kuinka söpö se on! :D
Kuva otettu  sänkkäriltä pari viikkoa sitten kun oli ihanat keli. Huomaa keppi Hansun suussa. Se löysi sen pellosta ja piti sitä tiukasti suussa koko lenkin ajan... 

8 kommenttia

 1. Ihana tuo viimeinen kuva Hansusta😍

  VastaaPoista
 2. Ihana Hansu! Niin suloinen tuossa vikassa kuvassa. muistuttaa pientä koiranpentua tuon keppinsä kanssa :D! Voin kyllä niin samaistua tuohon, että muutamakin päivä pois satulasta, niin tuntuu jo siltä ettei ole ikuisuuksiin päässyt hevosen selkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Hansu on tosi tyytyväinen jos sitä taluttelee ja anta vaikka kepin mukaan suuhun maastossa. Sit se kantaa sitä ilolla mukana :D

   Poista
 3. Hansu on kyllä super nätti! Ja teidän meno on tosi ihailtavaa, ja osaat avata valmennuksia ja muita aina hienosti, niistä saa itsekkin vinkkejä omaan ratsastukseen. :)
  Pakko muuten kysyä, kun joskus muistelen että mainitsit blogin puolella satuloista jotakin, että mikäs satula hansulla on tällä hetkellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hansu on kyllä oikeen kansikuvapoju.

   Hansulla on Prestigen D1 Zero! Tosi näppärää kun voi muokata paria kokoa leveämmäks/kapeammaks ja maksaa vaan n. 80e.
   Paljon lavoille tilaa!

   Poista
  2. Ok, kiitos vastauksesta! Ja muokattava satulat on kyllä älyttömän hyvä keksintö kieltämättä, eikä tuo nyt paha hinta olekaan.(ainakaan hevosihmisten näkökulmasta:D) Kallis lajihan tämä kaiken kaikkiaan on muutenkin. :) mutta jokaisen euron arvoinen, ylä ja alamäkineen. :)

   Poista
  3. Onhan 80e paljon rahaa, mutta satulanmuokkauksessa aika vähän! Oon vähä sellanen equipe satuloiden fani, ja sellaisen sopivan löysinkin mutta kun niitä ei voi muokata, paitsi lähettämällä tehtaalle Italiaan... ja sehän onkin halpaa lystiä... :D

   Kyllä mua välillä vähän ahistaa kuinka kallis laji tämä on, mutta jollain kierolla tavalla "antaa mennä vaan" :'D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!